Flash 10.1, Batarya Canavarı mı?

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Apple'ın "şarjı bitiriyor" uyarısına karşı Google'ın Nexus One Android telefonunda Flash 10.1 çalıştırıldı. Peki sonuç Apple'ın ön gördüğü gibi mi oldu?

Bilindiği üzere Apple, ürünlerinde Flash desteğini reddetmişti. Bu kararına gerekçe olarak da, Flash'ın çok fazla şarj tüketmesini göstermişti. Google'ın Android'li Nexus One'ında, Flash 10.1 denendi!

android_flash11-265x2501267091081.jpg

Techradar'ın haberine göre, çok fazla pil tükettiği tahmin edilen yazılımın, iddiaların aksine bataryanın enerji seviyesini hızla tüketmediği ortaya çıktı. YouTube'dan 17 dakikalık izlenen bir videonun sonunda şarj yalnızca %6 seviyesinde azaldı. Dolayısıyla yaklaşık 3 saatlik bir film bile, mevcut pil durumu ile izlenebilir.

:: Sizce Apple'ın Flash desteğini reddetmesinin başka nedeni var mı?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

HBV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tabiki var apple güvenlik korkusu yaşıyor ve ayrıca tekelleşmeye çalışıyor

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Flash en sinir olduğum yazılımlardan biri. Hem bellek hem işlemci kullanıyor. Buda pili bitirir tabiki. Ama Apple ın niyeti nedir bilemiyorum.

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Flash Player tabanlı reklamları kullanan sitelere girdiğim zaman laptopumdaki fan sesi durmak bilmiyor.Çareyi çıkmakta buluyorum ee haliyle batarya canavarı oluyor :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
flash son yıllarda baya tuhaflaştı. benim P4 pc de flash uygulamalarda çok kasıyor. o yüzden firefox kullanıyorum ve flash block eklentisi ile sistemi rahatlatıyorum. :)