Forum Sitesi Yapmak

Akademisyen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
merhabalar
Öncelikle mevlid kandilinizi kutlarım.
Bir forum sitesi yapmak istiyorum.Pek bilgim yok.mybb ile yapılan siteler hoşuma gidiyor..com lu olacak belki geleceğe yönelik ticari bir site olabilir.reklam alırsan tabiki.öncelikle tabi önemli olan ihtiyacımı karşılaması.şekil olarak beğendiğim bir site var.Ona benzemesini istiyorum.Yardımcı olan olursa mübarek günde çok dua ederim.Saygılar,Sevgiler.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
SDN Forum'u beğeniyorsan Xenforo kullanabilirsin.

Akademisyen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
güzel tabi ama benim beğendiğim bir başka site var.ve açıkçası nasıl yapacağım hiç bir bilgim yok.site ismi reklam olmuyorsa yazabilirim.umarım yanlış anlaşılmam.(sultanpapağanları.com) gibi bir forum olmasını istiyorum.fakat içerik farklı tabiki.Yardım edebilecek olan var mı?Mustafa bey yardımcı olursanız mübarek gün çok dua ederim size.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
güzel tabi ama benim beğendiğim bir başka site var.ve açıkçası nasıl yapacağım hiç bir bilgim yok.site ismi reklam olmuyorsa yazabilirim.umarım yanlış anlaşılmam.(sultanpapağanları.com) gibi bir forum olmasını istiyorum.fakat içerik farklı tabiki.Yardım edebilecek olan var mı?Mustafa bey yardımcı olursanız mübarek gün çok dua ederim size.

O siteden istiyorsan ilk dediğin gibi MyBB ile yaparsın. MyBB Script'ini indirip sunucuna kuracaksın. Sonra o sitedeki tasarımı kendine uygularsın.
İndirme linki: MyBB 1.8.7 - Türkçe Sıfır Kurulum Paketi - İndir
Sunucu alıp nasıl kullanıp, kuracağını bilmiyorsan yardım edebilirim, sorabilirsin.

Akademisyen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
hiç bir şey bilmiyorum.ama sizi yormak istemiyorum.bununnasıl yapıldığını gösteren videolar var mı ona bakıyorum.ama ne ile aratacağımı bilmiyorum.mybb ile site yapmak diye aratıp videolu anlatım bulursam o bana yeter.bakarak anlayarak uygulamaya çalışırım.cvp için teşekkür ederim.Allah razı olsun.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
hiç bir şey bilmiyorum.ama sizi yormak istemiyorum.bununnasıl yapıldığını gösteren videolar var mı ona bakıyorum.ama ne ile aratacağımı bilmiyorum.mybb ile site yapmak diye aratıp videolu anlatım bulursam o bana yeter.bakarak anlayarak uygulamaya çalışırım.cvp için teşekkür ederim.Allah razı olsun.

Bir tane sunucu(host) alman lazım. Ücretli veya ücretsiz. Ücretsiz alsan sana yetecektir. Ve alan adı(domain) alacaksın. Bu mesela sitenin adı ----.com,----.net gibi sitenin ismini belirler. Ücretlidir. Ücretsiz olarak .tk mevcut. ------.tk gibi. Bu aldığın sunucu ile alan adını birlikte kullanacaksın. Sunucuya erişip yönetmek için FTP kullanacaksın. FTP ile bağlanıp mesela MyBB'yi sunucuya aktaracaksın ve siteden girip kuruluma başlayacaksın. Kabaca yapman gereken adımlar böyle. İnternette Ücretsiz host alma, .tk alan adı alma, MyBB kurulum videosu gibi terimler ile aratarak videolar bulabilirsin bolca kaynak var. Ücretsiz host için hostinger türkiye, tk alan adı için dot.tk olarak kaynak video aratabilirsin.

Akademisyen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Teşekkür ederim efendim.Takıldığım yer olursa yardımıznızı rica ederim.Müsait olduğunuz herhangi bir zaman yazarsanız memnun olurum.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Teşekkür ederim efendim.Takıldığım yer olursa yardımıznızı rica ederim.Müsait olduğunuz herhangi bir zaman yazarsanız memnun olurum.

Tabi istediğini sorabilirsin burada cevaplarım.

Akademisyen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Biraz gülünç gelecek ama mybb paketini indiriyorum pdf dosya indiyor.açılmıyor o dosyada.haliyle.
Tamam buldum sorunu.winrar bozulmuş.sildim yeniden yükledim sorun çözüldü.

Son düzenleme:

Akademisyen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Tabi istediğini sorabilirsin burada cevaplarım.

mustafa bey dot.tk dan ücretsiz.tk alan adı kaydını dolduruyorum.bir kaç yerde kaydı facebook ile tamamladıklarını gördüm.yalnız öyle bir buton yok.neyse normal tamamla diyorum tamamlamıyor.ne yapmam gerekiyor.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
mustafa bey dot.tk dan ücretsiz.tk alan adı kaydını dolduruyorum.bir kaç yerde kaydı facebook ile tamamladıklarını gördüm.yalnız öyle bir buton yok.neyse normal tamamla diyorum tamamlamıyor.ne yapmam gerekiyor.

Bu linkte o kutucukları doldurmadan (Dot TK - Free Domains for All) google hesabını seçerek devam et. Sonra burası karşına gelecek (https://my.freenom.com/clientarea.php?incorrect=true) buradada google hesabın ile devam et siteye kayıt olmuş olacaksın. Sonra sitede yukarıdaki Services'e tıklayıp Register a new domain'e tıklayıp açılan yerden alan adı alabilirsin .tk olarak.

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Merhaba mybb önermem zira en ufak tema düzenlemesinde bile hackleme riski olan. Forum siteniz geliştiğinde fazlasıyla veritabanı hatası veren bir sistem ayrıca SEO sistemi rezalet