Futbola 30 yaş sınırı

mila12

Dekan
Emektar
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
9,864
Reaksiyon puanı
255
Puanları
1,263
derasyon yeni bir uygulamaya imza atıyor. Bu sezondan itibaren 30 yaş üzeri oyuncularla anlaşma imzalanamayacak.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün Antalya'da yaptığı toplantıda TFF 3. Lig statüsündeki oyuncu uygunluğu esaslarında bazı değişikliklere giderek, bu sezondan itibaren 30 yaş ve üzerindeki oyuncularla sözleşme imzalanmamasına karar verdi.

Federasyon'dan yapılan yazılı açıklamada, “Sözleşmesi devam eden oyuncuların haklarının korunacağı yeni uygulamaya göre, 2009-2010 sezonundan itibaren TFF 3. Lig'de 24 yaş ve altı oyuncularla sözleşme yapılabilecek. Ayrıca, 25-30 yaşları arasında en fazla 6 futbolcuyla sözleşme imzalanabilecek. Bunlardan sadece 4 tanesi müsabaka isim listesine yazılabilecek. Kulüpler, futbolcular ile imzalayacakları yeni sözleşmelerdeki süreleri, bu koşulu dikkate alıp belirleyecek” denildi.

BORÇLU KULÜPLER SÖZLEŞME YAPAMAYACAK

Toplantıda alınan bir başka karar uyarınca, futbol ailesine kesinleşmiş borcu olan kulüplerin transfer ettikleri futbolcuların sözleşmeleri tescil edilmeyecek ve borçlar ödenene kadar lisansları verilmeyecek.

TESCİL ÜCRETLERİNDE İNDİRİM

Yönetim Kurulu ayrıca, bir üst lige terfi eden kulüplerden alınan tescil ücretlerini de azaltarak yeniden belirledi.
Buna göre, daha önce Turkcell Süper Lig'e yükselen kulüpler için 30 bin YTL olan tescil ücreti 500 YTL'ye, Bank Asya 1. Lig kulüpleri için 18 bin YTL olan tescil ücreti 250 YTL'ye, TFF 2. Lig kulüpleri için 15 bin YTL olan tescil ücreti 100 YTL'ye, TFF 3. Lig kulüpleri için 5 bin YTL olan tescil ücretleri ise 50 YTL'ye indirildi.

KULÜPLERİN AİDATLARI DÜŞTÜ

Federasyon, profesyonel takımı olan kulüplerden her yıl alınan aidatlarda da indirime gitti.

Bu çerçevede Turkcell Süper Lig kulüpleri için 3 bin 500 YTL olan aidatlar 250 YTL'ye, Bank Asya 1. Lig kulüpleri için 2 bin YTL olan aidatlar 100 YTL'ye, TFF 2. Lig kulüpleri için bin 500 YTL olan aidatlar 50 YTL'ye, TFF 3. Lig için bin YTL olan aidatlar 25 YTL'ye düşürüldü.

Kaynak
 

UgurABA

Dekan
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
5,147
Reaksiyon puanı
15
Puanları
1,218
Aaa oldumu şimdi 30 yaşını geçtikten sonra ölü futbol yıldızları nerede oynuycak üzüldüm bak :D
 
Üst