beyzabetül
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 356
arkadaşlar forumun anasayfasına ne oldu böyle.bölümleri secmekte zorlanıyorum.aynı durum sizde de mevcut mu?
http://
http://
Tarayıcı değiştirmeni veya CCleaner programı ile bir temizleme yapmanı tavsiye ederim.
ccleaner ıle temızledım.sorun düzeldı.teşekürler
firefox 17 beta kullanıyorum.bu tarayıcıda bi haller oluyor.sitelerde resımler sonradan gözukuyor
Beta mı? Final çıktı. Bence güncelle.
Final sürümüne veya Opera 12.11 sürümüne geçmeni tavsiye ederim, henüz beta sürüm sonuçta.firefox 17.beta kanalındasınız güncel yazıyor
Final sürümüne veya Opera 12.11 sürümüne geçmeni tavsiye ederim, henüz beta sürüm sonuçta.
opera yı daha önce denedim.arayüzünü sevmedim.aynı choreme gibi.bu yüzden firefoxa gectım.tahminim ne demek istedimi anlamamışsındır![]()
O zaman Firefox Final sürümünü deneyin.
İndirmek için, http://forum.shiftdelete.net/mozilla-firefox/289355-mozilla-firefox-17-0-final.html
Sanırım hala Beta kanalında, tüm Firefox'u silip verdiğim linkten Final sürümünü edinebilirsiniz.
sanırım bu choreme gibi kendiğinden güncellenmıyor.son sürümü indireyım.ama sanırım eskisini kaldırmaya gerek yok.yani yeni sürüm üzerıne yüklenıyor
Yeniden kaldırıp yüklemene gerek yok. Zaten güncel sürümü kullanıyorsun fakat güncelleme kanalın yanlış. Tarayıcı çubuğuna about:config yazıp çıkan uyarıyı onayla. Arama çubuğuna app.update.channel yaz ve çıkan sonuçdaki değere çift tıklayıp "beta"yı "release" olarak değiştir.
malesef yeni sürümü dowload ettım.şuan realese yazıyor
yalnız bazı eklentıler uyumsuz diyor.örneğın kaspersky sanal klavye bunda çalışmıyor.uyumsuz eklentı sorunu adres çubuğunda yapılan bazı değişıklıklerle gideriliyor ama hızını ve ayarlarını bozacağından pek oynamak ıstemıyorum.sizce bunu yaparsam böyle bır durum söz konusu olabılır mı?
Önceki ile yeni yüklediği aynı sürüm (17) değilmiydi? Sanırım üçüncü parti yazılım olduğundan veya önceki kurulumu tam olarak kaldıramamış olduğundan dolayı bir hata verdi. Eğer varsa, eklentiyi silip kaspersky ayarlarından yeniden etkinleştirmeyi dene veya buradaki eklentiyi kurup Firefox menü butonu > Nightly Tester Tools > Force Addon compatibility seç ve yeniden başlat.
öncekınde şuanda beta güncelleme kanalındasınız yazıyordu.şimdi yeni yüklediğimde release kanalındasınız yazıyor
kaspersky sanal klavye eklentısı firefox 17 ile uyumsuz yazıyor
benım kulandığım firefox türkçe.yazdığın yolu nasıl bulabılcem
Kaspersky kullanmadığım için ayarlarını bilemiyorum, o yüzden eğer varsa diye yazdım fakat yukarda önerdiğim eklentiyi bir dene. Sanırım sorun; kaspersky henüz firefox'un yeni sürümü için bir güncelleme yayınlamamış ve buradaki resmi forumunda da benzer şikayetler yazılmış.
tamam bi deneyım.ama kaspersky sanal klavye eklentısını sadece bir örnek gsöterdim.diğer bazı eklentılerde aynen bu şekılde uyumsuz olabılıyor benım daha önce öğrendığım adres cubuğuna about.config yazıp bazı değişıklıkler yapıp uyumsuz eklentı sorunu aşılıyordu.sanırım böyle bır konudan haberınız yok.bende bu uygulamayı yapmayı düşünuyorum ama firefoxun perfonmasını etkıleyeceğını düşündüğümden sorma gereği duydum
menu çubuğumu aktıf ettığımden dedığın kısım gözukmuyordu.şimdi buldum.aynen uyguladım ama değişey bırşey olmadıConfig ile dediğim eklenti aynı işi görüyor. Sadece uyarıları kapatıyor ve bu tüm eklentiler için geçerli oluyor. El ile yapmak istersen:
-Tarayıcı çubuğuna about:config yazıp onayla.
-Açılan sayfada herhangi bir yere sağ-tık > Yeni > Boolean seç ve açılan pencerede extensions.checkCompatibility.17.0 yazıp tamam de. Değerini false olarak değiştir.
-Tekrar sağ-tık > Yeni > Boolean seç ve açılan pencerede extensions.checkUpdateSecurity yazıp tamam de. Değerini false olarak değiştir.
-Firefox'u yeniden başlat.
Uyarıları kapatmak sorun olmaz ama diğer eklentilerde de aynı sorun varsa, ya o eklentiler de henüz güncelleme almadı ya da yeni yaptığın kurulumda bir sorun oluştu. İstersen tüm kayıt defteri de dahil firefox dosyalarını silerek sıfırdan tekrar bir kur (kaldırma işlemi için revo uninstaller'ı tavsiye ederim).
Sol üstteki turuncu Firefox butonuna tıkla. Orada açılır menü şeklinde göreceksin.
menu çubuğumu aktıf ettığımden dedığın kısım gözukmuyordu.şimdi buldum.aynen uyguladım ama değişey bırşey olmadı
belkide bazı eklentıler gerçekten son sürümde uyumsuzdur.hangı uyarılardan bahsettını anlamadım
yapmasına yaparımda firefoxun ayarlarıyla oynamak tarayıcının perfonmasını etkılemesınden şüphelendığımden değiştırmek ıstemıyorumAslında eklentide aynı işi yapıyordu ama olmadıysa yukarıda bahsettiğim config'i el ile değiştirmeyi dene. Yine olmazsa sıfırdan dediğim şekilde kaldırıp tekrar kurulum yap. Uyarıdan kastettiğim şey eklenti uyumsuzluk bildirimleri. Yani ilerde yeni bir güncelleme olursa ve başka eklentilerde de güncelleme kaynaklı uyumsuzluk olduğunda bu bildirimi kapatmış oluyorsun.