• Üyelikler Hakkında:

SDN Forum üyelikleri yönetici onayına tabidir. Şüpheli işleme sahip üyelikler onaylanmayacaktır.

Galatasaray 3-2 Beşiktaş | Spor Toto Süper Lig 28. Hafta

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Maçı kim kazanır?

• Kullanılan toplam oy
    98
  • Anket kapatılmış .
Arabalar bile gazla çalışıyor, futbolcular niye çalışmasın :D Futbolcuyu motive edeceksin ki terinin son damlasına kadar mücadele etsin. Euro 2008'de son dakikaya kadar çok iyi takım olduğumuzdan değil, imparatorun takımı olduğumuzdan mücadele ettik ve asla pes etmedik. Fatih Terim'i seversin, sevmezsin o ayrı bir konu ama motivasyon konusunda gelmiş geçmiş en iyi antrenörlerden biridir. Melo'yu bile adam etti, o Melo Brezilya milli takımında serseriler gibi her maç ayrı bir vukuata karışıyordu. Bunlar gaz değil, antrenör kalitesi.

Kalli'yi gönderip teknik direktörsüz şampiyon olduğumuz sene biz daha beter durumdaydık, demek ki tersi durumda da zaten görmüşsün o "kaliteli" kadromuzu. En iyi halinin bu olmadığını sen de biliyorsun, ben 11 yaşında bir velettim ama en iyi halimizi senin çok net hatırlıyor olman lazım abi :D

Sen bir titre ve kendine gel, bu son olaylar senin bünyeyi sarmış. Kutuyu da açtırırız, belik büyük ikramiye çıkar :dirol:

Kutudan kesin büyük çıkar ama ikramiye mi başka bir şey mi onda garanti veremem.. :cool:
Fatih Terim'i bir Galatasaraylı kadar sevdiğimi belirteyim. Hemşerimdir, babamın 5 sene birlikte okuduğu sınıf arkadaşıdır. Hatta babam t.d.nizin başkanlığını da yapmış söylediğine göre. :sleep: genelde içince konuşuruz bunları:laugh:)
Motivasyon konusunda bir numara olduğuna katılıyorum. Futbolda motivasyon ve gaz verme yakın anlamlar taşıyor, önceki mesajımdaki gaz açıklamasında da bu yüzden Terim'i başa yazdım.

Takımının gerçekten iyi olduğu dönemi de; ki sen çocukluğuna denk geldiğini yazmışsın, doğrudur ben gayet iyi hatırlıyorum. Kupa kazanıldığında ehliyetsiz şekilde kuzenle arabayı kaçırıp, GS ve Türk bayraklarıyla dışarıya fırlayıp kutlamaya gittiğimizi de hatırlıyorum. :) Yine olsa yine yaparım. Bir ilkti, ayrıca Milli bir sevinçtir bu.

Şimdiye gelelim; öncelikle daha önce söylediğimi tekrarlıyorum: En iyi kadro Beşiktaşındır. Sezon boyunca Avrupa maçları dahil 40'a yakın maç yaptık, 40'tan fazla da olabilir. Portekizli yıldızların (Almeida'yı bu kategoride görmüyorum) birlikte oynadığı maç sayısı 1. Evet yazıyla da bir. İki de olabilir yanlışlık olmasın, ancak üç değil. Takımın tam kadro oynadığı maç sayısı 0. Yazıyla da yazayım; sıfır. Yani Ersan ve Bebe'li kadromuzla daha maç bile oynayamadık. Buna bir de camiada en çok sevilen, yönetimin desteklenir gibi görünmesinin yegane sebebi olan Serdal Adalı'nın hapse girmesi de eklenince, takımda ne düzen kaldı ne motivasyon. Her şey saçma sapan bir hal aldı. Onun beceri ve garantisiyle gelen yıldızlar, gidişinin şoku geçmeden bir de üstüne paralarını alamayınca, bunun da üzerine emsali görülmemiş (ben 20 yıldır görmüyorum) sakatlıklar serisi ve yanlış teknik direktör tercihi de eklenince Beşiktaş bu hale geldi. Bana göre hala Avrupa'da olabilmesi bile mucize.

Fenerbahçe'nin de durumu bize benzer. Sezon başı şoku sonrası transfer bile yapamadılar, yıldızlarını satmak zorunda kaldılar, Avrupa'dan ve başkanlarından oldular. Kolay değil bunları yaşamak, hem de 'yarışmak zorundayken'...

