Futbol Camiası, Demirören'e Başka Bir Spor Dalını Sevdirebilmek İçin Seferber Oldu

Bu konuyu okuyanlar

YellowRed

Müdavim
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
Türk Futbol Camiası, Yıldırım Demirören'e Başka Bir Spor Dalını Sevdirebilmek İçin Seferber Oldu

demiroren(3).jpg



Beşiktaş'ta futbol şube sorumlusu olarak başladığı yöneticilik hayatına, daha sonra 8 sene başkanlık dönemi ile devam eden ve en sonunda da Türkiye Futbol Federasyonu'nun başına geçen Yıldırım Demirören'in yeni bir spor dalına ilgi göstermesi için tüm Türk futbol ailesi seferber olmuş durumda. İçinde birçok takımdan yönetici, taraftar grubu, futbolcu ve spor yazarının bulunduğu Türk Futbolu Gönüllüleri platformu, Başkan Demirören'e başka bir sporu sevdirmek için yoğun bir çaba sarf ederken, diğer spor dallarının federasyonlarında ise endişeli bir bekleyiş sözkonusu.

"Futboldaki misyonunu doldurdu"

"Türk Futbolu Gönüllüleri" (TFG) ismi verilen platform adına bir süredir Yıldırım Demirören ile temas halinde olduklarını belirten eski futbolcu ve spor yazarı Macit Akgülle, Sayın Başkan'ın kendisine ihtiyaç duyulan her yere büyük bir özveriyle koştuğunun altını çizdi. Son on gündür ikna turları için Demirören'le bire bir görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Akgülle, "Başkan'ın kendisine de söyledik, artık futboldaki misyonunu doldurdu. Türkiye'de şey yapabilceği.. öhöhö.. Yani görev yapabileceği başka sporlar da var." derken, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Başkan ikna olana kadar kapısındayız"

"Zaten hepinizin bildiği gibi kendisi Serdar Bilgili'nin istifası sonrasında Beşiktaş'a, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifası sonrası Futbol Federasyonu'na en zor dönemde talip olmuştur. Sayın Başkan'a Türkiye'de kan ağlayan bütün sporlardan bizzat bahsettim. Bugün ülkemizin masa tenisindeki durumu ortada. Ha keza badminton'da da halimiz perişan. Squash deseniz, bu sporun adını duyan yok. Ata sporumuz cirit can çekişiyor. Bunların dışında buz hokeyi, çim hokeyi, curling, paintball, rugby... Demirören'e hepsinin halini, orada neler yapabileceklerini tek tek anlattım. Futbol zaten nedir ki ya? 22 adamın bir topun peşinden koşmasını ben anlamıyorum şahsen..."

Diğer federasyonlardan tepki

TFG'nin Demirören'e yaptığı bu ikna turları futbol camiasında büyük sevinç yaratsa da, diğer spor dallarının federasyonları ise durumu tedirginlikle karşıladı. Curling'den Çim Hokeyi'ne kadar irili ufaklı bütün federasyonlar gün içinde yaptıkları açıklamalar ile şu an için durumlarının gayet iyi olduğunu vurgularlarken, en sert tepki ise Badminton Federasyonu'ndan geldi.

Yaptığı yazılı açıklamada Türk futbolundaki ihalenin kendileri gibi küçük bir federasyona yıkılmaya çalışılmasını esefle karşıladıklarını ifade eden Badminton Federasyonu, "Tamam, tesis gibi, taraftar gibi bazı ufak tefek problemlerimiz var ancak büyütmenin manası yok. Çok şükür bu ülkede, badminton sporunu başımız dik bir şekilde bugüne kadar iyi kötü yapabildik." sözleriyle, Yıldırım Demirören ismine kesinlikle karşı çıktı. Badminton Federasyonu yaptığı açıklamada ayrıca, bu söylentilerin sürmesi üzerine bir süre faaliyetlerine ara verebileceklerini de tüm kamuoyuna deklare etti.

Yeni spor dalları da kurulabilir

Diğer spor dallarının federasyonlarından peş peşe gelen açıklamalar ise Türk Futbolu Gönüllüleri cephesinde moralleri bozdu. Şu an için Başkan Demirören ile ikili temasları sürdürdüklerini dile getiren Macit Akgülle, "Tabii açıklama yapan o Federasyonları da anlamıyor değiliz. Ancak biz de bir çıkar yol arıyoruz ne yazık ki..." derken, Demirören için yeni spor dalları yaratmak gibi bir ihtimalin de üzerinde durduklarını söyledi.

Çalışmaları hakkında basın mensuplarına şu an için net bir şey söylemekten kaçınan TGF üyelerinin, "Denizde Taş Sektirme Federasyonu, Yazı-Tura Federasyonu, Facebook Oyunları Federasyonu, Angry Birds Federasyonu" gibi seçenekler üzerinde yoğunlaştıkları sızan bilgiler arasında.

Zaytung
 

kpln04

Müdavim
Katılım
2 Ekim 2009
Mesajlar
2,887
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
futbol yandı başka sporlarda yanmasın YILDIRIM DEMIRÖREN YETERRRRRRRRRRRR
 

neskalii

Profesör
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
3,932
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Yaş
38
Zaytung muş :D tam diyicektim bunlar nedir yaw :D Denizde Taş Sektirme Federasyonu, Yazı-Tura Federasyonu, Facebook Oyunları Federasyonu
 
Üst