Fps sorunu

Kennaus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok ciddi fps sorunu yaşıyorum oyun farketmeksizin tüm oyunlarda kasma sorunu yaşıyorum cs go da ara ara 10 fps'e kadar düşüyor sebebi ne olabilir yardımcı olabilecek var mı?
Bilgisayar özellikleri:
Lenovo idepad s340
İntel core i7-8565u
Nvidia geforce mx250 ekran kartı
256 gb ssd
8gb ram

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Çok ciddi fps sorunu yaşıyorum oyun farketmeksizin tüm oyunlarda kasma sorunu yaşıyorum cs go da ara ara 10 fps'e kadar düşüyor sebebi ne olabilir yardımcı olabilecek var mı?
Bilgisayar özellikleri:
Lenovo idepad s340
İntel core i7-8565u
256 gb ssd
8gb ram
Source 1'in dandikliği CS:GO nun öyle olması herkeste aynı bende dahil.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Bende kasma donma olmuyor. Ölüm maçlarında var değeri yüksek servera denk geldiysem kasmadan duramıyorum ama rekabetçi yoldaş maçlarında hiç sorunla karşılaşmadım uzun yıllardır.

1.Ekran kartı ve işlemci sıcaklığı yükseliyor olabilir. (80 C ve üzeri) Çözüm: Termal macun yenileme ve fan temizliği
2.Windows dosyalarında bir eksiklik bozukluk oluşmuş olabilir. Çözüm
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cidden oyun motoruna mı suç buldunuz?
Gözümün önünde biri canlı canlı banlandı :oops::oops::oops:

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Yalnız bu sistemle min 60 80 fps alıyordur. 10 fps e düşmesi source 1 kaynaklı değildir.
Böyle bir drop şekli olsa ülke de Cs oynayacak adam kalmıcak ?

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Yalnız bu sistemle min 60 80 fps alıyordur. 10 fps e düşmesi source 1 kaynaklı değildir.
Böyle bir drop şekli olsa ülke de Cs oynayacak adam kalmıcak ?
Benim bahsettiğim drop %1 . %1 drop demek fps nin ani dalgalanıp drop yemesi fakat panele yansımamasıdır. Buda oyun motoruyla alakalı bir durum. Ben motorda sıkıntı olduğunu belirtiyorum yoksa 10fps gördüğüm falan yok. O biraz sistemle alakalı fakat cs go da full stabil çalışan bir oyun motoruna sahip değil malesef.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Benim bahsettiğim drop %1 . %1 drop demek fps nin ani dalgalanıp drop yemesi fakat panele yansımamasıdır. Buda oyun motoruyla alakalı bir durum. Ben motorda sıkıntı olduğunu belirtiyorum yoksa 10fps gördüğüm falan yok. O biraz sistemle alakalı fakat cs go da full stabil çalışan bir oyun motoruna sahip değil malesef.
Evet biliyorum da. Konuyla bağlayamamıştım farklı konuymuş derdinizi yazmışsınız. Uykusuzluktan idrak edememişim ??

Kennaus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende kasma donma olmuyor. Ölüm maçlarında var değeri yüksek servera denk geldiysem kasmadan duramıyorum ama rekabetçi yoldaş maçlarında hiç sorunla karşılaşmadım uzun yıllardır.

1.Ekran kartı ve işlemci sıcaklığı yükseliyor olabilir. (80 C ve üzeri) Çözüm: Termal macun yenileme ve fan temizliği
2.Windows dosyalarında bir eksiklik bozukluk oluşmuş olabilir. Çözüm
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gözümün önünde biri canlı canlı banlandı :oops::oops::oops:
7 ay falan oldu biligisayarı alalı termal macun yenilemeye gerek var mıdır?
ayrıca 2.çözümü uyguladım bozuk bir şeyler bulup onardı dedi.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
7 ay falan oldu biligisayarı alalı termal macun yenilemeye gerek var mıdır?
ayrıca 2.çözümü uyguladım bozuk bir şeyler bulup onardı dedi.
Termal macun gereksinimi oyunlarda kendini belli eder. Normalde 6 ay 1 sene arasında termal macun ve temizlik bakımları yapılır. İsterseniz msi afterburner gibi bir program ile oyun içerisinde işlemci(cpu) ekran kartı(gpu) sıcaklıklarınıza bakınız. Bilgisayardan bilgisayara ufak değişkenlik göstersede genel olarak 75-85 aralığında stabilite bozulur, droplar yaşanır.

