Format atamıyorum.

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
yok ramler ve SSD arızalı giibi...
istanbula servise getirecem:(

Bu akşam cok yöntem denedik olmadıııı... benim laptop için çözüm yok...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Herkese tesekkür ederimmm...

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde hatasının çözümü için

http://www.hirensbootcd.org/files/Hirens.BootCD.15.2.zip

Yukardaki isoyu CD'ye çektikten sonra aşağıdakileri uygulayarak hatayı çözebilirsiniz;

• Hiren's boot CD ile bilgisayarı başlat

• DOS programlarını seç

• Partition Tools seç

• GParted Partition Editor'ü seç (Bu arayüz kullanan bir GPT oluşturma ve silme programıdır)

• Disk üzerindeki bölümler görüntülenecek, Windows kuracağın bölümü işaretle ve DELETE ile sil ve sonra APPLY ile silme işlemini onayla

• Silme işlemi gerçekleştiğinde bölümlenmemiş alanı zaten göreceksin, bölümlenmemiş alanı işaretleyerek CREATE PARTITION TABLE ile yeni bölüm oluşturma işlemini başlat ve NTFS şeklinde bir bölüm oluştur ve oluşturma işlemini onaylamak için APPLY de

işlem bu kadar. Daha sonra Windows kurma işlemini tekrardan başlatabilirsin. NTFS bölüm oluşturmada herhangi bir hata ile karşılaşır isen Gparted Partition Editor'de bölümü FAT32 olarak biçimlendir. Sonra Windows kurulumu esnasında bölümü silerek NTFS olarak yeniden bölüm oluşturabilirsin. Bazen NTFS bölüm oluşturmada sıkıntı yaratabiliyor Gparted Partition Editor.

http://forum.shiftdelete.net/window...e-hdd-uzerindeki-gpt-korumasini-kaldirma.html

Başka bir sorunun çözümü için kullandığım çözümdü. Belki senin durumun için de işe yarar ki muhtemelen yarayacaktır.

Not: hdd üzerindeki tüm partitionların silinecektir.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
3 tane ile denemişsin. 3 ü de bozuk setup :)
bu hata nın açıklaması şu:
Windows bu dosyanın dijital imzasını doğrulayamıyor. Yeni yapılan bir yazılım ve donanım değişikliği, hatalı imzalanmış ya da bozuk veya bilinmeyen kaynaktan gelen kötü niyetli yazılım olan bir dosya yüklemiş olabilir.
yani elindeki setuplar ya bozuk ya modifiyeli :). yani setup dvd sindeki dosyalar ya bozuk ya da orjinal değil.
sorun pc de değil. format medyasında. orjinal bir tane bul.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Sıkıntı ram da @azen63 kardeşim ramların kac tane 2 tane ram takılıysa ikisini teker teker cıkararak dene

1 cıkar biri kalsın öyle format at olmadımı bu sefer diğerini cıkar ilk cıkardığını tak

http://forum.shiftdelete.net/window...e-hdd-uzerindeki-gpt-korumasini-kaldirma.html

Başka bir sorunun çözümü için kullandığım çözümdü. Belki senin durumun için de işe yarar ki muhtemelen yarayacaktır.

Not: hdd üzerindeki tüm partitionların silinecektir.

Yönetemim doğru ama UEFI güvenliği varmıydı @azen63 bilgisayarında eğer varsa GPT MBR cevirmelisin

yani senin sorunun iki nedeni var

GPT koruması

RAM larda okuma hatası

HDD

ben ilk 2 secenkden birini diyorum bu resimde disk GPT den MBR cevire bilirsin komutları aynen uygula ama öncelikle Yönet den disk hizmetlerine gir Disk NTFS mi yoks GPT mi ona bak

29343d1253822832-convert-gpt-disk-mbr-disk-command_mbr.jpg

Ama benim düşüncem RAM lardandır genelikle ramdan kaynaklanan okuma hatası nedeniyle bu tür hatayı verir.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Sıkıntı ram da @azen63 kardeşim ramların kac tane 2 tane ram takılıysa ikisini teker teker cıkararak dene

1 cıkar biri kalsın öyle format at olmadımı bu sefer diğerini cıkar ilk cıkardığını tak

Yönetemim doğru ama UEFI güvenliği varmıydı @azen63 bilgisayarında eğer varsa GPT MBR cevirmelisin

GPT koruması

RAM larda okuma hatası

HDD

ben ilk 2 secenkden birini diyorum bu resimde disk GPT den MBR cevire bilirsin komutları aynen uygula ama öncelikle Yönet den disk hizmetlerine gir Disk NTFS mi yoks GPT mi ona bak

Ama benim düşüncem RAM lardandır genelikle ramdan kaynaklanan okuma hatası nedeniyle bu tür hatayı verir.

