Flash mı Silver Light mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hnl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hnl

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bir ara Flash öğrenmeye baya bir kararlandım.Flash site tasarlayıp o siteyi hayata geçirecektim,fakat fazla üzerine gidemedim konunun o yüzden öylece kaldı fakat hep aklımdaydı Flash.Derken bi de baktım Silver Ligt diye bir şey.[glow=red,2,300]Ana[/glow]Flash'a rakipmiş,Microsoft'desteği falan filan derkeeeen.
Ben Flash öğrenmek isterken birde Silver Light çıktı,Bu kadar sözden cümleden sonra
diyeceğim şu ki hangisi?... evet hangisi?

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Microsoft Silverlight ;)

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
silverlight diyorum bende, daha bi gelecek vadediyo sanki fakat flash gibi yaygın bi uygulamanın önüne geçebileceğini sanmıyorum..

Reaksiyon puanı
189
silverlight bilgiğim kadarı ile XML ve java ile çalışıyo çok da hoş bişi bence de silver light. ama tabiiki flash daha kolay :D (en azından şu anlık)

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Mozilla hangisine ihtiyac duyup kuruyorsa o :)

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
SilverLight daha çocuk bakalım, büyüsün avantajı ne olacak dezavantajı ne olacak görelim.

TuFFy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Silverlight için acele etmeyin, Microsoft bile henüz tam anlamıyla geçmiş değil. Biraz otursun derim...

KoRRoK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biz bayılıyoruz yenilere şans vermeyi flash bu işi kaç yıldır yapıyo farkında değilmisiniz, eskiden flash web siteler sık değildi şimdi heryerde herkes flash biliyor ve yaratıclıktada oldukça önde silverlight belki ilerde geçebilir ama böyle düşünmemeiz gerekir icraata bakarsanız kesinlikle açık ara flash derim hemde hala

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar. grafikle uğraşıyorsanız adobenin programlarından şaşmayın. bi kere hepsi birbiriyle tam uyumlu çalışıyor o zaman.örneğin photoshop, premier,illustrator,flash hepsininde çalışma yaparken diger uygulamada yaptığınız değişiklikleri otomatik algılıyor. her neyse microsoft aç bi firma ne tutarsa hemen kendince yapıyor birşeyler.

TeArS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
teknoloji olarak silverlight çok iyi ama flash da yılların tecrübesi göz ardı edilemez.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
TeArS dedi ki:
teknoloji olarak silverlight çok iyi ama flash da yılların tecrübesi göz ardı edilemez.
silverlight'ın teknolojisi nedir acaba? açarmısın biraz.

TeArS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nedir Silverlight ?

Silverlight, Microsoft’un .net teknolojisinin program uygulamalarında kullanıldığı gibi, aynı şekilde web uygulamalarında da kullanılmasını sağlayan yeni bir sistem. Yeni bir devrim de diyebiliriz. Çünkü; web sitelerinin içeriğini mükemmel yaptığını söylediğimiz Flash, Silverlight’a göre çok basit kalıyor.

Silverlight, web 2.0′ın en büyük kozu olan Ajax’ı, Visual Basic, C#, Ruby ve Phyton’u destekliyor ve bu sistemleri oluşmuş web uygulamalarına entegre etmeyi sağlıyor.

İşin daha güzel kısmı, şu ana kadar kendi ürünü İnternet Explorer’dan başka tarayıcıları tanımayan Microsoft, ilk defa Firefox ve Safari gibi diğer internet tarayıcılarıyla uyumlu çalıştığını söylediği bir web uygulamasını duyurmuş oldu.

alıntıdır. web-takip.com dan

şöyle denilebilinir .NET çatısı altında olması bile ilerde ne kadar güçlü olabilceğini gösteriyor.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
TeArS dedi ki:
Nedir Silverlight ?

Silverlight, Microsoft’un .net teknolojisinin program uygulamalarında kullanıldığı gibi, aynı şekilde web uygulamalarında da kullanılmasını sağlayan yeni bir sistem. Yeni bir devrim de diyebiliriz. Çünkü; web sitelerinin içeriğini mükemmel yaptığını söylediğimiz Flash, Silverlight’a göre çok basit kalıyor.

Silverlight, web 2.0′ın en büyük kozu olan Ajax’ı, Visual Basic, C#, Ruby ve Phyton’u destekliyor ve bu sistemleri oluşmuş web uygulamalarına entegre etmeyi sağlıyor.

İşin daha güzel kısmı, şu ana kadar kendi ürünü İnternet Explorer’dan başka tarayıcıları tanımayan Microsoft, ilk defa Firefox ve Safari gibi diğer internet tarayıcılarıyla uyumlu çalıştığını söylediği bir web uygulamasını duyurmuş oldu.

alıntıdır. web-takip.com dan

şöyle denilebilinir .NET çatısı altında olması bile ilerde ne kadar güçlü olabilceğini gösteriyor.
teşekkürler bilgilendirdiğin için.

finalfreeze

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Daha doğmamış çocuğa ad koymaya benzedi bu iş.Bence flsah derim ama çünkü silverlight daha o kadar yaygın değil hem de adobe'nin bütün programları birbiriyle uyumlu hem de silverlight Microsoft'un desteğinde gelişen bir uygulama yani piman olabilirsiniz

oztechin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence ikisinide aynı kefeye koymamak gerek Flash'ta yapabileceğin animasyonu şuan Silverlight'ta yapamıyorsun aynı şekilde Silverlight'ta yapabileceğinide Flash'ta yapamıyorsun ancak şuan gelinen noktada Microsoft ne yapıyorsa vardır bir şeyler adamların kullandığı teknoloji çok yaygınlaşıyor ve tutuluyor artık Flash'tan sıkılmış ve yeterli bulmayanlar Silverlight'a geçmeli diye düşünüyorum. Silverlight'ta neler yapabileceğinizi görmek için http://silverlight.net/Showcase ile başlangıç yapabilirsiniz.

finalfreeze

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bence ikisinide aynı kefeye koymamak gerek Flash'ta yapabileceğin animasyonu şuan Silverlight'ta yapamıyorsun aynı şekilde Silverlight'ta yapabileceğinide Flash'ta yapamıyorsun ancak şuan gelinen noktada Microsoft ne yapıyorsa vardır bir şeyler adamların kullandığı teknoloji çok yaygınlaşıyor ve tutuluyor artık Flash'tan sıkılmış ve yeterli bulmayanlar Silverlight'a geçmeli diye düşünüyorum. Silverlight'ta neler yapabileceğinizi görmek için http://silverlight.net/Showcase ile başlangıç yapabilirsiniz.
Flash nasıl yetersiz kalır ki?:confused: Zaten flashta yapabildiğin insanın hayalgücüne kalmış.

Cursed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bir gün bir tanıtımda visual studio ile silver light için olan bir tooldu adı aklımda değil.microsoft expression studio olabilir.veritabanı bağlantılarıyla bu yeni görsel uygulamayı birleştirerek güzel şeyler yapmışlardı.bir ambarın doluluk oranı gibi.benim tavsiyem ms studio ile uygulama geliştiren arkadaşlar bunda çok güzel şeyler bulabilirler.

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Flash'ın arkasında koskoca Macromedia ve Adobe varken(satın alındı biliyorum) , Microsoft gibi esnek ve güzel ürünler üretemeyen bir firmanın ürününe pekte sıcak yaklaşmıyorum,ama bekleyip görmek lazım ...