Fransa'da Explorer uyarısı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Katılım
5 Eylül 2009
Mesajlar
1,657
Reaksiyon puanı
75
Puanları
0
Fransa, güvenlik açığı gerekçesiyle Microsoft'un web tarayıcısı Explorer yerine Firefox ya da Google Chrome gibi alternatif bir program kullanılması yolunda Alman hükümetinin yaptığı çağrıyı yineledi.

Fransa hükümetinin sanal tehditleri denetleyen kurumu CERTA, tarayıcının tüm versiyonlarına karşı uyarı yayınladı.

Microsoft ise BBC'ye yaptığı açıklamada, Explorer 8'in piyasadaki en güvenilir tarayıcı olduğunu savunurken, kullanıcıları programı güncellemeye çağırdı.

100116220136_ie226.jpg


Güvenlik denetimi

Güvenlik ve Gizlilik hakkı biriminin başkanı Cliff Evans, şu ana dek bilgisayarlara zarar verebilecek kodların sadece Explorer 6'yı etkilediğini belirlediklerini savundu ve riskin düşük olduğunu vurguladı.

Evans'a göre 'bir kullanıcının söz konusu açıktan etkilenmesi için, IE6'yı kullanıyor ve tehlikeli bir siteyi ziyaret ediyor olması gerekli.'

Sophos güvenlik firmasından Graham Cluley ise internet kullanıcılarını hangi yazılımı kullandıklarına bakmaksızın, internet tarayıcılarını güncellemeye çağırdı.

Google, geçen hafta şirket içi internet ağına yönelik bir sanal saldırının insan hakları eylemcilerinin e-posta hesaplarını hedef aldığını açıklamıştı.

Olayın ardından sanal saldırıların büyük olasılıkla Çin'den kaynaklandığı ortaya çıkmış, bunun üzerine Google, bundan böyle Çin'de arama sonuçlarını sansür etmeyeceğini, gerekirse bu ülkeden tamamen çekileceğini açıklamıştı.

BBC
 
Üst