Kardeşim de geçen hafta win7 kuracaktı, win7 disk ile boot ettğinde bir noktada formata gelmeden kilitleniyordu kurulum ve hata veriyordu. win7 harici yöntemlerle format attırdım, sonra sorun düzeldi kurulum yapabildi. Burada da benzer bir sorun olabilir.

Ben gpt korumasını kaldırmak için bu yolu izlemiştim, bu yöntem gpt ve diğer hdd bağlımlı birçok sorunu hatayı bozulmayı düzeltebilen bir yöntem çünkü partition table'ı baştan yaratıyor. O neden hdd ile alakalı herhangi bir sorun varsa bu şekilde çözebileceğini varsaydım :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Kardeşim de geçen hafta win7 kuracaktı, win7 disk ile boot ettğinde bir noktada formata gelmeden kilitleniyordu kurulum ve hata veriyordu. win7 harici yöntemlerle format attırdım, sonra sorun düzeldi kurulum yapabildi. Burada da benzer bir sorun olabilir.

Ben gpt korumasını kaldırmak için bu yolu izlemiştim, bu yöntem gpt ve diğer hdd bağlımlı birçok sorunu hatayı bozulmayı düzeltebilen bir yöntem çünkü partition table'ı baştan yaratıyor. O neden hdd ile alakalı herhangi bir sorun varsa bu şekilde çözebileceğini varsaydım :)

Katılıyorum sana GPT korumalı disklerde bu hatayı alabilirsin Ben HDD den bir sorun olduğunu sanmıyorum ama @azen63 arkadaşımızın daha öncede söyledi Ramlarında bir sıkıntısı var aynı olay la coğu kez karşılaştım müşteri bilgisayarlarında HDD arızalı almadığı halde ve UEFI özeliği olmadığı bir bilgisayarda genelikle ramları değiştirerek sorunu cözdüm biz tam olarak arkadaşın bilgisayarın disk sistemi GPT yoksa MBR mi olduğunu bilmediğimiz icin bir varsayım olarak GPT korumasını kaldırmasını istedik ve kontrol etmesini istedik varmı diye Bir başka HDD sorunun olmadığı tam olarak görebilmek icin öncelikle dediğim gibi ramlardan yolla cıkararak test etmesi lazım doha sonra senin dediğin yönetemi uygulaması lazım.

en son HDD cıkarıp laptop da varsa bir başka laptop ve ya harici hdd disk ile HDD 3 part programlarıyla iyice bir disk kontrol yapması lazım örnek fdisk yapabilir yeniden bölümler oluşturması gibi Hiren Boot cd gibi icinde HDD silme ve sıfırlama gibi programla yapabilir.

Aslında bu sorunun başka bir cözümü den var hem biraz zahmetli hemde ingilizcem cok iyi olmadığında ceviremiyorum bir site de bu sorunun cözümü başka yolda vermiş Windows Format cd icine bir kaç komut yazarak ve yüklenen format cd icindeki setup.exe salt okunur hale getirek yükleye biliyosunz sorunsuz ama [MENTION=74029]azen63[/MENTION] kardeşimiz yaparmı onu bilmem :)

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
3 tane ile denemişsin. 3 ü de bozuk setup :)
bu hata nın açıklaması şu:

yani elindeki setuplar ya bozuk ya modifiyeli :). yani setup dvd sindeki dosyalar ya bozuk ya da orjinal değil.
sorun pc de değil. format medyasında. orjinal bir tane bul.
şirtketin 3 tane orjinal cd si var. onlardan cektik 2 tanesini. yemedi...

GPT koruması

RAM larda okuma hatası

HDD

ASlında 4 Tane Ram var elimde Sırayla Hepsini denedim. Hepsindede Aynı sorunu verdi.

Yine Söylüyorum benHDD kurmuyorum... SSD ye Kuruyorumm... hep HDD diyorsunuz ya..
SSD yada Ramler Arızalı. HAnGisi Bilemeiyorum.

Katılıyorum sana GPT korumalı disklerde bu hatayı alabilirsin Ben HDD den bir sorun olduğunu sanmıyorum ama @azen63 arkadaşımızın daha öncede söyledi Ramlarında bir sıkıntısı var aynı olay la coğu kez karşılaştım müşteri bilgisayarlarında HDD arızalı almadığı halde ve UEFI özeliği olmadığı bir bilgisayarda genelikle ramları değiştirerek sorunu cözdüm biz tam olarak arkadaşın bilgisayarın disk sistemi GPT yoksa MBR mi olduğunu bilmediğimiz icin bir varsayım olarak GPT korumasını kaldırmasını istedik ve kontrol etmesini istedik varmı diye Bir başka HDD sorunun olmadığı tam olarak görebilmek icin öncelikle dediğim gibi ramlardan yolla cıkararak test etmesi lazım doha sonra senin dediğin yönetemi uygulaması lazım.

en son HDD cıkarıp laptop da varsa bir başka laptop ve ya harici hdd disk ile HDD 3 part programlarıyla iyice bir disk kontrol yapması lazım örnek fdisk yapabilir yeniden bölümler oluşturması gibi Hiren Boot cd gibi icinde HDD silme ve sıfırlama gibi programla yapabilir.

