Fujifilm Finepix s2950 400TL. Almalımıyım ?

Mehmet_Tahir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kamera almayı düşünüyordum ama bu makineyi gördüm,
fiyat aralığı benim için uygun tam istediğim gibi bi makina.
Bu fiyata göre normal mi ?
Daha iyi özellikli bu fiyatta bi cihaz bulabilirmiyim ?

fujifinepixs1500fdnoirn.jpg
[/URL][/IMG]
Ana Özellikler

Goruntu Sensor Tipi : CCD Cozunurluk : 14 Megapiksel Kamera Tipi : Kompakt Makine Optik Zoom : 18x Agırlık : 337 gr
Görüntü Kalite

Kamera Çözünürlüğü : 14 Megapiksel Görüntü Çözünürlükleri : 4288 x 3216 Dijital Zoom : 5x Beyaz Ayarı Seçenekleri : Otomatik Maksimum Perde Hizi : 1/2000Video Kayıt Özellikleri

Video Çözünürlükleri : 1280 x 720 Video Hızı : 30 fps Video Formatı : AVIHafıza

Hafiza Tipi : SD/SDHC Goruntu Formatı : JPEGFlaş

ISO Hızları : 6400Ekran Özellikleri

LCD Panel Olcusu : 3.0 inchArayüz

Arabirim Tipi : USB 2.0Güç Ünitesi

Pil Tipi : 4 x AA PilGörünüm

Boyutlar : 110.2 x 73.4 x 81.4 mm

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
FujiFilm tavsiye etmiyorum. Lens olarak kalitesiz.

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
orta seviye bir makine eğer günlük kullanacaksan çok profesyonel bir şey istemiyorsan ideal bir cihazdır. ışık ayarlamada otomatikte bazen sorun olur ama pek önemli değil.

Premium1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Buna benzer bir modelini inceledim teknosada zoom yapınca aşırı derecede görüntü bozuluyor. tavsiye etmem.

üstüne biraz daha ekleyebilirsen canon 1000D yada video çekme özelliği bulunan canon 1100D'yi öneririm.

Mehmet_Tahir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
biraz araştırdımda kimseden olumlu yanıt alamadım Fujifilm hakkında :S
1100d biraz kabarık geldi bana^^

hunter5334

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bende o makineyi kullanıyorum. Başlangıç için güzel makine.

sunelan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
daha iyi özellikte bu fiyatta bulman zor. Aslında kötü bir makine değil. zoom yapınca görüntü sadece bu makinede bozulmuyor . Bu tarz makinelerin sıkıntısı bu. Mesela nikon p500 de öyle kalitede düşüyor zoom yapınca. DSLR değil sonuçta. Ama günlük hayatta çok rahat yetecek bir makine. Çok güzel fotoğraflarda çekenler var ayrıca bu cihazla. alırsan pişman olacağını sanmıyorum.

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
bende s2950 sahibiyim çokta memnunum hani prof olacam ben diyosan yeterli değil ama yok arada börtü böcek çekerim felan işte günlük hayatta uğraşırım diyosan fiyat/performans açısından en iyi makina diyebilirim. Ben çok memnunum prof olma gibi bir amacım yok. normal enstantane diyafram gibi ayarlarıda yeterli oluyor. Makina hakkında başka soracağın soru varsa cevaplayabilirim. Bizzat makinayı elime alır bakarım incelenmesi gereken yerleri :)

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57

Yılbaşı sonrası € ve $ kurları nasıl olur bilmem ama şimdiki fiyatından biraz daha düşük olur. Malum Yılbaşı hediyesi adı altında biraz zamlı satışlar olacak.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
fuji kesinlikle önermem. servisi berbat. tecrübeyle sabit. canon ve nikon markaları gözü kapalı alabilirsiniz. sony ve olympus da iyidir. ama sakın fuji almayın. :)

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
canon powershot sx230 hs bu ürünün kullanan varmı acaba?

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bu makineyi yeğenime aldım. Muhteşem fotoğraflar yolluyor bana :D

Almadan önce çok araştırdım, gittim satılan yerlerde inceledim. Aldıktan sonra da yeğenime yollamadan önce kısa bir süre deneme amacıyla kullandım. Forumda da bu cihazla ilgili bir konu mevcut. BURADAN inceleyebilirsiniz.

Bu fiyatlarda daha iyi bir makine bulamadım açıkçası. Benzer özelliklere sahip cihazlar 650 -700 TL den başlıyor. Şu an fiyatlar ne durumda, pek bilmiyorum ama değiştiğini de sanmıyorum.

Eğer daha önce ''çok kaliteli'' profesyonel fotoğraf makineleri kullanmadıysanız, S2950 sizi fazlasıyla tatmin edecektir.

Diğer konuyu incelerseniz görebilirsiniz gerçi ama yine de hatırlatayım. Cihaz 4 adet alkalin pil ile birlikte geliyor. Pil bitince yeniden şarj edilemiyor bildiğim kadarıyla. Makinenin fiyatına, çanta, şarj edilebilir piller ve şarj cihazı, hafıza kartı gibi ek malzemelerin fiyatlarını da ekleyin. :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence süper bir makine bu fiyata böyle bir ürün bulmazsn kuzenimde var sürekli fotograflar cekiniyoruz süper kalitede cekiyor bence bu ise yeni baslayanlar icin cok ideal:biggrin::thumbup1::thumbup1::thumbup:

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Carrefour'da Fujifilm S2980 2-12 Mayıs tarihleri arasında geçerli olmak üzere, anneler gününe özel kampanyasında indirimde 299 TL.

Konu eski olsa da, hala almak isteyenler varsa fiyat güzel bence...

ahgsql

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BİM'e gelenler bundan daha iyi emin ol.. Öncelikle sensör, mercimek boyutunda olduğu için dayıyorlar zoom özelliğimiz var diye, kaliteden ise haber eden yok.. İşim sadece öyle böyle karşıma çıkan şeyleri çekmek, sanatsal bir amaç olmaksızın görüntü kaydetmek diyorsan yine de alabilirsin, kompakt her zaman kompaktır.