Forumdaki hakaret içerikli mesajlar hakkında

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Forumda son zamanlarda çoğaldı...

Bir küfür merakı mı diyeyim, modası mı diyeyim...

küfürün bir harfi ya da iki harfi yerine nokta(.) ya da yıldız(*) koyup kelime olduğu gibi yazılıyor...

Okuyan ahmak değilse zaten orada ne yazıldığını anlıyor...

Şimdi TV de sigara içenin elindeki Sigara ne kadar bulanıklaştırılırsa bulanıklaştırılsın orada duruyorsa ve herkes onun sigara olduğunu anlıyorsa

Küfürlerin bir iki harfinin gizlenmesi de böyle...

Ya küfür serbest olsun (!)
Ya da bu şekilde *** yıldızlı noktalı yazılması da yasaklansın... :unsure:

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Arada bende yapıyorum bunu.Yanlışta yapıyorum.En iyisi komple yasaklansın.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Hocam bunu neden belirttiğini biliyorum ama noktalarda tamamı nokta ise sorun olmaması gerekir bence:)

CAMBAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
7
baş ve son harfi dışında nokta konulması bence daha uygun :) serbest olması olanaksız, i*** sözlük gibi olur burası ;)

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Daha düzgün bir başlık açabilirdin diye düşünüyorum başlığı görünce kendimi çinde hissettim:)

Şunuda Belirtmek isterimki Hiç bir zaman küfürün önüne geçemessiniz küfür etmek isteyen bir kişi hertürlü yolu deneyip küfür eder ben mesela counter strike serverimde küfür edildiği zaman ***** şeklinde çıkıyor ama adam ne ediyor ne yapıyor bir yolunu bulup gene kelimeleri bir birinden ayırıp küfür ediyor tabiki küfür eden kişiye gerekli ceza veriliyor ama önüne geçilemez eden olursa cezasını alır.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Buda ekranlarda sigaranın mozaiklenmesine benziyor işte.

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bence de tamamen yasaklanmalı, yoksa;
************** ***** ***** diyebilirim.N'olcak şimdi?

NOT:Yıldızlar anlamsızca basılmış, herhangi bir anlam içermemektedir ama içerebilirdi de...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
küfür edenin ağzına acı biber sürülsün :D

ahmtzya

Doçent
Reaksiyon puanı
19
Bence aşırı dinci söylemde bulunan üyeler süresiz banlanmalı !!!

---------- saat 16:10 eklendi ---------- önceki mesaj saat 16:09 eklenmişti ----------

küfür edenin ağzına acı biber sürülsün :D

:yes: bu uygulama eminim çözüm olur :D

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Forumda bugunlerde bu tür konular çok açılmaya başladı insanı azda olsa forumdan soğutuyor yönetimin bu duruma biran önce dur demesi gerekir.Söz konusu küfür aşağılayıcı sözler varsa zaten moderatörler duruma el atıyor.Fazla irdelememek lazım herşeyi...

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Forumda bugunlerde bu tür konular çok açılmaya başladı insanı azda olsa forumdan soğutuyor yönetimin bu duruma biran önce dur demesi gerekir.Söz konusu küfür aşağılayıcı sözler varsa zaten moderatörler duruma el atıyor.Fazla irdelememek lazım herşeyi...

Bunu Özelden yazmak zor geliyor bir adminle modla yönetici ile irtibata geçmek çok zor bi durum konu açınca herşey düzeliyor sanıyorlar ama bunu anlamış değiller birşeyi alltan almayı bilmiyorlar yada işlerine gelmiyor yada piskolojik bir hastalıkta olabilir bilmiyorum artık hergün aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım ben !

ahmtzya

Doçent
Reaksiyon puanı
19
Bunu Özelden yazmak zor geliyor bir adminle modla yönetici ile irtibata geçmek çok zor bi durum konu açınca herşey düzeliyor sanıyorlar ama bunu anlamış değiller birşeyi alltan almayı bilmiyorlar yada işlerine gelmiyor yada piskolojik bir hastalıkta olabilir bilmiyorum artık hergün aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım ben !

+1 :thumbup1:

sana hak vermemek elde değil. * işaretinden rahatsız olan arkadaşları görüyorum,

bilmem ne olsun sana israil falan ol israil söylemlerinden geri kalmayan insanlar..

keşke orada *** olarak yazsaydın arkadaşım :)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338

Evet ben Psikolojik hastalıkları olan Psikopat biriyim...

Siz de bize uzaktan teşhis koyabilme yeteneğine sahip dünyaca ünlü bir psikiyatrist...

Allah bizden aldıklarını size lütfetmiş...

En akıllı siz...
En zeki siz...
En herşeyi bilen siz...
En kabadayı siz...
En delikanlı siz...

Bir Nickin ve Avatarın arkasından herkesi paylama hakkına sahip olan siz...
Üyelerin mesajlarının boş mu dolu mu olduğuna karar verecek olan siz...
Konuların mantıklı mantıksız olup olmadığına karar veren siz

Lafın kısası

Siz kendinizi ne zannediyorsunuz?