Driverlarınız eksiksiz ve sorunsuz mu ?

alioskiiii

Doçent
Reaksiyon puanı
134
Bilgisayar özellikleri:
Lenovo idepad s340
İntel core i7-8565u
256 gb ssd
8gb ram
bende q6600 amd hd6570 ve 8gb ram varken benden daha düşük pcler çok daha iyi fps alıyor ben 5-10

Kennaus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Termal macun gereksinimi oyunlarda kendini belli eder. Normalde 6 ay 1 sene arasında termal macun ve temizlik bakımları yapılır. İsterseniz msi afterburner gibi bir program ile oyun içerisinde işlemci(cpu) ekran kartı(gpu) sıcaklıklarınıza bakınız. Bilgisayardan bilgisayara ufak değişkenlik göstersede genel olarak 75-85 aralığında stabilite bozulur, droplar yaşanır.

Driverlarınız eksiksiz ve sorunsuz mu ?
baktım işlemci sıcaklıkları 80-90 arası

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
baktım işlemci sıcaklıkları 80-90 arası
Sebebi belli oldu hocam. Için rahat etmez 1 kişinin söylemi kesin olmaz dersen araştırabilirsin. Islemci veya ekran kartı 90 derece diye aratırsan yüzlerce konu göreceksin.
Arctic mx 4 2019 edition
Xigmatek pti g3606

Xigmatek termal macunu kullandım memnun oldum. Bir kaç güne arctic mx 4 2019 edition sipariş vereceğim testleri gayet başarılı xigmateke göre de.
Sıradan ucuza satılan termaller hem kısa sürede donuyor hem bu kadar etkili olmuyor.

Son düzenleme:

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
Gerçekten bende de bu laptop var, bende aşırı fazla takılmalar yaşıyorum oyunlarda.

ulasfather27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Bilgisayar özellikleri:
Lenovo idepad s340
İntel core i7-8565u
256 gb ssd
8gb ram
Hocam muhtemelen sıcaklıktan dolayı tam performans alamiyorsunuzdur kaliteli bi termal macun deneyin

Kennaus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sebebi belli oldu hocam. Için rahat etmez 1 kişinin söylemi kesin olmaz dersen araştırabilirsin. Islemci veya ekran kartı 90 derece diye aratırsan yüzlerce konu göreceksin.
Arctic mx 4 2019 edition
Xigmatek pti g3606

Xigmatek termal macunu kullandım memnun oldum. Bir kaç güne arctic mx 4 2019 edition sipariş vereceğim testleri gayet başarılı xigmateke göre de.
Sıradan ucuza satılan termaller hem kısa sürede donuyor hem bu kadar etkili olmuyor.
termal macunu nasıl uygulayacağım hakkında önerebileceğiniz bir rehber var mıdır

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
termal macunu nasıl uygulayacağım hakkında önerebileceğiniz bir rehber var mıdır

Video başında önceki kurumuş termal macunu görebilirsin. Böyle dışarıya taşmaması gerekli. Videoda spatula ile yaydığı için paylaştım.

Çok kalın bir katman olmaması gerekli kalın katman ısı iletimini azaltabilir. Bakır boruyu uste yerlestirince kenarlarda taşma yapmayacak incelikle sürmelisin.
Bazı video larda nokta gibi damlatıp yaymiyorlar, bakırı hareket ettirip yaymaya çalışıyorlar ancak homojen bütün yüzeye yaymak bu şekilde zordur. Bütün yüzeyi kaplasın ince tabaka şeklinde.

Laptopların fan ve bakır kısımları farklı monte edilir bu kısımda marka modele göre temizlik video su bulursan çok işine yarar bulamazsan ekstra dikkatli olmalısın gözünden kaçan vida ve çentik olmasın

Son düzenleme:

Yunus Emre Duman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar benim de ona yakın bir olay oldu rainbow six siege de normalde 30 40 arası alıyorum bir girdim oyuna oyun içi 60 70 fps alıyordu ama drop giriyor 10 saniye 20 10 fps arası takılıyo başta oyuna girerken ekran kartını güncelle diyodu ondandır diye güncelledim sorun düzelmedi radeon 520 ekran kartım fifa 20 de 60 fps sabit alıyordum onda da neredeyse 20 saniye süren droplar çok fazla oldu ama ranbowda fps im yükseldi droplar başladı normalde 30 40 arası normal şekilde oynuyodum fifada ara sıra nadir giren droplar çok fazla arttı oynanmayacak düzeye geldi lütfen yardımcı olun