Aslında bu sorunun başka bir cözümü den var hem biraz zahmetli hemde ingilizcem cok iyi olmadığında ceviremiyorum bir site de bu sorunun cözümü başka yolda vermiş Windows Format cd icine bir kaç komut yazarak ve yüklenen format cd icindeki setup.exe salt okunur hale getirek yükleye biliyosunz sorunsuz ama @azen63 kardeşimiz yaparmı onu bilmem :)
yaw kardeşim hdd olsa dediğinizi yaparımda .. bU illet SSD . daha alalaı 1 yı olmadı... şimdiye kadar yoktu... şimdi bilgisayarıda ssd de ramide kıracam ha ... Deli Oldum YA...

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
abi bir hddye kursan windowsu da sonra ssdye clone etsen nasıl olur ?

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bios ayarlardan sorunu haledilir
[video=youtube;s9481Ro5vQY]http://www.youtube.com/watch?v=s9481Ro5vQY[/video]

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
abi bir hddye kursan windowsu da sonra ssdye clone etsen nasıl olur ?

Abisi BEn bekleyeceğim.. İstanbula indiğimde önce [MENTION=136676]IThelp[/MENTION] BAkacak Laptopa Sonra Da servise götüreceğim....son kararım bu..

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bios ayarlardan sorunu haledilir
[video=youtube;s9481Ro5vQY]http://www.youtube.com/watch?v=s9481Ro5vQY[/video]
bunu bilmeyen zaten format atmasın derim.. emegine teşekkürler.... denemedik yol kalmadı.. artık para verip servise görüreceğim..

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Harddiski (yada ssd) çıkartıp başka bir pc de ikinci disk olarak takıp biçimlendirme yapmayı denediniz mi? bu şekilde biçimlendirip temizledikten sonra kurulum işlemlerini baştan başlasanız.

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Harddiski (yada ssd) çıkartıp başka bir pc de ikinci disk olarak takıp biçimlendirme yapmayı denediniz mi? bu şekilde biçimlendirip temizledikten sonra kurulum işlemlerini baştan başlasanız.
2 gündür yoruldum ya... artık format mormat atmayacamm. restart yiye yiye :laugh: devam edecem... ne virüs silinebildi. nede format atabildimmm.... benim basıma geln pişmiş tavugun başına bile gelmedi....:laugh:
birde şu var biçimlendirisem birde yöntemler işe yaramazsa o zaman naneyi yerim. onun için bu yöntemini yapamayacagım:)

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
HDD sıfırla
MAXTOR MAXBLACT 4
1 – Bu programı yazının sonundaki 3 alternatif linkten birinden indirebilirsiniz.
2 -Ve Nero Yardımıyla Bir Boş Cd’ye Çekiyoruz.
3 – Neroyu Açıp Kalıbı Diske Deyip Dosyayı Seçin.Dosya İsodur.
4 – Sonra Bios Ayarlarından Firste CD-ROM’u Seçeceksiniz.
5 -Ve Bilgisayarın Açılışında Cd’yi CD-ROM’a Yerleştiriniz.
Şimdi Kuruluma Geçelim.

Resimdeki Gibi Birşey Gelecek Ve Kurulum Başlayacak.

Üstteki Resim Gelince Cd’den Yapacağımız İçin C Ye Basalım.

Sonra Böyle Bir Yazı Gelecek Ve SpaceBar (Uzun Tuş)’a Basalım.
Tüm resmi görmek için tıklayın

Araya Böyle Yazılar Girecek Biz Sadece Beklicez.

[TABLE="width: 600"]
[TR]
[TD="width: 20"]
wol_error.gif
[/TD]
[TD]This image has been resized.Click to view original image[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Böyle Bir Resim Gelecek Ve Artık Mause’muz Aktif.
Bundan Sonra Resimleri Takip Edelim.

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ve Artık İş Beklemeye Kaldı. %100 Olunca Finish Deyin..
İşlem Bitince CTRL+ALT+DEL Yapıp Kurulumdan Çıkalım..
Sonra Artık Bilgisayarınıza Ne Kuracaksanız Onu Kurunuz..
Örnek:Xp CDsi İle Format Atar Gibi Xp Kurun..

