Kardeşim uzun süre böyle kalıyor. Ve daha önce böyle değildi. 120- 130 FPS oynadığım LOL 40-50 lerde geziyor.Drop girmiş işte![]()
Banada oluyor ara sıra bazı farklı uygulamalar açıksa çakışabiliyor ses programları falan , onun haricinde yüksek performansa çekerseniz düzelebilir.Kardeşim uzun süre böyle kalıyor. Ve daha önce böyle değildi. 120- 130 FPS oynadığım LOL 40-50 lerde geziyor.
Bunlar basit çözümler. Her şeyi denedim.Banada oluyor ara sıra bazı farklı uygulamalar açıksa çakışabiliyor ses programları falan , onun haricinde yüksek performansa çekerseniz düzelebilir.
Bilgisayar pistir temizleyin , driver güncelleyin , windows update yapın , sistem geri yükleyin, , termal macun sürün en sonunda garantiye yollayın en kötü darboğazdır.Bunlar basit çözümler. Her şeyi denedim.
Evet ısıyla alakalı bence de. Çünkü Dragon Age'e ilk girdiğimde su gibi akıyor oyun. Sonra sıcaklık artınca FPS düşüyor. Soğutucu kullanıyorum. Buna rağmen böyle oluyor.Ekran kartının soğutması da bir sorun var o kart için 80 derece bile fazla olurken kartın 88 derecede çalışıyor.
Kasa masanın altındaysa hava sirkülasyonu olmuyordur.Evet ısıyla alakalı bence de. Çünkü Dragon Age'e ilk girdiğimde su gibi akıyor oyun. Sonra sıcaklık artınca FPS düşüyor. Soğutucu kullanıyorum. Buna rağmen böyle oluyor.
Laptop kardeşim. Masaüstü değil.Kasa masanın altındaysa hava sirkülasyonu olmuyordur.
Özellikle dikkat ettim. NVDIA seçili. Optimizasyon bile yapıyorum.Rx560x de aynı sorunu yaşadım low ayarda 80 90 FPS alıyordum lolde.
Şarjda kullanım , arka plan uygulamaları , ve hangi ekran kartının seçili olduğu etkileyebiliyor .Nvidia grafik kartın seçili olmayabilir mi oyunlarda . Dahili ekran kartını kullanıyor olabilir sistemin
Evet kavruluyor. Soğutucu olmasına rağmen bu şekilde oluyor.Kart yanıyor. Normal değil
1 yıllık bile olmadı laptop. Ancak SSD ve Ram taktım. Yani garanti çöp oldu.Garantisi varsa garantiye yollamakta fayda var. Yoksada bir yerde temizliğini yaptırın. Ayar eksikliğinden değil gibi gözüküyor.