Yani kıssadan hisse güzel kardeşim, siz gerçekten iyi değilsiniz, inan bana... Rakiplerinizin kendi dertleri sebebiyle biraz öne çıkmış durumdasınız. Avrupa falan da yok nasılsa, boş meydanda at koşturuyorsunuz... :) Yoksa şu anda yere göğe sığdıramadığınız Terim için, bu adamdan kurtulalım kurban keseceğim diyen Galatasaraylıları da gördük yakın geçmişte. Hani; tribünlerde topluca ''15 puan oldu, senin süren doldu, yeter artık Terim artık istifa'' dediğiniz, florya bastğınız günlerden bahsediyorum...

Uzatmayalım artık... Birbirimizi kandırmaya gerek yok, boş verelim bunları, futboldan hiç konuşmayalım. En sevdiğiniz şeyi yapalım. TV'yi açalım, yorumcuların GS'yi nasıl övdüğünü, şimdiden şampiyon ilan ettiğini izleyelim, rakiplerin başkan ve yöneticilerine verilmesi öngörülen cezaları görüp tatmin olalım, ve dahi bu sene öncesi aklımızın ucuna dahi gelmeyen, şimdilerdeyse bizden sorulan ''adalet bekçiliğine'' soyunalım! (:)) Şanlı, temiz tarihimizle.. övünelim, yakalım, yıkalım. Başka türlü öne çıkmayacağız. Sonra bir ara yine döneriz futbola, BJK ve GS kardeş kardeş konuşuruz.

sadece bir soru soracağım buna hakaretsiz , saygılı mantıklı bir cevap istiyorum arkadaşlardan;

3 Temmuzda başlayıp bugune kadar uzanan bu şike sürecinde Galatasaray'ın başkanı siz olsaydınız (yada Galatasaray yerinde X takımı olsun onun başkanı olun :) ) bu konuda ki duruşunuz, görüşünüz , yetkililerden beklentiniz ne olurdu ?

Kutudan kesin büyük çıkar ama ikramiye mi başka bir şey mi onda garanti veremem.. :cool:
Fatih Terim'i bir Galatasaraylı kadar sevdiğimi belirteyim. Hemşerimdir, babamın 5 sene birlikte okuduğu sınıf arkadaşıdır. Hatta babam t.d.nizin başkanlığını da yapmış söylediğine göre. :sleep: genelde içince konuşuruz bunları:laugh:)
Motivasyon konusunda bir numara olduğuna katılıyorum. Futbolda motivasyon ve gaz verme yakın anlamlar taşıyor, önceki mesajımdaki gaz açıklamasında da bu yüzden Terim'i başa yazdım.

Takımının gerçekten iyi olduğu dönemi de; ki sen çocukluğuna denk geldiğini yazmışsın, doğrudur ben gayet iyi hatırlıyorum. Kupa kazanıldığında ehliyetsiz şekilde kuzenle arabayı kaçırıp, GS ve Türk bayraklarıyla dışarıya fırlayıp kutlamaya gittiğimizi de hatırlıyorum. :) Yine olsa yine yaparım. Bir ilkti, ayrıca Milli bir sevinçtir bu.

Şimdiye gelelim; öncelikle daha önce söylediğimi tekrarlıyorum: En iyi kadro Beşiktaşındır. Sezon boyunca Avrupa maçları dahil 40'a yakın maç yaptık, 40'tan fazla da olabilir. Portekizli yıldızların (Almeida'yı bu kategoride görmüyorum) birlikte oynadığı maç sayısı 1. Evet yazıyla da bir. İki de olabilir yanlışlık olmasın, ancak üç değil. Takımın tam kadro oynadığı maç sayısı 0. Yazıyla da yazayım; sıfır. Yani Ersan ve Bebe'li kadromuzla daha maç bile oynayamadık. Buna bir de camiada en çok sevilen, yönetimin desteklenir gibi görünmesinin yegane sebebi olan Serdal Adalı'nın hapse girmesi de eklenince, takımda ne düzen kaldı ne motivasyon. Her şey saçma sapan bir hal aldı. Onun beceri ve garantisiyle gelen yıldızlar, gidişinin şoku geçmeden bir de üstüne paralarını alamayınca, bunun da üzerine emsali görülmemiş (ben 20 yıldır görmüyorum) sakatlıklar serisi ve yanlış teknik direktör tercihi de eklenince Beşiktaş bu hale geldi. Bana göre hala Avrupa'da olabilmesi bile mucize.

