Format Sonrası Sorun

aekaek61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bilgisayarımı format attım ve bilgisayar kendini açınca siyah ekran var sadece ve bide maus imleci gözüküyor başka bişey yok çözemedim sorunu f8 ile güvenli modu açmaya çalışıyorum gelmiyor ekran windows 8 kullanıyorum lütfen yardım edin

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Karşınıza herhangi bir hata mesajı çıktı mı?

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Hata mesajı vb. geldiyse fotoğrafını atarmısınız?

aekaek61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hiçbir hata mesajı falan yok bilgisayarı açıyorum ve karşıma şifre girme yeri geliyor oraya kadar normal herşey şifreyi giriyorum ondan sonrası siyah ekran ve bide maus imleci gözüküyor

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
409
format attığınız windows dosyası bozuk olabilir. sağlam kaynaktan temin edip yeniden formatlayın

aekaek61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
5-10dk bekledim an itibariyle sorun çözüldü. Ama yeniden başlatırsam gene aynı sorun olur mu ondan korkuyorum.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
5-10dk bekledim an itibariyle sorun çözüldü. Ama yeniden başlatırsam gene aynı sorun olur mu ondan korkuyorum.
Resim ve hata mesajı olmadığı için sorunun ne olduğu hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim.
İnşallah sorununuz düzelmiştir.

aekaek61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dediğim gibi simsiyah bi ekran ve birde mouse imleci var hareket ettirebiliyorum fakat başka bişey gelmiyor ekrana

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Dediğim gibi simsiyah bi ekran ve birde mouse imleci var hareket ettirebiliyorum fakat başka bişey gelmiyor ekrana
Benzer bir sorun benim de başıma gelmişti. Fare imlecini hareket ettirebiliyordum fakat bilgisayarda açmaya çalıştığım hiçbir şey açılmıyordu.
Sorunun sebebi ise hard diskin arızalanmasıymış. Umarım hard diskinizde sorun yoktur.

aekaek61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hardiskin arızalı olduğuna eminim çünkü 2 hafta öncedende durmadan mavi ekran hatası verip duruyodu araştırdım ve harddiskten kaynaklı olduğunu söylediler.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Windows+R kombinasyonuna basın. Msconfig yazıp, başlangıç sekmesine gelin veya görev yöneticisinden başlangıca gelin. Ses ve ekran kartı programı hariç diğer programları devre dışı bırakın. Ve temp dosyalarını silin. Bilgisayarı bir de CCleaner ile taratın sorun düzelir.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Windows+R kombinasyonuna basın. Msconfig yazıp, başlangıç sekmesine gelin veya görev yöneticisinden başlangıca gelin. Ses ve ekran kartı programı hariç diğer programları devre dışı bırakın. Ve temp dosyalarını silin. Bilgisayarı bir de CCleaner ile taratın sorun düzelir.
Hocam eğer sorun yazılımsal ise sizin dedikleriniz işe yarayabilir ancak sorun donanımsal ise sizin dedikleriniz işe yaramaz.

Halil Akca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
windows arka planda çalışan monitor.exe programı bazen yanıt vermeyi kesiyor. sorun bundan kaynaklı. güncelleştirmeleri yüklemeni öneririm.

Emrhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ctrl+alt +del ile gorev yoneticisine gir ordan dosya yeni gorev calıstır explorer.exe yaz acılacak ama hdd de bi sorun olabılır saglam iso bul iso dosyasıda bozuk olabılır usb de