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35

Siz de bize uzaktan teşhis koyabilme yeteneğine sahip dünyaca ünlü bir psikiyatrist...

En akıllı siz...
En zeki siz...
En herşeyi bilen siz...
En kabadayı siz...
En delikanlı siz...

Lafın kısası

Ozaman böyle konular açarak hiçbir yere varamazsın yöneticilerle irtibata geç ben dahil bir çoğumuz bıktık bu ve bunun gibi konulardan.Forumda zaten herkes biliyor konuya küfür yazılmayacağını yazdığı halde bu adam banlanıyorsa zaten diyecek birşey yok herşey ortadadır.Kısacası bu konuyuda tartışmaya gerek yok.
Kimsenin kendini birşey'de zannettiği yok sen dahil sanal ortam sonuçta herkes eşittir.

s.kay

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Güzel bir noktaya parmak basmış Elbruz arakdaşımız.''Sigara mozaiklenmesi gibi bu da sorun yok ''diyenlere şunu hatırlatıım.Eski tarihli filmlerde sigara sahneleri mozaiklenir zaten yeni çekilen dizilerde v.s sigarasız sahnelerin çekimine özen gösteriliyor.

Ayrıca SDN yönetimine sesleniyoum.Forumda açılan her konuda olumsuz ve alakasız yorum yapıp kırıcı olan üyelerin genelde aynı kişiler olduğunun farkındasınızdır umarım.

Ayrıca FORUM önerileri diye bir bölüm varsa neden forumla ilgili sıkıntılarımızı konu olarak açmamızı eleştiiyorsunuz arkadaşlar:)

Genelde kim forumla ilgili sıkıntılı bir durumu ve genel bir durumu konu olarak açsa tepkiler hep aynı''bunu özelden belirtseydin ya'' deniliyor.

Katılmıyorum forumda bulunan birinin forumun işleyişiyle ilgili konu açması son derece olağan ve güzel bir davranıştır.Kişisel ya da kişilerle alakalı konuları hariç tutuyorum.o konularda yönetici ile irtibata geçillmesi en doğrusu

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91

En akıllı siz...
En zeki siz...
En herşeyi bilen siz...
En kabadayı siz...
En delikanlı siz...

Lafın kısası

Neden bukadar zoruna gitti anlamış değilim ben gerçekleri konuşan gerçekleri seven biriyim bukadar basit hiç bir zamanda ben durduk yerede boş birşey sölemem senin şuanda forumda açtığın başı başına boş bir konudur bunu unutma amacınız forumu karıştırmak ise ozaman bu konuyu açmakta haklısınız fazla sinirlenenmeyin sakin olun herkes seviye ve saygı çerçevesi içinde düşüncelerini belirte bilir diye düşünüyorum :)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Niye konuları genele açıyorum...

Toplumsal bilinç diye bir şey vardır...

Toplumsal bilinci olmayanları BİRİLERİ GÜDER KOYUN GİBİ...

Forumda Moderatörler Çoban olsun diyorsanız toplumsal bilince gerek yok...

Yanlışların yanlış olup olmadığına onlar karar verir...

Her Yanlışı onlar düzeltir...

Herşeyi Moderatörden, Adminden beklemek sizin tarzınız olabilir...

Benim tarzım BENCE Yanlış olanı dile getirmek...

Bunu ulaşabildiğim kadar çok kişiyle paylaşmak...

Ortak bir BİLİNÇ oluşturmak...

0ReiS0 şimdi sana burda A**** K****** desem sen bundan rahatsızlık duymayacakan sorun yok...
(Not: yıldızla saklanmış mesaj. ALLAH KORUSUN )

Forumda bu yıldızla saklanarak da olsa küfür edilmesi yanlışsa moderatörler uyarmadan bizim bir ortak bilinç geliştirip bunun önüne geçmemiz gerek...

Yazılarım uzun okur musunuz bilmem ama

Forumda bir EMO tarzı yazı yazıldığında yönetici ya da üye farketmeden herkes uyarıda bulunuyor yazı sahibine...

Bunun nedeni bu tür yazılara karşı gelişmiş olan Ortak Bilinç tir...

Ancak biz bunu sadece Moderatörlere bıraksak....
Bu tür yazı yazanları uyarmasak...

Bir zaman sonra bazı moderatörler uyaracak bazıları uyarmayacak derken foruma gelen çoluk çocuk burayı EMO tarzı yazılarla dolduracak...

Benim çabam işte bu... Onun için ayrı konu açıyorum....
Forumu karıştırmak için değil...

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bu tarz konular artık bizimde diğer üyelerinde canını fazlasıyla sıkmaya başladı ve insanları gereksiz yere meşgul ediyor.

Bu tarz konu açmaktaki amaç bir nevi "ego tatmini" mi?

Şikayet ettiğiniz hangi konu muallakta kaldı da alenen bu şekilde konular açılır oldu?

Yapıcı eleştiri denen bir olgu var her ne kedar forumumuzda unutulmaya yüz tutmuş olsada.