Fenerbahçe'nin de durumu bize benzer. Sezon başı şoku sonrası transfer bile yapamadılar, yıldızlarını satmak zorunda kaldılar, Avrupa'dan ve başkanlarından oldular. Kolay değil bunları yaşamak, hem de 'yarışmak zorundayken'...

Yani kıssadan hisse güzel kardeşim, siz gerçekten iyi değilsiniz, inan bana... Rakiplerinizin kendi dertleri sebebiyle biraz öne çıkmış durumdasınız. Avrupa falan da yok nasılsa, boş meydanda at koşturuyorsunuz... :) Yoksa şu anda yere göğe sığdıramadığınız Terim için, bu adamdan kurtulalım kurban keseceğim diyen Galatasaraylıları da gördük yakın geçmişte. Hani; tribünlerde topluca ''15 puan oldu, senin süren doldu, yeter artık Terim artık istifa'' dediğiniz, florya bastğınız günlerden bahsediyorum...

Uzatmayalım artık... Birbirimizi kandırmaya gerek yok, boş verelim bunları, futboldan hiç konuşmayalım. En sevdiğiniz şeyi yapalım. TV'yi açalım, yorumcuların GS'yi nasıl övdüğünü, şimdiden şampiyon ilan ettiğini izleyelim, rakiplerin başkan ve yöneticilerine verilmesi öngörülen cezaları görüp tatmin olalım, ve dahi bu sene öncesi aklımızın ucuna dahi gelmeyen, şimdilerdeyse bizden sorulan ''adalet bekçiliğine'' soyunalım! (:)) Şanlı, temiz tarihimizle.. övünelim, yakalım, yıkalım. Başka türlü öne çıkmayacağız. Sonra bir ara yine döneriz futbola, BJK ve GS kardeş kardeş konuşuruz.
Fatih Terim hemşerin, hem de Galatasaray'ı tutmuyorsun öyle mi, ayıptır yahu :D

En iyi kadro Beşiktaş'da değil. Tek tek bakarsak daha net anlaşılır. Ligin en iyi kalecisi Muslera bizde, ligin en iyi sağ beki Eboue bizde, Egemen-Sivok ve Semih-Ujfalusi denk sayılır, iki takımın da sol bekleri berbat, Selçuk-Melo zaten ligin en iyi orta sahaları Ferdi tek başına yetmez, Baros ve Elmander de Burak'tan sonra ligin en iyi forvetleri. Üstün olduğunuz tek nokta Quaresma. Bizde düzgün bir kanat oyuncusu yok. Bu kadro nasıl ligin en iyisi oluyor anlamadım :)

Sıkıntılar yaşıyorsunuz doğrudur ama geçen senelerde biz de aynılarını yaşadık, bunlar futbolun içinde var. Bülent Korkmaz döneminde stopersiz kalmasak belki de yeni bir UEFA kupamız olacaktı, ya da hakem hatası olmasa Rijkaard döneminde.

Biz adalet bekçiliği falan yapmıyoruz, aynı durumda biz olsak diğer kulüpler çok daha sert davranırlardı bize. Düşünsene Aziz Yıldırım'ın başkan olduğu bir kulübün en büyük rakibinin Fenerbahçe'nin bu günkü durumunda olduğunu, yeri göğü inletirdi kuşkusuz. Herkes gibi bizim kulübümüz de hakkını arıyor, eğer ortada bir suç varsa suç bu işin cezasız kalmamasını isteyenlerde değil o suçu işleyenlerdedir. Cemal Nalga gibi basit bir olayda bile basketbol şubemizin başındakiler istifa etti, herkes gerekirse düşürün diyordu. Adalet isteyenleri adalet bekçiliği ile suçlamak suçu normal bir şey gibi göstermeye çalışmaktır. Adaletin olmadığı bir yerde ancak zorbalık olur, şimdi olduğu gibi.

