Fotoğraf Makinesi Seçimi Yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Duruka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Duruka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamın aleyküm arkadaşlar ben fotoğraf makinesi alıcam ama ilk makinem olcak o yüzden başlangıç modunda olcak. fiyat aralığı 400 - 700 olcak makinemde çekeceğim fotoğraflar yani aradığım özellikler :

İnsan çekmicem daha çok manzara veya küçük ayrıntı resimleri çekicem
canon ve nikon olsun yani marka olsun ve küçük olmasın yani askılı filan olsun cool olsun :D
Zoom ve megapiksel kendini ayarlasın yani iyi olsun
gece çekimleri iyi olsun

şimdiden teşekkürler

oguzhan340

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sen çok basite kaçmışsın be abicim :D Her şeyi kendi ayarlasın :D Neyse ben öneride bulunayım:

Şuana kadar sadece Canon kullandığım için , Canon önerileri vereceğim.
1-Canon 1000D
2-Canon 1100D
3-Canon 550D
4-Canon 450D

Bu makineleri ikinci el olarak çok rahat 600-800 gibi fiyata bulursun

mismis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk başta ve aleyküm selam
Senin dediğin gibi makine anca like dslr ler olur ama gece çekimleri ii olmaz ama bence sen bi dslr almalısın ondan sonra lens alırsın yavaştan hem bi hobin olur hem de öğrenirsin ve zamanla tüm ayarları kendin yaparsın

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
canon g serisine bakabilirsin başlangıç için dslr düşünme bence g serisi gayet iyi bir başlangıç olur

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Sizin Tavsiye Ettiğiniz Makineleri Alacak Kadar Bütçesi Yok Sen Compact mı Slr Türümü Birşey Arıyon İlk Önce Buna Karar Ver

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence arkadaş kompakt bir makineden bahsediyor,

Vatancomputer samsunga baya indirim yapmış, akakce den baktığımda 1177 TL den aşağı yokken vatanda 839 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/Diji...inesi-(-beyaz)/productdetails.aspx?I_ID=68129

http://www.vatanbilgisayar.com/diji...ograf-makinesi/productdetails.aspx?I_ID=64250

eğer ki bütçem o kadar yok diyorsan

canon sx230 hs var 379TL ye, bi arkadaşta vardı bence gayet güzel bir cihaz hele o fiyata, 1-2 aydır takip ediyorum fiyatını baya düşürmüşler

http://www.vatanbilgisayar.com/Diji...ograf-makinesi/productdetails.aspx?I_ID=56756

şimdi kalmamış hepsiburada da Samsung mv900f vardı 499TL ye, onu aldım ben, 3.3" dokunmatik amoled ekran var 16mp kamera full hd video kaydı, dslr veya profesyonel kompakt makineler kadar manuel ayarlara giremiorsun, içinde bir sürü otomatik özellik var bence gayet güzel bir ürün, uyarıyım full hd video su pek iyi değil bide optik zoom u baya az 5x

weftmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nikon fotoğraf makinesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Aslında sormaya bile gerek yok herkes bunu beğeniyor. Hatta bununla film bile çekilir kesinlikle. Ama fiyat belki biraz tuzlu, ne yapalım herhalde buna değer.

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
herşeyi kendi yapsın diyosan sony alacaksın.
dslr alamayacağına göre yarı profesyönellerine bak

wahset0010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle merhaba
Şimdi yeni başlıyacağın için kompakt makinalar daha uygun olur çünkü 450d vb makineler daha çok bilgi isterler tama otamatik mod çekimleri var ama orta derecede bi fotağraf çekme bilgin olması lazım önerebileceğim 1 2 model var
1. Nikon L310 fiyatı 400 tl bu makinayı bende kullanıyorum memnunum gayet iyi çekiyor netlemesi başarılı tireşim engelleyici motoru fln var
2.Nikon L810 Bu makina L310 nun üst modeli zoomu biraz fazla diğer özellikleri aynı vatanda fiyatı 500TL
3.Olarak canon var sx160 sadece zoomu düşük L310 a göre ama manuel ayarları daha iyi nikondan fiyatı gayet uygun 300TL hafta sonları 260 tl fln oluyor
4.Makinemiz sx500 ıs bu makina yazdıklarım içinde daha üst seviye kompaktaların üst seviyesinde yer alıyo çekimi hakkında pek bilgi sahibi değilim kullananlara göre konuşuyorum fiyatı 799TL

Benim fikrimi soracak olursan fotoğrafa başlamak istiyosan canon daha iyi bi seçim olur canondan sonra direk nikon 5200 fln alabilirsin çünkü canon sana manuel kullanımı az çokda olsa öğretir (bende ilk canon kullandım 3.2 mp şimdiki 14 16 mp lere taş çıkartır ama malesef geçen sene dağda fotoğraf çekerken elimden kayıp düştü :S) bi yardımım dokunduysa ne mutlu bana şimdiden hayırlı olsun alacanız makine