Formula 1 2011 Malezya Grand Prix'sini Vettel kazandı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun ikinci yarışı olan Malezya Grand Prix'sini, geçen sezonun şampiyonu, Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı.

vettel56-medium.jpg

Malezya'nın Sepang kentinde 5 bin 543 metre uzunluğundaki Sepang Pisti'nde 56 tur üzerinden koşulan yarışa ilk sırada (Pole position) başlayan Vettel, mücadeleyi 1 saat 37 dakika 39.832 saniyede tamamladı. Geçen sezonu şampiyon bitirerek Formula 1 tarihinde en genç şampiyon olan pilot unvanını elde eden Alman pilot, sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sini de birinci bitirmişti.

Yarışta ikinciliği McLaren'ın İngiliz pilotu Jenson Button elde ederken, yarışın üçüncüsü ise Lotus Renault'nun Alman pilotu Nick Heidfeld oldu.

Redbull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber'in dördüncü sırada tamamladığı yarışta, Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa damalı bayrağı beşinci sırada görebildi.

İki dünya şampiyonluğu bulunan Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso mücadelede altıncı sırada yer alırken, yarışa ikinci cepte başlayan McLaren'ın İngiliz pilotu Lewis Hamilton ise yedincilikle yetindi.

7 dünya şampiyonluğu bulunan Alman Michael Schumacher (Mercedes) ise dokuzunculukta kaldı.

ff.jpg

Puan durumu:

Pilotlar:

1. Vettel 50
2. Button 26
3. Hamilton 24
4. Webber 22
5. Alonso 20
6. Petrov 15
7. Heidfeld 15
8. Massa 12
9. Kobayashi 8
10. Perez 6
11. Schumacher 2
12. Buemi 1
13. Di Resta 1

Takımlar:
1. Red Bull-Renault 72
2. McLaren-Mercedes 50
3. Ferrari 32
4. Renault 30
5. Sauber-Ferrari 14
6. Mercedes 2
7. Toro Rosso-Ferrari 1
8. Force India-Mercedes 1

AA-Sporx

http://forum.shiftdelete.net/spor/201642-formula-1-2011-sezonu-takimlar-pilotlar-ve-araclari.html

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Formula1 i izlemiyorum artık batırdılar hep yeni kurallarla.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
tadı kaçtı valla, motor geliştirmelerini durdurursan, böyle redbull falan 1. olur işte...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sırf konu açtığımda haberim oluyor artık olaylardan. :D Ben de izlemiyorum artık.

olympuskiller

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7
Hakikaten Msc'nin eski formunda olmadığı için söylüyorum ,Alonso griddeki en iyi pilot, altındaki araba sıralama turlarında vettelin 0,9 saniye gerisinde kaldı ,yarış içinde arka kanat bozuldu ve hala Hamilton'u geçebilecek durumdaydı, demek ki bu adama RB7' yi verseler Vettel'e 30 saniye fark atacak, şaka bir yana gerçekten farklı bir pilot Alonso.

mehmet_497

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hakikaten Msc'nin eski formunda olmadığı için söylüyorum ,Alonso griddeki en iyi pilot, altındaki araba sıralama turlarında vettelin 0,9 saniye gerisinde kaldı ,yarış içinde arka kanat bozuldu ve hala Hamilton'u geçebilecek durumdaydı, demek ki bu adama RB7' yi verseler Vettel'e 30 saniye fark atacak, şaka bir yana gerçekten farklı bir pilot Alonso.

alonso son turlarda hamiltona çarpmasaydı podyuma çıkacaktı. vettelinde kers sistemi çalışmıyordu bu daha önemli arka kanatı sadece önündeki araçla mesafe 1 sn den az olunca kullanabiliyorsun. en iyi pilot bence vettel :D alonso mclaren de iken hamiltonun arkasında kalmıştı

ayrıca formula 1 e gelen kurallar hep maliyetleri düşürmek için. korkunç paralar harcıyorlar

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Malezya Grand Prix'inde İtalyan pilot Vitantonio Liuzzi'nin aracı, Racing Hispania takımı görevlisinin üzerinden geçti.

[SDNTV4]http://cdn.sporx.com/flv/2011/04/09/b45a49c064fa231169bcd3aba672c6a5.mp4[/SDNTV4]

olympuskiller

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7
alonso son turlarda hamiltona çarpmasaydı podyuma çıkacaktı. vettelinde kers sistemi çalışmıyordu bu daha önemli arka kanatı sadece önündeki araçla mesafe 1 sn den az olunca kullanabiliyorsun. en iyi pilot bence vettel :D alonso mclaren de iken hamiltonun arkasında kalmıştı

ayrıca formula 1 e gelen kurallar hep maliyetleri düşürmek için. korkunç paralar harcıyorlar

sen galiba bir kaç yıldır izliyorsun Vettel'i en iyi pilot sandığınıa göre :), sence arka kanadın ne zaman kullanılabildiğini bilmiyor olabilir miyim? O halde buraya yazmazdım zaten ayrıca o sırada Alonso'nun Hamilton'la olan durumundan bahsediyorum Vettel 'le ilgisi ne , nasıl yarış izliyorsunuz anlamadım , şu forum ergenleri her yerde