Format sonrası bilgisiyar çalışıyor ama ekran yok.

RAVENHOLMA

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Evde bulunan eski Casper Nirvana Laptop'a format attım atarken 2 Disk vardı birisi C: diğeri D: bunların 2 sini biçimlendirmek yerine sildim ondan sonra yeniden başlattığımda bilgisiyar çalışıyor ama ekran yoktu sorunu çözemedim aynı ssd yi farklı bilgisiyara takınca çalışıyor.Büyük ihtimalle D: diskinde 500 mb olarak ayırmıştı galiba driverları sildim lütfen acil yardım edin.Bilgisiyarı battaniyeye sar gibi bir sorun değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisiyarı açmadan driver ları nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum.Yazım hatalarımın kusuruna bakmayın dikkat edemedim.

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,915
Güvenlik modda ağ giriniz driver yükleyiniz yeniden başlat diyiniz.

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,915
Hiç bios güncelleme yaptınız mi.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Farklı bir bilgisayardan girebiliyorsanız SSD'yi diğer bilgisayara takıp disk yöneticisinden NTFS tam kapasiteli tek bölüm oluşturun ardından tekrar deneyin.

Bilgisiyarda logo bile gözükmüyor.Ekranın ışığı bile yanmıyor.
Bu durumda sorun donanımsal bir probleme benziyor, genelde RAM arızasında böyle bir problem yaşanır.

RAVENHOLMA

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Farklı bir bilgisayardan girebiliyorsanız SSD'yi diğer bilgisayara takıp disk yöneticisinden NTFS tam kapasiteli tek bölüm oluşturun ardından tekrar deneyin.

Bu durumda sorun donanımsal bir probleme benziyor, genelde RAM arızasında böyle bir problem yaşanır.
Format sonrası oldu ram lerde hiçbir sıkıntı yoktu.

Önceden hep diski silmeden biçimlendir derdim ama şimdi sildiğim için oldu.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
Evde bulunan eski Casper Nirvana Laptop'a format attım atarken 2 Disk vardı birisi C: diğeri D: bunların 2 sini biçimlendirmek yerine sildim ondan sonra yeniden başlattığımda bilgisiyar çalışıyor ama ekran yoktu sorunu çözemedim aynı ssd yi farklı bilgisiyara takınca çalışıyor.Büyük ihtimalle D: diskinde 500 mb olarak ayırmıştı galiba driverları sildim lütfen acil yardım edin.Bilgisiyarı battaniyeye sar gibi bir sorun değil.

Bilgisiyarı açmadan driver ları nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum.Yazım hatalarımın kusuruna bakmayın dikkat edemedim.
Görüntü olmamasının sürücü ile ilgisi gram yok bir kere. Çözümü bilmem ama alakası yok. Öyle bir şey olsa herkesde OS yükleyince bu sorun olurdu.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683

Önceden hep diski silmeden biçimlendir derdim ama şimdi sildiğim için oldu.
Denk gelmiş olabilir, yine de RAM'leri kontrol edin derim sonuçta diskin bozulması veya işletim sisteminin olmaması BIOS'u etkilemez en azından POST Screen'i görürsünüz.

KarinGoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Çok ilginç bir soru ve cevaplar var. Öncelikle hdd sil demen görüntü gelip gelmemesi ile zerre alakası yok. Sana vereceği hata boot media in selected boot device gibi bir hata verir. Sen öncelikle ekran kartın varsa monitör kablosunu kontrol et ve ekran kartına tak. Onboarda takarsan ekran gelmez. Sonra yapabiliyorsan masaüstüyse cmos resetlemesi yap.