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
şirtketin 3 tane orjinal cd si var. onlardan cektik 2 tanesini. yemedi...

ASlında 4 Tane Ram var elimde Sırayla Hepsini denedim. Hepsindede Aynı sorunu verdi.

Yine Söylüyorum benHDD kurmuyorum... SSD ye Kuruyorumm... hep HDD diyorsunuz ya..
SSD yada Ramler Arızalı. HAnGisi Bilemeiyorum.

yaw kardeşim hdd olsa dediğinizi yaparımda .. bU illet SSD . daha alalaı 1 yı olmadı... şimdiye kadar yoktu... şimdi bilgisayarıda ssd de ramide kıracam ha ... Deli Oldum YA...

kızma yahu:) SSD kulandığın gözümde kacmış :)

[MENTION=74029]azen63[/MENTION] SSD markası ne

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
kızma yahu:) SSD kulandığın gözümde kacmış :)

@azen63 SSD markası ne
Hiç kaöma oraya buraya . sabah kahvaltısı senden olacak...:laugh:
corsair hyper x de model no felan yok... ssd odada .. sonra sölerim sana

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Hiç kaöma oraya buraya . sabah kahvaltısı senden olacak...:laugh:
corsair hyper x de model no felan yok... ssd odada .. sonra sölerim sana

ne zaman geliyorsun bak yarın son gün carşamba tatil bayram bitişi yani 12.08.2013 itibaren artı yılık izinim başlıyor. yarın gelirsen sorun yok :)

şu ayarları yaparak AHCI modunu etkinleştirirmisin SSD güvenlik sorunu olabiliyor

Başlat+arama kutusuna regedit yaz şu yolu izle.

KEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ MSAHCI bul sonra MSAHCI üzerin gel sağtıkla ordaki değer ''0'' ise değeri değiştir ''3'' yap.sonra yeniden başlat bilgisayarı AHCI sürücü yüklü değilse-
AHCI sürücüsü otomatik olarak yüklenir sonra Bios da AHCI modunu etkinleştirebilirsin. birde döyle dene.

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ne zaman geliyorsun bak yarın son gün carşamba tatil bayram bitişi yani 12.08.2013 itibaren artı yılık izinim başlıyor. yarın gelirsen sorun yok :)

şu ayarları yaparak AHCI modunu etkinleştirirmisin SSD güvenlik sorunu olabiliyor

Başlat+arama kutusuna regedit yaz şu yolu izle.

KEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ MSAHCI bul sonra MSAHCI üzerin gel sağtıkla ordaki değer ''0'' ise değeri değiştir ''3'' yap.sonra yeniden başlat bilgisayarı AHCI sürücü yüklü değilse-
AHCI sürücüsü otomatik olarak yüklenir sonra Bios da AHCI modunu etkinleştirebilirsin. birde döyle dene.
1,5 - 2 ay arası oradayım... Ahcı sürücüsü yüklü.

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ozaman olur ama kurban bayramına denk getirme haa cünkü kurban bayramı tatili 10 gün olcak :)
yook yok o kadarda değil. engec kurbana 10 gün kala oradayım.... beleş kahvaltı keyfi başka olur be:)

serfi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende format atamıyorum. Bootta şöyle ayarlar var. (Cd rom yok)
r6b8g.jpg

buna enter yaptığında windows boot manager çıkıyor.

r6b8u.jpg

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bende format atamıyorum. Bootta şöyle ayarlar var. (Cd rom yok)

......

buna enter yaptığında windows boot manager çıkıyor.
....

Bilgisayar açılırken setup değil de boot menüsünü (f12 veya f9 olabilir) dene. Daha kolay olur cd'den boot etmen.

serfi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğiniz bu ayarlar mı acaba? eğer buysa yine önceki mesajımdaki ayarlar çıkıyor. Ne yapmam gerekir?
r7mrl.jpg

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Burası setup menüsü zaten başlığında setup utility.... yazar. İlk başta siyah ekranda f2 setup f9 boot (fast boot menu) gibilerinden bişey yazar oradaki kısayolları bir deneyebilirsin. ama buradan da yapabilirsin. Ben fast boot menüsünden erişim daha kolay olduğundan demiştim.

Resimdeki ekranda sağ sol ok tuşlarıyla boot menüsüne gelirsin oradan oradan ilk seçeneğe gel entera tıkla ve açılan pencereden cd/dvd sürücünü seç. Kimilerinde model falan yazmaz önyükleme sürücüsü, media oynatıcı gibi şeyler yazar artık bir şekilde çıkartacaksın.

ayrıca http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./199zV94 bu konuda da senin probleminle alakalı bir şeyler yazılmış bir dene derim.