Format atarken PC cdromu atlıyor...

hasank118

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sa.Arkadaşlar bilgisayarıma format atmaya çalışıyorum.Cd sağlam bilgisayar cdyi görüyor.Biostan ilk sıraya cdromu koyup bilgisayarı yeniden başlattığımda bilgisayar cdromu atlayıp hddden başlıyor.Biosta sadece cdromu borakıp diğerlerini sildiğimde ise hata veriyor.Yani format atamıyorum.Allah rızası için acil yardım....Saygılar....

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
cd de autorun özelliği olmayabilir başka cd dene

vctmgnt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cd yi koyduktan sonra klavyaden herhangi bi tuşa bas

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
bi şey de ben diyecem :)

bios'a girmeden de cd'den başlatabilirsin. bilgisayar başlarken hdd, cd hangisinden başlamak istediğini bi tuşa basarak ta gösterebiliyorsun. benimkinde F12 mesela. oradan direk cd'yi seç, başlatmayı dene..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Gkhnckr isimli arkadaşın dediği gibi, boot menüsünü açmak için bios mesajı geldiği andan itibaren boot menü çıkana kadar gerekli tuşa bas. Bir çok bilgisayarda bu tuş F8'dir. Bazılarında F2, F3 veya F10, F11, F12 olabilir.

Doğru tuşu bulduğunda, sana hang aygıttan başlamak istediğini sorar, sen de CD'yi seçersin.

Bir de bilgisayar bios ekranına geldikten sonra Windows logosu gelmeden evvel, CD-ROM'un yeşil ışığı hiç yanıyor mu ona bak. Eğer yanıyorsa, demek ki CD bootable yani başlatılabilir değildir, o CD ile kurulumu basit bir şekilde yapamazsın, o yüzden bootable bir CD edinmen gerekir.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
F8 dir genelde bu tuş ama sen F8 F11 yap karşına donanım listen çıkıncaya kadar
Donanım listen çıkınca oradan cd yi seçer formata başlarsın ;)
Eğer bu olmassa cd'de boot özelliği yoktur ;)

Birde biostan cd yi seçtikten sonra kaydediyo musun ?
Eğer kaydetmiyorsan save ile başlayan seçeneğe tıkla Y/N diye bir soru soracaktır Y diyip devam edersin ;) Gerçi yeni sistemlerde bu soruyu sormuyor ama sende büyük ihtimal soruyordur ;)Sormassa sorun yok kaydedip öle denersin

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sa.Arkadaşlar bilgisayarıma format atmaya çalışıyorum.Cd sağlam bilgisayar cdyi görüyor.Biostan ilk sıraya cdromu koyup bilgisayarı yeniden başlattığımda bilgisayar cdromu atlayıp hddden başlıyor.Biosta sadece cdromu borakıp diğerlerini sildiğimde ise hata veriyor.Yani format atamıyorum.Allah rızası için acil yardım....Saygılar....
Kullandığın CD'nin bootable olduğundan emin misin?Bootable değilse,önce cd kontrol edilir,bootable disk bulunamayınca harddisk'ten işletim sistemi yüklenilmeye çalışılır.