Fps +144 fakat akıcılık yok

Kurapikarla

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Merhabalar arkadaşlar. Sistemim 1050ti + r5 1600af 8gb
Başlıkta da belirttiğim gibi fps değerim 144 ü geçmesine rağmen Valorant,lol ve r6 gibi oyunlarda vsync yi kapattığımda akıcılık yok oluyor.
Sanki böyle takıla takıla gidiyormuş gibi hissediyorum. Fps sabitlemesi yapmadığımda akıcılık biraz biraz geliyor gibi ancak 60 hz veya 144 hz de fps i 144 e sabitlediğimde sanki 50 fps imiş gibi hissediyorum.Bu sorun 3-4 ay önce formattan önce oluştu tekrardan format attım ancak düzelmedi. HDD'min sorunlu olduğunu düşünmeye başladım sizin fikriniz nedir?

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
ssd alman sistemini rahatlatacaktır illa ki. önerim samsung evo 860..

ekran kartının güncellemesi var mı kontrol et. 461.40 sürümü var sanırım en son yayınlanan.

1050 ekran kartı da bende var (ti siz model) nvidia uygulamasının ekran ayarlarından 144 mi diye kontrol et ekranı. daha sonra oyunu en low a al. fps yine uçtuğu halde oyunda farklılıklar olması lazım. AA yı da kapat. 1050ti çok yüksek kart değil artık. zorlama bence fazla.

Kurapikarla

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Monitörünüz kaç hz? Vsync açıkken akıcı oluyorsa vsync açık oynayın bence. Diskten şüpheleniyorsanız oyunu farklı bir diske yükleyip öyle oynamayı deneyin.
144 hz kullanıyorum.Deneyeceğim teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ssd alman sistemini rahatlatacaktır illa ki. önerim samsung evo 860..

ekran kartının güncellemesi var mı kontrol et. 461.40 sürümü var sanırım en son yayınlanan.

1050 ekran kartı da bende var (ti siz model) nvidia uygulamasının ekran ayarlarından 144 mi diye kontrol et ekranı. daha sonra oyunu en low a al. fps yine uçtuğu halde oyunda farklılıklar olması lazım. AA yı da kapat. 1050ti çok yüksek kart değil artık. zorlama bence fazla.
En güncel sürümlerde kullanıyorum.Evet ti çok yüksek değil ancak önceden olmayan bir olayın düşük sistem gereksinimli oyunlarda olmasını anlayamadım.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
optimizasyon sorunu olabilir, sisteminde bir eksik program olabilir. windows 10 20H2 sürümü kullanıyorsan bazı uyumsuzluklar olabilir.. kürekli (yasal olmayan program) yüzünden olabilir.. oyun güncelleme almıştır onun yüzünden de olabilir. herşey etkiler. ısı bile etkiliyor performansı..

ets2 ye güncelleme geldi mesela gecenlerde. benim fps m düştü. ek birşeyler kısmak zorunda kaldım.

siz grafik ayarlarını düşünürün 144 diye de ısrarcı olmayın. ben 75 hz lik monitörde ets 2 oynuyorum :)

Kurapikarla

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
optimizasyon sorunu olabilir, sisteminde bir eksik program olabilir. windows 10 20H2 sürümü kullanıyorsan bazı uyumsuzluklar olabilir.. kürekli (yasal olmayan program) yüzünden olabilir.. oyun güncelleme almıştır onun yüzünden de olabilir. herşey etkiler. ısı bile etkiliyor performansı..

ets2 ye güncelleme geldi mesela gecenlerde. benim fps m düştü. ek birşeyler kısmak zorunda kaldım.

siz grafik ayarlarını düşünürün 144 diye de ısrarcı olmayın. ben 75 hz lik monitörde ets 2 oynuyorum :)
dediğin konuda haklısın ama fps 60 olduğunda bile okey benim için.Şimdi biraz daha ayar denedim ve şunu fark ettim yırtılmalar aşırı fazla. Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?
Tam ekran optimizasyonlarını devre dışı bırak diye bir seçenek var uygulamalı mıyım bunu?
Vsync de dediğim gibi akıcı oluyor ancak oyun görüntü gecikmem 25-30 ms arası oluyor.

S

Smart?kafa???

SDN Okuru

aynen

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
dediğin konuda haklısın ama fps 60 olduğunda bile okey benim için.Şimdi biraz daha ayar denedim ve şunu fark ettim yırtılmalar aşırı fazla. Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?
Tam ekran optimizasyonlarını devre dışı bırak diye bir seçenek var uygulamalı mıyım bunu?
Vsync de dediğim gibi akıcı oluyor ancak oyun görüntü gecikmem 25-30 ms arası oluyor.
deneyip bakman lazım. illa ki optimal grafik ayarlarını paylaşanlar olmuştur, biraz araştırman gerek. oyunu oynayanlar bu konuda daha iyi fikre sahiptirler. ben oynamıyorum.

sen ekran çözünürlüğü hariç diğer herşeyi kapat yada low a getir. kademe kademe yükselt.. bakalım sonucun ne olacak..

Kurapikarla

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
deneyip bakman lazım. illa ki optimal grafik ayarlarını paylaşanlar olmuştur, biraz araştırman gerek. oyunu oynayanlar bu konuda daha iyi fikre sahiptirler. ben oynamıyorum.

sen ekran çözünürlüğü hariç diğer herşeyi kapat yada low a getir. kademe kademe yükselt.. bakalım sonucun ne olacak..
sorun 1024x768 de oynamammış teşekkür ederim.2k veya 1080p de herhangi bir sorun olmadı. Şaşırtıcı şekilde de fps düşüşü yaşamadım. Teşekkürler tekrardan.