winstoncash
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 18
Öncelikle söylemek isterim ki sözüm herhangi bir üyeye veya üyelere değildir.Sadece gözlemlediğim hataları yazmak istedim ki üyeler dilimizi doğru kullanma konusunda biraz daha hassas davransınlar ve dilimizin tahrip edilmesine katkıda bulunmasınlar.
Benim dikkatimi en çok çeken imla hataları:
1-Dahi anlamındaki "de"nin birleşik yazılması. Örnek: "Bilipte bilmemezlikten gelmek."
2-Bağlaç olan "ki"nin birleşik yazılması. Örnek: "Öyle güzel konuştuki, gözümüzü kırpmadan izledik."
3-Özel isimlerin ilk harflerinin küçük yazılması ve sonuna gelen çekim eklerinin kesme işareti ile ayrılmaması. Örnek: "istanbula yıllardır kar yağmadı."
4-Cümlelerin ilk harflerinin küçük yazılması. (Örneğe ihtiyaç yok sanırım.)
Benim en çok karşılaştığım hatalar bunlar.Anlatım bozukluklarından ve başı sonu belli olmayan cümlelerden hiç bahsetmiyorum.Dilerseniz bana ukala diyebilirsiniz ama lütfen Türkçe'yi doğru kullanın.
Benim dikkatimi en çok çeken imla hataları:
1-Dahi anlamındaki "de"nin birleşik yazılması. Örnek: "Bilipte bilmemezlikten gelmek."
2-Bağlaç olan "ki"nin birleşik yazılması. Örnek: "Öyle güzel konuştuki, gözümüzü kırpmadan izledik."
3-Özel isimlerin ilk harflerinin küçük yazılması ve sonuna gelen çekim eklerinin kesme işareti ile ayrılmaması. Örnek: "istanbula yıllardır kar yağmadı."
4-Cümlelerin ilk harflerinin küçük yazılması. (Örneğe ihtiyaç yok sanırım.)
Benim en çok karşılaştığım hatalar bunlar.Anlatım bozukluklarından ve başı sonu belli olmayan cümlelerden hiç bahsetmiyorum.Dilerseniz bana ukala diyebilirsiniz ama lütfen Türkçe'yi doğru kullanın.