Fotoğraf makinesi tavsiye...

gunay.17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fotoğraf makinesi alıcam arkadaşlar.Yeni başlıyorum fotoğraf çekmeye.Ben canon 60 d ve 18-135 kit lensi beğendim.Başka önerisi olan var mı?

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Canon EOS 650D aldı kardeşim gayet kaliteli çekimler yapıyor ve çok memnun 18-55 Lens öyle hatırlıyorum, yarı profesyonelle başlamanı tavsiye ederim ayrı konu, ben profesyonellik derecesini bilmediğim için makinelerin sadece modeli yazdım . Nikon'un ürünlerinede bakabilirsin kalite ve kesene uygun ürün bulabilirsin inanıyorum.

deq

Asistan
Reaksiyon puanı
1
canon biraz yapmacık gibi fotoğraflar çektiğini söylemişlerdi, şirket için nikon d5100 aldık, gayet memnunum.

vaio

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Üstadım, araştırın bakın, Pentax'ın fotograf makinelerinin muadili diğer markalara göre çok daha özellikli olduğunu göreceksiniz. Size naçizane tavsiyem 60D yerine K-5 olacaktır. En basitinden bir misal vereyim; 60D 'nin gövdesi plastik, K-5 ise magnezyum alaşımlı su geçirmez bir gövde. İkinci el sıfır ayarında çok temiz bir K-5 gövdeyi 1200-1300 liraya alabilirsiniz. Aslında bu işler biraz takım tutmak gibidir, elbette sonunda gönlüzünden geçeni alacaksınız ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın derim ve de bilgi sahibi olmak için buradan başlayabilirsiniz. www.pentaxturk.com

zinde_kulak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer sadece fotoğraf çekeceksen nikon d90 al. Video da çekerim diyorsan canon 550d yeterli olur bence.

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Üstadım, araştırın bakın, Pentax'ın fotograf makinelerinin muadili diğer markalara göre çok daha özellikli olduğunu göreceksiniz. Size naçizane tavsiyem 60D yerine K-5 olacaktır. En basitinden bir misal vereyim; 60D 'nin gövdesi plastik, K-5 ise magnezyum alaşımlı su geçirmez bir gövde. İkinci el sıfır ayarında çok temiz bir K-5 gövdeyi 1200-1300 liraya alabilirsiniz. Aslında bu işler biraz takım tutmak gibidir, elbette sonunda gönlüzünden geçeni alacaksınız ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın derim ve de bilgi sahibi olmak için buradan başlayabilirsiniz. www.pentaxturk.com

Abi bende fotoğraf makisi almayı düşünüyorum ama pentax'ın lenslerini nereden temin edicez? Pentax markası ve ekipman-lens'leri hakkında hiç bir bilgim yok. Birde Canon 60D ve Pentax K-5 arasında hangisini tavsiye edersiniz neden? Ben hangisinin daha iyi bir lense ve daha iyi bir kaliteli çekime sahip olduğunu öğrenmek istiyorum bu 2 makineden?

vaio

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Abi bende fotoğraf makisi almayı düşünüyorum ama pentax'ın lenslerini nereden temin edicez? Pentax markası ve ekipman-lens'leri hakkında hiç bir bilgim yok. Birde Canon 60D ve Pentax K-5 arasında hangisini tavsiye edersiniz neden? Ben hangisinin daha iyi bir lense ve daha iyi bir kaliteli çekime sahip olduğunu öğrenmek istiyorum bu 2 makineden?

Cevabı çok çok uzun bir soru sormuşsunuz. Bilgimin yettiği ve dilimin döndüğünce anlatmaya çalışayım;
Pentax'ın Canon ve Nikon'dan en önemli farklarından biri bayonetini değiştirmemiş olmasıdır. SLR makinelerden DSLR makinelere geçilirken bayonet yapısını muhafaza etmesinin en önemli avantajı Pentax makinelerle 30 -40 yıllık manuel lensleri de kullanabilmenizdir. Bu gerçekten çok önemli bir özellik. Ayrıca Pentax'ta görüntü sabitleme özelliği lenste değil gövdededir. Bu da çok çok önemli bir özellik. Canonikon'da olduğu gibi bir lense sırf görüntü sabitleme özelliği var diye daha fazla para ödemezsiniz. Pentax'ta gövdeler plastik değil magnezyum alaşımlı su ve toz geçirmez gövdelerdir. Çok uygun fiyatlara su ve toz geçirmez lensler alabilirsiniz. Konuyla ilgili şu videoyu inceleyebilirsiniz.

Canon şüphesiz piyasanın en büyük hakimi şu an, Nikon ise ikinci sırada ama Canon ile Nikon arasında ki pazar payında da bir hayli fark var. Gelelim insanlar genelde neden Canon ve Nikon ürünlerini tercih ediyorlar sorusuna. Bence bunun öncelikli sebeplerinden biri insanlarda marka takıntısı olması. Gerçekten bilinçli bir şekilde araştırıp alışveriş yapan insan sayısı çok az. Arkadaşında, televizyonda, dergilerde... vs. yani genelde Canon ve Nikon gören insanların bilinç altında en iyi markanın bu ikisi olduğu fikri oluşuyor ve alırken de bu iki markadan birini tercih ediyorlar. Bir başka sebep, Canon ve Nikon firmaları reklam olayını çok güzel yapıyorlar, Pentax ise reklam özürlü bir firma. Bir diğer sebep de tanınmış fotografçıların bu iki markayı daha çok kullanması. Spor ve ornito fotografı dışındaki profesyonel fotografçılar fullframe gövdeleri olduğu için Canon ve Nikon tercih ediyorlar. Pentax ise hala bir FF gövde çıkartmadı. Pentax'ın 645d isimli orta format makinesi var ama hala bir FF makinesi yok. Yıllardır çıkaracağı söylenir durur, forumlarda konuşulur ama hala çıkmış değil. Lakin bu aralar söylentiler iyiden iyiye arttı, büyük ihtimalle 2014 ikinci çeyreğinde çıkaracak diye tahmin ediyorum. Bu sebepler böyle uzar gider.

Şimdi 60D ile K-5 i kıyaslarsanız K-5 gerçekten çok üstün. Buradan kıyaslayabiliriniz iki makineyi. Bir de şu var tabi, kimisi en iyi denilen makinelerle çok kötü sayılabilecek fotograflar çeker, kimisi kimselerin beğenmediği makine ile harikalar yaratır. Burada asıl önemli unsur insan unsurudur. O sebepten en güzeli bir an evvel fotograf çekmeye başlamaktır. Pentax hakkında www.pentaxturk.com ve www.pentaxforums.com forumlarından çok teferruatlı malumat sahibi olabilirsiniz. Fotografçılık ile ilgili araştırıp da yeterli bilgi bulamadığınız konuları özelden de sorabilirsiniz.