Yardım Fps yüksek fakat akıcılıkta sorun var.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LcizkeR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LcizkeR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
  1. Yaklaşık 2-3 ay önce GeForce Experience'den ekran kartımın driverini güncelledim. Fakat güncelledikten sonra fps'im yüksek olmasına rağmen akıcılığım düştü, sanki 60hz gibi hissediyorum... hala sorunumu çözemedim. Sistem: (Sistemi alalı 1 yıl oluyor. Toplama bilgisayar.) -Geforce Gtx 1650 ekran kartı
    -16 gb ram
    -Amd Ryzen 5 3600 işlemci
    -650W kasa
    -144hz 1ms monitör
    -(Depoloma alanını yazmaya gerek duymadım.)
    Yaptığım işlemler:
    -DDU ile tüm driverleri temizledim. -Masaüstü > sağ tık > görüntü ayarlarından'da 144hz olarak seçili.
    -CPUID CPU-Z Programından sistemde bir anormallik var mı yok mu diye kontrol edildi, değerlerin hepsi normal.
    -2 Defa format atıldı.
    -İşletim sistemini de değiştirdim, herhangi bir düzelme olur mu acaba diye.
    -Anakart driverları ile en verimli performansı da alıyorum şuan... Yukarıda yazılan bütün işlemleri yapmama rağmen hala bir çözüm bulamadım. Yeni ekran kartı almayı düşünüyorum fakat sorunun düzelip düzelmeyeceğinden emin değilim :/

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,681
  1. Yaklaşık 2-3 ay önce GeForce Experience'den ekran kartımın driverini güncelledim. Fakat güncelledikten sonra fps'im yüksek olmasına rağmen akıcılığım düştü, sanki 60hz gibi hissediyorum... hala sorunumu çözemedim. Sistem: (Sistemi alalı 1 yıl oluyor. Toplama bilgisayar.) -Geforce Gtx 1650 ekran kartı
    -16 gb ram
    -Amd Ryzen 5 3600 işlemci
    -650W kasa
    -144hz 1ms monitör
    -(Depoloma alanını yazmaya gerek duymadım.)
    Yaptığım işlemler:
    -DDU ile tüm driverleri temizledim. -Masaüstü > sağ tık > görüntü ayarlarından'da 144hz olarak seçili.
    -CPUID CPU-Z Programından sistemde bir anormallik var mı yok mu diye kontrol edildi, değerlerin hepsi normal.
    -2 Defa format atıldı.
    -İşletim sistemini de değiştirdim, herhangi bir düzelme olur mu acaba diye.
    -Anakart driverları ile en verimli performansı da alıyorum şuan... Yukarıda yazılan bütün işlemleri yapmama rağmen hala bir çözüm bulamadım. Yeni ekran kartı almayı düşünüyorum fakat sorunun düzelip düzelmeyeceğinden emin değilim :/
nvidia nın kontrol panelinden hz değerlerini kontrol etmeyi denediniz mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Veya belki monitörün ayarı vardır.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
driver sürümüne bak. 472.12 son sürüm olması gerekiyor.

Blur Busters TestUFO Motion Tests. Benchmark for monitors & displays. sitesinden aktif fps'nize bakabilirsiniz. sayfayı tam ekran yapıp bekleyin. o site fps yi söylüyor.

eğer laptop kullanıyorsanız ve 2. bir ekran kartı varsa, oyunu onunla açıyor olabilir. nvidianın denetim masasından yüksek performanslı gpu yu seçmelisiniz.

son olarak nvidianın ayar merkezinden monitörüne giden fps ayarına bak. driver yüklemelerinde değişebiliyor (ben hep temiz kurulum yaparım, 60 fps ye düşer, elimde 75 fps yaparım) . monitörüm desteklediği için bunu yaparım. kafanıza göre değerler vermeyin. görüntü alamazsınız, zarar verebilirsiniz.