Flash dosyada (swf) bulunan linkleri değiştirmek.

despantos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamun aleykûm arkadaşlar. acil olarak düzenlemem gereken bir dosya var.

http://havadurumu.hurriyet.com.tr adresinde bulunan Türkiye haritasını swf dosyası olarak aldım. bu dosyayı FLA frmatına cevirdim ve hiç sorunsuz şekilde flash programında açtım. şimdi benim yapmak istediğim bu haritanın üstündeki şehirlere tıklanıldığında "?cid=38" şeklinde veri çekiyor. benim istediğim ise: "istanbul.html" yada "ankara.html" gibi dosyaları açması.

Bilgisayarımda Adobe Flash CS4 kurulu. bahsettiğim işlemi nasıl yapabilirim?

yardımlarınız için şimdien teşekkürler.

(bahsettiğim swf formatı ektedir.)

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
eğer amacın türkiye haritasına link vermekse, bunu flash olmadan da yapabilirsin.üstelik boyut olarak ayarlama da yapabilrisin.. öncelikle yapman gereken bir TR haritası resmi bulmak (bmp olamayacak jpg ,gif,pg olabilir.). bu o sayfadaki flashın ekran görüntüsünü alarak da olabilir. örnek resim için tıkla

daha sonra dreamweaver'ın özelliğinden yararlanıp resim ekledikten sonra, resmi seçip aşağıdaki gibi link vereceksin.. resim açılmazsa tıkla

howtoov4.png

Not: Dreamweaver da resmi ekle, sonra resme tıkla (aşağıda resim özelllikleri açılsın)
daha sonra resimde de işaretlediğim ve ismi "Polygon Hotspot Tool" olan yerden linkleri ekle..

despantos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sevgili yardımsever arkadaşım, öncelikle değerli vaktini ayırıp bu açıklamayı yaptığın için çok teşekkür ediyorum (allah razı olsun).

Ancak söz konusu anlatımınızdaki işlemleri yapmayı düşünüyordum (iyi derecede dreamweaver hakimiyetim var), ama alternatif arayışı içerisindeyken hurriyetteki haritayı buldum ve bunun daha mükemmel olacağı kanaatine vardım.

swf dosyadaki atraksiyonlar gerçekten mükemmel ancak link olayını çözmem gerekiyor :)

anlatımınız ve yardımseverliğiniz için yeniden teşekkür ederim.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
önemli değil. ancak swf formatında iken hiçbir değişiklik yapamazsın..
eğer fla dosyası elinde ise ve bizimle paylaşırsan daha da yardımcı olabilirim..

iyi akşamlar..

despantos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önemli değil. ancak swf formatında iken hiçbir değişiklik yapamazsın..
eğer fla dosyası elinde ise ve bizimle paylaşırsan daha da yardımcı olabilirim..

iyi akşamlar..

evet FLA formatına çevirdim. dosya EK`tedir.

(ilginize teşekkür ederim)

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
flash konusundan çok ileri derecede anlamam; ancak şunu bellirtmek isterim ki .fla dosyanızda link verilmemiş.. yani dosyayı swf haline getirip kaydedince illere tıklayınca hiçbir şey olmuyor. link vermeyi denerseniz belki sorununuz çözülebilir.

daha fazla yardım edebileceğimi zannetmiyorum. elimden gelen bu.
iyi akşamlar..

e.e

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Actionscript'ten pek anlamam ancak sana bir çözüm bulabildim sanırım :)

F9 la actionscript panelini açıp sprite 251'i seçiceksin ve aşağıdaki resimdeki değişiklikleri uygularsan olabiliyor istediğin gibi birşey, daha kolay bir yöntemi vardır elbet ama benim bilebiliceğim bu kadar umarım açıklayıcı olmuştur resim kolay gelsin..

http://img523.imageshack.us/my.php?image=2112mu1.jpg

despantos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Actionscript'ten pek anlamam ancak sana bir çözüm bulabildim sanırım :)

F9 la actionscript panelini açıp sprite 251'i seçiceksin ve aşağıdaki resimdeki değişiklikleri uygularsan olabiliyor istediğin gibi birşey, daha kolay bir yöntemi vardır elbet ama benim bilebiliceğim bu kadar umarım açıklayıcı olmuştur resim kolay gelsin..

http://img523.imageshack.us/my.php?image=2112mu1.jpg

hocam allah(c.c.) razı olsun. gerçekten net bir anlatım ve istediğimi yapmaya tam çözüm oldu. teşekkür ederim.

YoungClever arkadaşım, sende değerli vaktini harcayıp bana yardımcı olmaya çalıştın, hakkını helal et.

Dervisan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ne güzel bir şey derdini arayan derman buluyor bilmiyen de okuyup öğeniyor ikinize de teşekkürler..

vlk4n

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dostum bunu yapmak o kadar zor değil ben bir kaç kez yaptım örneğin swf yada flash oyunlara hile kodu ve yama ekledim. Yalnız senin bahsettiğin hürriyet in yaptığı bir şey büyük ihtimalle dosya lisanslıdır değiştirmemeni tavsiye ederim