Formatlı Pcden Dosya Kurtarmak (yardım)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan myefsane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar olayı en baştan anlatmak istiyorum 2 hafta önce pcye format attım. Herşeyi düzene sokmak için herşeyi kurdum yükledim....

Yönetici oturumu açıkken yeğenlerim oyun oynamak istemiş ve ınlara barbie giydirme oyunu açtım (biri 2 diğeri 5 yaşında :) ) akşam eve geldiğimde pc nin açılmadığını ve boot cd si ile baktığımda c nin silinidiğini onarma yapmak istedim ama c biçimlendirilmediğini gördüm mecbur format attım ancak masa üstünde ziplenmiş halde programlarım vardı onları kurtarmak istiyorum.

1. Hangi programı önerirsiniz
2. sorum bu çocuklar bunu nasıl becerdi :)

not: Neden bu kadar uzun anlattı diyen vars saat 23:00 nereden başlıyacağımı bilemedim bari yazarak zaman geçsin istedim :)

sniffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Geçmiş olsun.Easy Recovery programını önerebilirim.Program altından format Recovery kısmından tarama yapabilirsiniz.Bunun dışında get data back yada file recovery tarzı bir prg kulanabilirsiniz.Umarım kurtulur..

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Formattan sonra veri kurtarma olayı cook düşüktür.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
yardımlarınız için tşk ediyorum buradan bütün arkadaşlara c ye sadece windows kurmaalarını bütün belgelerini diğer sürücülerde toplamlarını tavsiye ediyorum

uzaktan algilama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
recovery my files ücretli olmakla birlikte en etkili sonuç veren programdır.

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Get Data Back i öneririm. Bİraz uzun sürsede ben formattan sonra 30 GB Film Klasorunun tamamını kurtarmıştım.

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
uzaktan algilama dedi ki:
recovery my files ücretli olmakla birlikte en etkili sonuç veren programdır.

Bend eyanlışlıkla fotoğraflarımı silmiştim.PC ye reset bile atmadan hemen tarattım hepsini kurtardım ama formattan sonra işe yarayacagını pek sanmıyorum .

Denemeye değer...

recepyuksel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
myefsane dedi ki:
yardımlarınız için tşk ediyorum buradan bütün arkadaşlara c ye sadece windows kurmaalarını bütün belgelerini diğer sürücülerde toplamlarını tavsiye ediyorum

Bunu dosya kaybederek öğrenmenize üzüldüm. Ama gerçekten böyle.
Bu gibi durumlarda hard diske o makinada bir şey yapmadan söküp başka bir bilgisayara bağlayarak dataları o makinaya veya o disk üzerindeki başka bir partition'a atmak en doğru yoldur. piyasada bulunan data kurtarma yazılımlarının hiç birisi formatlanmış ve üzerine tekrar birşeyler yazılmış diskten data kurtaramaz(bunlar sadece disk'te silinen ama formatlanmamış diskte ve üzerine henuz bir şey yazılmamış dosyaları gizli dosya gibi bulup kurtarmanıza yarıyorlar). Bunu ancak yurt dışındaki bir data recover firmasına göndererek yaptırabilirsiniz.
İşallah terkar bu tip data kaybı yaşamazsınız. :( Üzüldüm sizin adınıza bilirim dosya kaybetmenin acısını.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
recepyuksel dedi ki:
myefsane dedi ki:

Bunu dosya kaybederek öğrenmenize üzüldüm. Ama gerçekten böyle.
Bu gibi durumlarda hard diske o makinada bir şey yapmadan söküp başka bir bilgisayara bağlayarak dataları o makinaya veya o disk üzerindeki başka bir partition'a atmak en doğru yoldur. piyasada bulunan data kurtarma yazılımlarının hiç birisi formatlanmış ve üzerine tekrar birşeyler yazılmış diskten data kurtaramaz(bunlar sadece disk'te silinen ama formatlanmamış diskte ve üzerine henuz bir şey yazılmamış dosyaları gizli dosya gibi bulup kurtarmanıza yarıyorlar). Bunu ancak yurt dışındaki bir data recover firmasına göndererek yaptırabilirsiniz.
İşallah terkar bu tip data kaybı yaşamazsınız. :( Üzüldüm sizin adınıza bilirim dosya kaybetmenin acısını.

Abi benden çok üzüldünya :(

samich

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar programını bilmiyrum ama formattan dosya kurtarmak düşük bir ihtimal değil çünkü ben böyle birşey duydum türkiye iş bankası hard disklerini içinden bilgi alınmasın die kırdırtıomuş yane eski bilgileride ulman müm ama ben ne kadar program denedisem başarılı olamadı

aydemirkaranfil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu sorun boot yapısını bozan muhtemel virüslerin sebep olduğu sıklıkla rastlanan bir problem.
Aslında disk formatlanmamış, sadece diskin dizin ve boot yapısı deforme oluyor, diskin biçimlendirilmemiş olduğu hissini veriyor.

DİKKAT: Myspace'in yaptığı gibi disk formatlanmamalı. (Kurtarılması daha zor ama imkansız değil.)

UNUTMAYIN: Bir HDD'de hiç bir veri kaybolmaz, sadece ulaşılması zorlaşır.

ÇÖZÜM: Disk hiçbir müdahale görmeden Easy Recovery programı ile Advanced seçeneğinde tarandığında tüm dosyalarınızı eksiksiz alabilirsiniz.

Daha sonra yeni ve temiz bir kurulum yapın.
Antivirüs Programını güncel tutun ve en önemlisi boot ve autorun virüslere dikkat edin .
(Aynı olay benim başıma geldi ve bu yolla tüm dosyalarımı eksiksiz kurtardım.)