Bir Galatasaray taraftarı olsam ne düşünürdüm diye bir sor kendine, sonra yine konuşuruz :)

Fatih Terim hemşerin, hem de Galatasaray'ı tutmuyorsun öyle mi, ayıptır yahu :D

En iyi kadro Beşiktaş'da değil. Tek tek bakarsak daha net anlaşılır. Ligin en iyi kalecisi Muslera bizde, ligin en iyi sağ beki Eboue bizde, Egemen-Sivok ve Semih-Ujfalusi denk sayılır, iki takımın da sol bekleri berbat, Selçuk-Melo zaten ligin en iyi orta sahaları Ferdi tek başına yetmez, Baros ve Elmander de Burak'tan sonra ligin en iyi forvetleri. Üstün olduğunuz tek nokta Quaresma. Bizde düzgün bir kanat oyuncusu yok. Bu kadro nasıl ligin en iyisi oluyor anlamadım :)
yorumun bu kısmını çok beğendim :) bu yüzden boş geçmiyim dedim.
ligin en iyi kalecisi oynadığı maçlara bakılırsa tolga.ama bjk-gs oyuncularına bakılırsa muslera.sağ bek konusunda çok haklısın.orta göbeğe gelirsek.gs-bjk taraftarlarını ayıraraktan bir değerlendirme yaparsak , hangi ikilinin daha çok seçileceği kimin daha iyi olduğunu açıklar(egemen sivok) :) sol bekler konusunda ise yine haklısın.ikiside kötü.ama hakan balta çok daha kötü :) yani ikisi arasında değerlendirmede ismail YİNE öne çıkıyor.orta alanda selçuk-melo , ferdi-ernst ikilileri var.bu isimler eşit sayılabilir.elmander-baroş demişsin.baroş kaç maç oynadı bu yıl?isme göre mi yorum yapalım yoksa?mustafa pektemek form olarak baroş tan daha iyi.isme gelirsekte almeida ve simao gibi isimler var bjk de.q7 yi saymadım zaten.necip-veli-toraman da oldukça iyi.

buda benim değerlendirmem sonuçta :) yani bende taraflı bakabilirim ama spor yorumcuları vs bjk nin kadrosunun daha iyi olduğunu söylüyorlar.millet çok fazla bunları diyince inanmışta olabiliriz :) ligin en performanslı takımı zaten bulunduğu yerde yani lider :) .ama bjk kadar çok maç oynasa ; sakatlar olsa,cezalılar olsa,yoğunluktan formsuzlar olsa; gs nin kadrosu aynı tempoyu kaldırabilir miydi diye düşünmek gerekir.sonuçta büyük takım kaldırır ama kadro kalitesi ozaman daha net anlaşılır.

ben sonuna kadar tebrik ediyorum.terim gibi bence bitmiş teknik direktör yine en eski günlerine dönüyor,takım oldukça kaliteli vs. Bence gs iyi yolda.
bu arada konu nerelere gelmiş :D

Selçuk ve Melo toplamda 16 gol 9 asist. Eşit demek biraz haksızlık, özellikle de Selçuk'a. 8 gol 9 asist :)

Egemen ligin en iyi stoperi kuşkusuz, ona bir itirazım yok ama Sivok'la uyumlu değiller Semih-Ujfa gibi. Arkaya çok adam kaçırıyorlar.

Muslera'yı ise tartışmak yersiz, dünyanın en iyi 7. kalecisi seçildi. Tolga sezon başında çok iyiydi ama bu aralar o da düşüşte, Muslera hep istikrarlı oynadı.

Baros konusu biraz karışık, aklı sahada olduğunda Elmander bile eline su dökemez. Ama genellikle penaltı alayım, hakeme çaktırmadan elle oynayayım, rakiple uğraşayım derdinde, sakatlandı mı da geri dönüşü çok zor oluyor. Fatih Terim'in adam edemediği tek futbolcu. Ama Play-off maçlarında patlama yapamaz diyemez kimse, iki ucu şeyli değnek biraz :D

Beşiktaş'ın kadrosu Avrupa çapında bile iyi kadro evet ama bir şeyler eksik takımda sanki. Son maçta Ernst, Quaresma'nın kaptırdığı toptan sonra o kaptırdı o koşsun diyerek orta sahada bekliyordu. Cenk arada fena saçmalıyor, takım revire dönmüş durumda, Almeida Guiza'yı aratmıyor, Simao bitik, Quaresma bencil, bekler kötü. Fener maçında da iyi oynamıştı Beşiktaş ama sonunu getiremiyorlar, bence sebebi herkesin kendi halinde takılması. Takım değil de ordan buradan getirilmiş toplama adamlar gibi.

Geri