Ama sizler nedense hep yıkıcı, ayrıştırmacı, kışkırtıcı hatta küçümseyici ve küçük düşürücü eleştirilerde - ki ben bunlara artık eleştiri gözüyle bakamıyorum- bulunuyorsunuz?

Son moderatör alımlarından sonra bu tarz "isyan" ve "provokasyon" kokan hareketlerin ve konuların sebebi nedir acaba, neden son zamanlarda bu kadar artış gösterdi ve dozu arttı?

Tüm moderatör arkadaşlar ellerinden geleni yapma gayreti içindeler ama bizim "Ol" dediğimizde veya sizin "Ol" dediğinizde ve demenizle olmuyor herşey.

Ben hem işyerinde çalışıyorum, hem de kotalı internet hakkımla siteye girip moderasyon ve paylaşım yapmaya çalışıyorum. Diğer arkadaşlar da en az benim kadar fedakarlar.

Sorun eleştirmek veya eleştirilmek değil, sorun "üslup", sorun "şekil", sorun "tahrik" sorun "alaycı ifadeler", sorun "seviyesizlik". SDN'e, herkesin kardeş ve arkadaş olduğu sevilip sayıldığı bu foruma artık bu yapılanlar yakışmıyor.

Bunların artık son olmasını son bulmasını istiyor ve diliyorum.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@0ReiS0, seni anlayabilmiş değilim. Moderatör değilken müdahale etmen gereken konulara müdahale etmiyordun, şimdi her konuda üyelere sataşıyorsun. Moderatörlüğünün elinden alınmış olması yüzünden mi tüm bu nefret? @Elbruz46 bir konu açmış ve isteğini dile getirmiş. Sana ne?

@Elbruz46, sen de konuyu açmışsın iyi güzel de yanlış yere açmışsın. :D

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bu tarz konular artık bizimde diğer üyelerinde canını fazlasıyla sıkmaya başladı ve insanları gereksiz yere meşgul ediyor.

Bu tarz konu açmaktaki amaç bir nevi "ego tatmini" mi?

Şikayet ettiğiniz hangi konu muallakta kaldı da alenen bu şekilde konular açılır oldu?

Yapıcı eleştiri denen bir olgu var her ne kedar forumumuzda unutulmaya yüz tutmuş olsada.

Ama sizler nedense hep yıkıcı, ayrıştırmacı, kışkırtıcı hatta küçümseyici ve küçük düşürücü eleştirilerde - ki ben bunlara artık eleştiri gözüyle bakamıyorum- bulunuyorsunuz?

Son moderatör alımlarından sonra bu tarz "isyan" ve "provokasyon" kokan hareketlerin ve konuların sebebi nedir acaba, neden son zamanlarda bu kadar artış gösterdi ve dozu arttı?

Tüm moderatör arkadaşlar ellerinden geleni yapma gayreti içindeler ama bizim "Ol" dediğimizde veya sizin "Ol" dediğinizde ve demenizle olmuyor herşey.

Ben hem işyerinde çalışıyorum, hem de kotalı internet hakkımla siteye girip moderasyon ve paylaşım yapmaya çalışıyorum. Diğer arkadaşlar da en az benim kadar fedakarlar.

Sorun eleştirmek veya eleştirilmek değil, sorun "üslup", sorun "şekil", sorun "tahrik" sorun "alaycı ifadeler", sorun "seviyesizlik". SDN'e, herkesin kardeş ve arkadaş olduğu sevilip sayıldığı bu foruma artık bu yapılanlar yakışmıyor.

Bunların artık son olmasını son bulmasını istiyor ve diliyorum.

Buyurun Banlayın beni...

Forumda HUZURU BOZDUĞUM GEREKÇESİYLE...:wink:

s.kay

Asistan
Reaksiyon puanı
17

Bence yapıcı bir eleştiri ve dikkat çekmesi için güzel bir başlıkla belirtilmiş.'' bu gibi konulardan artık sıkıldık'' diye başlayan mesajınızı üzülülerek ookudum:(

Ben yönetici olsam ve bir üye forumla ilgili sıkıntılı oldugunu düşündüğü bir konu açsa bilakis memnun olurum.Sıkıntısı hakkında kendi düşüncemi belirtiim.Ayrıca kırıcı olmamak adına da ''bundan sonra daha öz verili davranacağız bu konuda'' gibi cümleler kurardım(gönül almak için değil samimi olarak).Ancak sizlerin yöneticilikten anladığı;Yönetim veya forumla ilgili bir sıkıntı varsa kızabiliriz sert çıkabiliriz yeter artık diyebilriz.

Lütfen taşıdığınız vasfın anlamına uygun hareket ediniz nedir o vasıf ''İDARECİ'' yani birazcık idare etmek için çaba sarfediniz.

Bu mesajımı tüm iyi niyetimle yazdığımı belirtiyorum sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bana soracak olursanız ben küfür etme hakkımı da özgürce kullanmak istiyorum inci sözlük gibi de seviyesiz bir şekilde değil tabi

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Tepki almak istemiyorduysanız neden yönetim tarafına geçtiniz? Sorarlar adama.