Forumda resim yükleme açıldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eSa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Selam arkadaşlar,

Daha önceleri bir takım sorunlar sebebi ile sunucularımız üzerine resim yükleme özelliği kapatılmıştı. Şimdi bu sıkıntılar ortadan kaldırılarak bu özelliği tekrar aktif hale getirdik. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.

Artık sağa sola resim yükleyip buraya linkini atmaya uğraşmamıza gerek kalmadı. :clap:

Peki bunu nasıl kullanacağız,

Resim ekle dediğimizde karşımıza Bilgisayardan ve Adresten seçenekli bir ekran çıkacak, Bilgisayardan sekmesine tıklayıp, Dosyamızı (tabiki resim dosyası) seçip, Eklentiyi Yükle diyeceğiz hepsi bu..

Ufak bir hatırlatma, Resim mesaj metninin içinde eklenmemiş gibi görünebilir, sıkıntı yok, önizleme yaparsanız veya mesajı gönderirseniz, düzgün görünecektir. Yanıltmasın.

Ekli dosyayı görüntüle 9780

Bunlar da günün bonusu olsun :) ( 720 x 1280 duvar kağıtlarım )

Ekli dosyayı görüntüle 9779

Ekli dosyayı görüntüle 9781

Ekli dosyayı görüntüle 9782

Ekli dosyayı görüntüle 9783

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ertan abi unutmadan söyleyeyim mesela sen yorum attın, ardından ben yorum attığım zaman benim yorumum seninkinden önce görünüyor. Yani üstte benim yorumum duruyor. Bu hep olmasa da ara sıra oluyor bilginize.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ertan abi unutmadan söyleyeyim mesela sen yorum attın, ardından ben yorum attığım zaman benim yorumum seninkinden önce görünüyor. Yani üstte benim yorumum duruyor. Bu hep olmasa da ara sıra oluyor bilginize.

Şimdi onu yazdım ben de. :wink: Gerekli bilgilendirme yapıldı

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Ekli dosyayı görüntüle 9785Hayır Çalışmıyor Modum, Resim Yüklenmiyor.
Eklentiyi yükle diyoruz, eklendiğine dair bir emare bile yok,
Belki cevaplandıktan sonra yüklenir diyoruz o da yok.
Yani Proğramcı arkadaşın biraz daha uğraşması gerek.
Neyse Eski usule devam.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
İyi güzel olmuş. Ben bir şey daha sorayım o zaman.

Mesela bi fotoğraf yükledim bu konu için, daha sonra aynı fotoğrafı başka bir konuya da koymak istedim. O konuya tekrar yüklemesek te, önceden yüklediğimizi seçebilsek nasıl olur? Hem servera aynı fotoğrafı yükleyerek tekrar tekrar yük bindirmeyiz.
Tabi böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ama wordpres yapısında vardı böyle bir şey, aynı fotoğrafı tekrar tekrar yüklemeye gerek yoktu. :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
İyi güzel olmuş. Ben bir şey daha sorayım o zaman.

Mesela bi fotoğraf yükledim bu konu için, daha sonra aynı fotoğrafı başka bir konuya da koymak istedim. O konuya tekrar yüklemesek te, önceden yüklediğimizi seçebilsek nasıl olur? Hem servera aynı fotoğrafı yükleyerek tekrar tekrar yük bindirmeyiz.
Tabi böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ama wordpres yapısında vardı böyle bir şey, aynı fotoğrafı tekrar tekrar yüklemeye gerek yoktu. :)

Var zeten :)

http://forum.shiftdelete.net/profile.php?do=editattachments

Üye kontrol paneli sol tarafta aşağılarda bir yerde, eklentileriniz diye bir yer var :)
Oradan hangi konuda hangi resmi eklemişsiniz görebilirsiniz.

Orada hatta resim önizlemelerini göster deyince daha süper oluyor :)

Nasıl kullanırız ?

Orada ****.jpg şeklinde görünen resim eklentisine tıklayıp, yeni sekmede açılmasını sağlarız. Daha sonra fare ile resmin üzerine gelip resmi kopyala deriz ve mesajımızı yazarken de yapıştır bitti gitti :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
İyi güzel diyorsun da, bana resim ekleyeceğim zaman son yüklediğim bir kaç resmi de gösterse yükleme menüsünde güzel olmaz mı? Her seferinde kim uğraşacak onunla. :) Yoksa eklentileriniz bölümü uzun zamandan beri orada duruyordu zaten. ;)
Yoksa sharex kullanmaya devam :P Geçmiş özelliği baya hoşuma gidiyor çünkü. :)
Hl3nVM1.png

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Hımmm. Bak öyle deyince kulağa hoş geldi birden :) Kurcalayalım bakalım birşey çıkacak mı?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Cevap yazarken hızlı panelde yok ama gelişmiş kısmına geçince var öyle bir seçenek
Bu eklentilerimiz seçeneğinin hızlı panele alabilme durumunu soracağım evet dediğin gibi kullanışlı olacak.

Gelişmiş mesaj yazma bölümünde;

Ekli dosyayı görüntüle 9787

İşaretli yere tıkladığımızda;
bu şekilde daha önceden eklediklerimiz ön izlemeli bir şekilde karşımıza gelecek oradan seçim yapabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 9788

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Önceki eklentilerden seçim testi :)

Ekli dosyayı görüntüle 9790