Galaxy I8190 ROOT

bulletproof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar iyi forumlar şimdiden kusura bakmayın eğer konu önceden açılmışsa veya cevaplandıysa bakacak vaktim yok ve işim acele onun için buraya yazıyorum. Öncelikle I8190 ım var diğer adıyla s3 mini ve ben bu telefonu alalı yaklaşık 1 ay oluyor menü geçişlerinde hiçbi sıkıntım yok fakat oyun ne kadar hafif olursa olsun çıktığım zaman menüde simgeler sağa sola kayıyor yarım saniye geçmeden düzeliyor.Hard reset falan bütün işlemleri denedim ama olmadı şimdi aklımda root atmak var ama tam anlamıyla bilmiyorum root işlemi nedir ve rom nedir veya root atsak memnun kalmazsak telefonu aldığımdaki orjinal sürüme dönebilirmiyiz? Yada root atınca rom atmayadamı mecbur kalıyoruz? Veya bi performans ve hız farkı yaratır mı root ? İstediğimiz fazla ram yiyen uygulamaları tamamen silebiliyomuşuz gibi bi muhabbetler var anlayamadım. Bana bunları detaylı anlatacak arkadaşa gerçekten minnettar kalırım çünkü kafam çok karışık. Şimdiden çok teşekkür ediyorum ilginiz için...

BrokenNecklace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Baştan başlayayım:
-Root işlemi telefonda yönetici yetkisi almaya yarar.yani telefonda istediğin her değişikliği yaparsın.(Fakat yanlış birşey yaptığında telefon kullanılamaz hale gelebilir,Bunun için firmalar telefonları rootladığın zaman garantiden çıkartırlar)(Farklı root yöntemleri var,bazıları ODIN MOD daki sayacı arttırıyor,o sayaç artarsa anlarlar ama sayacı sıfırlama yolları var-->TriangleAway.o sayacı sıfırladıktan sonra telefonun stockromunu yani fabrika çıkışlı romunu atarsan anlamazlar.)
-Rom ise telefonun birnevi işletim sistemidir.2 çeşit rom vardır:Stock Rom yani fabrikanın telefonun ilk halindeki romudur.Bir de Custom Rom var o da firmaların değil geliştiricilerin yani kişilerin grupların yaptığı özel romlardır.
-Roottan sonra memnun kalmazsan geri dönebilirsin.Bunun için önce triangleaway isimli uygulamayı indir.Sayacı sıfırlamayı seç.(Bu işlemde risk var,telefon brick olabilir.fakat bende hiç sorun vermedi.bence göze alınacak bir risk)sayacı sıfırladıktan sonra telefona ODIN ile stock romu kur.Telefon artık ilk aldığın günkü gibi.
-Root atınca rom atmana gerek yok,stock romu rootlu bir şekilde kullanabilirsin.
-Rootun performansla alakası yok fakat,uygun kerneli bulursan rootlu telefonda işlemciye overclock yapıp performansı çok az arttırabilirsin(Bu işlemcini yakabilir uyarayım).Bir de root atarsan sistem uygulamalarını kaldırabilirsin.Bu da biraz hız katabilir.
-istediğin uygulamayı kaldırabilirsin
NOT:Brick 2 türlü olabilir:Hard Brick;Telefon kullanılamaz hale gelir. Soft Brick;Telefona tekrar stock rom atarak vb. yollarla tekrar çalışır hale döndürebilirsin.
NOT2:Kernel ise işlemciyle işletim sistemi arasında köprüdür.İşlemcinin çekirdeğidir.Overclock gibi durumlarda uygun kernel bulmalısın.
NOT3:Bunlardan olabilecek hiçbir zarardan sorumlu değilim.

bulletproof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş sağolasında bu sayaç dediğin olay nedir ? bide benim telefonun sammobile da turkiye için firmwaresi yok stock romu nasıl bulabilirim ?

BrokenNecklace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayaç dediğim eğer sen telefona samsungun yüklediğinden ayrı bir şey yüklersen(rom,kernel,recovery vs) artan şey.Yani sen telefonu kurcaladın mı diye anlamaları için.
Bilgisayarına kies yükle,sonra telefonu bilgisayara bağla kies te senin telefonun csc kodunu(ülke kodunu) gösterir.(Türkiye=TUR gibi)o kodu sammobile da arat bulursun.Ayrıca illa o ülkenin kodlu rom kurmana gerek yok.sammobile a gir,S3 Mini Türkiye romlarından en güncel olanını kur.Sorun olmaz.Ben kendi telefonuma Avusturya romunu yüklemiştim bir şey olmadı.