Freedos pc'ye windows yükleyemiyorum. (Windows 7 Kurulumunda Mavi Ekran)

cankatmustafa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar,

2 gün önce yeni laptop satın aldım Freedos olarak. Dün elime ulaştı. İşletim sistemini USB'den boot ederek kurmak istedim. Windows 7'yi USB'ye boot ettim formata başladım. Bitimine yakın (önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum bitmesine 1-2 dk kala) mavi ekran çıkıyor ve PC resetleniyor. Açılınca da windows belirlenemeyen bir sebepten kapandı yüklemeye devam edilemiyor vs. şeyler çıkıyor.

NOT: PC'de normalde 4 GB ram var ama satın alırken ekstra 4 GB daha taktırdım. Belki ondandır diye çıkarttım tekrar denedim yine aynı hatayı verdi. Windows 7 DVD'si buldum onla denedim yine aynı hatayı verdi. Belki dedim Win 7'den dolayıdır XP denedim yine aynı hata :@ (Formatlarken HDD'yi tamamen biçimlendirip tekrardan ayırma işlemi yapıyorum. Sistem için 100 MB ayrılan alanı da biçimlendiriyorum)

Sizce ne yapmalıyım ?
ilez36.jpg

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>format için oluşturduğun flash bellek bootunda sorun olabilir..
>>Emin olduğun sağlam bi siteden (site bilmiyorsan pm at..önereyim), win-8 iso kalıp dosyasını indir (mümkünse enterprise sürümü olsun) ve cd ye yazdırıp (yavaş yazdır) ve formatla...

umut_1432

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pc donanımlarından herhangi birinde sorun olabilir ya da orjinal olmayan bir windows kopyası kullandığın için bios formatlamana izin vermiyor olabilir daha önce bi arkadaşımın monster laptobunda da başına gelmişti.

cankatmustafa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne yapmıstı peki ?
aslında usb boot'tan dolayı olabilir. usb/dvd download tools (microsoft) prg ile yükledim sonundada boot ile ilgili bi uyarı mesajı verdi ama dvd ile kurmaya calısıncada aynı hata cıktı neyse simdi orj win7 ile deniyorum, olacagını zannetmiyorum ama bakalım :@

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Elindeki isoyu boot ederken usb ile win7'den farklı bir araç kullan. Universal usb installer dene istersen ben onunla flashtan kurmuştum problem olmadan. Uefi, gpt bios sistemi ile alakalı da olabilir ama sanmam.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
memtest86 ile ramleri test et supriz ram sorunu cikabilir google'da ara.

cankatmustafa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
memtest86 ile ramleri test et supriz ram sorunu cikabilir google'da ara.
bilgisayara işletim sistemi yükleyemedigim icin prg indirip kuramıyorum malesef :@

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Elindeki isoyu boot ederken usb ile win7'den farklı bir araç kullan. Universal usb installer dene istersen ben onunla flashtan kurmuştum problem olmadan. Uefi, gpt bios sistemi ile alakalı da olabilir ama sanmam.
tesekkürler denicem :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126

cankatmustafa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elinde iso varsa wintobootic programını kullan boot etmek için çok basit kendi sitesi

http://www.wintobootic.com/

internetten orjinal win7 64 bit 4gb 'lik iso dosyası indirdim win7 usb/dvd tools ile hata vermisti ama dedigin program ile denedim oldu. formatı diski bölümlemeden formata basladım ve format tamamlandı. tesekkürler yardımınız icin ama simdide lan/wifi sorunu var sanırım driverini kurdum ethernet kablosunu taktıgım halde algılamıyor ne wifi ne ethernet :@