Francesco Petrarca Sözleri

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
  • İçimdeki iki adamın birbirlerine üstün gelmek için düşüncelerimde verdikleri o inatçı ve henüz galibi belli olmayan savaş şiddetle sürüyor.
  • Kendi ilerleyişimle sevindim, zayıflığımla kederlendim ve insan davranışının evrensel iniş çıkışlarının dert ortağı oldum.
    • Dionigi di Borgo San Sepolcro’ya mektubundan (26 Eylül 1336)
  • Sevgi insanlığın taçlanan zerafeti, ruhun en kutsal hakkı, bizleri sorumluluk ve gerçekliğe bağlayan altın bağlantı, yüreğin yaşamla arasını uzlaştıran başlıca kefaret ve sonsuz iyiliğin doğru çıkan kehanetidir.
  • Kadınlar Hakkında Kayda Değer Düşünceler: Bir Edebi Mozaik, 1882, Maturin Murray Ballou, S. 311
  • Kitaplardan bazıları öğrenmeye ve diğerleri ise hazmedemeyeceğinizden fazlasını yuttuğunuzda çılgınlığa sevk eder.
    • "Ömür Boyu Konuşmacıların Ansiklopedisi (1962), Morton Braude, S. 75"
  • İnsanın kendisinden daha büyük düşmanı yoktur.
  • Johann Georg Ritter von Zimmermann’ın, Yalnızlığın Avantajları ve İşleri Üzerine Denemeler adlı eserinde yapılan alıntıdan. (1808)
  • Şans, emin olunanın üzerinde dünyaya ne getirebilir ki!
    • Sözlerin Uluslararası Hazinesi, (1970), Rhoda Thomas Tripp‎
  • İyi olmaya istekli olmak gerçeği bilmekten daha iyidir.
    • Rönesans: Yorumlama Üzerine Denemeler, (1982), André Chastel , S. 107
  • Aynılık nefretin anası, çeşitlilik ise tedavisidir.
    • Esin Veren Sözlerin Küçük Dev Ansiklopedisi (2005) Wendy Toliver. S. 446
  • Barışın beş düşmanı içimizdedir, — açgözlülük, hırs, haset, öfke ve kibir. Bunlar ortadan kaldırılsaydı sarsılmaz bir sürekli barış içinde mutlu olurduk.
    • De vita solitaria (1346) Özün Bilgeliği: İçsel İyileşmenin Beşbin Yıllık Reçetesi, (2006) Larry Chang, S. 144
  • Öğrenmekten başka mutluluk duyumsamıyorum.