FPS ve Donma Sorunu

hakanerbal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Bilgisayarım bazı oyunlarda donma yapıyor ve anlık FPS düşmesi yaşanıyor. BTF1,Fifa 17,GTA 5 gibi oyunları rahatlıkla oynarken CS:GO, Rainbow Six gibi oyunlarda çok fazla kasıyor, oynatmıyor. PUBG'de ise LOW'da bile oynayamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Sistemim BTF1 gibi bir oyunu bana rahatlıkla oynatırken CS:GO'da nasıl kasıyor anlamadım.

Sistem Özelliklerim:
Intel Core i7-4700MQ 2,40 Ghz 4 Çekirdek, 8 mantıklı işlemci
16Gb Ram
2x Nvidia GT755M 2Gb ekran kartı
1TB+8 SSD
Msinfo32 ile ekran kartına baktığımda da şu şekilde de bir şey çıkıyor anlayamadım.
.

qwert123436

Doçent
Reaksiyon puanı
60
ekran kartı sürücülerinizi güncellediniz mi

qwert123436

Doçent
Reaksiyon puanı
60
aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcılarının olduğu yerin fotoğrafını ekleyebilir misin
masa üstünde sağ tıkla nvidia denetim masasına tıkla daha sonra orada sana ekran kartı yada cpu diye bir seçenek gelecek oradan ekran kartını seç
birde oyun korsan mı

hakanerbal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CS:GO, Pubg, Rainbow vs korsan değil satın aldım. BTF1 ve Fifa 17 korsan zaten bunlarda kasma yapmıyor.
Buda istediğin resim hocam. Denetim masasından ekran kartını seçtim.

qwert123436

Doçent
Reaksiyon puanı
60
pubg sistem gereksinimlerine baktım senin ekran kartın biraz düşük ondan dolayı sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz
bir de ge force experience yazılımını indirip oyunun optimizasyonunu oradan seçip deneyebilirsiniz ge force experience sayesinde güncellemeleride yapabilirsiniz (program üyelik istiyor )

hakanerbal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pubg sistem gereksinimlerine baktım senin ekran kartın biraz düşük ondan dolayı sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz
bir de ge force experience yazılımını indirip oyunun optimizasyonunu oradan seçip deneyebilirsiniz ge force experience sayesinde güncellemeleride yapabilirsiniz (program üyelik istiyor )
Experince kullanıyorum optimizasyon ayarlarını da denedim faydası olmadı hocam.

qwert123436

Doçent
Reaksiyon puanı
60
sorunun tam olarak ne olduğunu anlayamadım diğer arkadaşlarında fikrini almanı tavsiye ederim

derivative

Asistan
Reaksiyon puanı
41
cs go ve rainbowda muhtemelen nvida gpu yerine intel gpuyu kullanıyor masasüstüne sağ tıklayın nvida denetim masasına girin oradan soldan 3D ayarların yönetilmesini seçin tercih edilen grafik işlemciyi nvida gpu olarak seçin veya yine aynı yerde program ayarlarından hangi oyuna hangi gpuyu kullanacağını seçebilirsiniz

hakanerbal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cs go ve rainbowda muhtemelen nvida gpu yerine intel gpuyu kullanıyor masasüstüne sağ tıklayın nvida denetim masasına girin oradan soldan 3D ayarların yönetilmesini seçin tercih edilen grafik işlemciyi nvida gpu olarak seçin veya yine aynı yerde program ayarlarından hangi oyuna hangi gpuyu kullanacağını seçebilirsiniz
Yüksek Performanslı Nvıdıa işlemcisinde oyunlar. Diğer seçenek ise Entegre Grafik. Hangisinde kullanayım hocam?

hakanerbal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarım bahsettiğim oyunları kaldırabilecek düzeyde değil mi acaba hocam? Yalnız anlam veremiyorum BTF1 gibi bir oyundan tam performans alırken PUBG ve CS:GO gibi oyunlardan neden performans alamıyorum. BTF1 grafik olarak, boyut olarak bu oyunların neredeyse 2-3 katı.