FPS ve Format atamama sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Noeph
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Noeph

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar ,

hemen sorunuma geçmek istiyorum yaklaşık 2 aydır bu sorun devam etmekte fakat sorunun hala ne olduğunu çözemedim . Önceden League of Legend oynarken kasma fps sorunum yoktu fps kare limit sınırsız çözünürlük en yüksek ve grafik ayarlarıda en yüksekte oynuyorum rahatlıkla 110-130 fps alıyordum fakat belli bir süre sonra kasma ve donma sorunları başladı format attım fakat sonurum çözülmedi şuan oyunu kare limiti 60fps ve en düşük ayarda sabit 60fps ile anla oynuyorum ayarları yükselttigim zaman yine 100-120 fps arası alıyorum fakat aradan 1saat geçmeden reset atıyor veya kapanıyor nadirde olsa anlık mavi ekran hatası verip kapanıyor ne yaptıysam sorunu çözemedim tekrar format atmaya kalktıgımda ise ön yükleme ekranına bir türlü erişemedim biostan gerekli ayarları yaptım fakat ne cdden nede usb üzerinden ayarlasamda ön yükleme ekranına gelmeden direk windowsu başlatıyor bios ayarlarını sıfırlayıp tekrar ayarladım fakat ön yükleme ekranına erişemediğim için farklı bir yol izleyerek direk pc açıkken direk üstüne kurdum sorun yine en düşük ayarda oynayabiliyorum konu ile yardımlarınızı bekliyorum.

4gb ddr3 ram 1333
Amd athlon II x4 3.00ghz
Amd radeon 4600 serisi ekran kartı mevcut

Kasa için temizlikte yaptım işlemci fanını söküp iyice temizleyip işlemcinin termal macununuda temizleyip yenisini sürdüm fanlar gayet normal şekilde çalışıyor

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Öncelikle donanımın kalbi olan güç kaynağı ile başlayalım. Sorun güç kaynağı olabilir. Mavi ekrana gelince minidump dosyalarını bana iletmen mümkün mü ? Anakartının üzerindeki elektrolit kapasitörlere bakmalısın patlama veya şişme söz konusu ise düzgün dolup boşalamadığından bağlı entegreye gereken gücü sağlamaz. Ekran kartı ve diğer bileşen ısılarını yükte ve boşta kontrol ettin mi ? Ekran kartının üzerindeki devre elemanlarını iyice incele. Başka bir ekran kartı varsa başka bir ekran kartı ile dene. Güç kaynağını değiştir dene yani sürekli deneyip sorunun nerde olduğunu çözmen gerekiyor. Bana kalırsa sorun büyük ihtimal güç kaynağında veya ekran kartında. AMD kartları zaten sıkıntılı başka ekran kartı ile denemelisin. Sorunun zaten yazılımsal değil donanımsal. Kolay gelsin.

Noeph

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Minidump dosyası nedir bilmiyorum :) 250 wat power takılı bende dediğin gibi yetersiz olabilir veya artık yetersiz kalıyordur mesela 500wat bir power taksam sorunum çözülürmü fps düşmesi kasma donma takılma ? dediğim gibi önceden canavar gibi çalışan oyunlar şimdi kasıyor.