Fizyoterapist sıkıntım var

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Merhabalar arkadaşlar ben engelliyim ve 12 yıldır 2 rehabilitasyon kurumuna gittim ve yaşım kadarda fizyoterapist tanıdım hepsiyle abi kardeş gibiydik veya abla kardeş.. önce kendimle barışık biriydim... sıkıntı yoktu.. ama şimdi sıkıntım var.. hanı birisi psikolojik rahatsızlık olduğu zaman psikoloğa ve psikiyatriste git dedim mi ? Ben delimiyim diye alınganlık yapar ya.... aynı öyle oldum... eskiden alınganlık yapmazdım ve engelli oldumu bu kadar düşünmezdim aslında beni neyin bu hale getirdiğini biliyoŕum ama onu çözdüm sayılır... Fizyoterapist sorunumu çözemiyorum ve ne zaman seansa başlasak kaçasım gelirdi ve sonra bazı olayları da yaşayınca gitmeme kararı aldım ve 2yil oldu gitmeyeli... sağlığım ivin gitmem lazım ama olmuyor yapamıyorum ne yapmalıyım...

Not bu konuyu açma nedenim belki benim gibi düşünen engelli vardır belki diye açtım böyle konular arama motorlarında gözüküyordur ya ondan açtım ve görüşlerinizi yazarsınız diye...

Reaksiyon puanı
5,164
Kardeşim asıl engelli seni sanki diğer insanlardan farklıymışın gibi hissettirdiğimiz için bizleriz.

Hani bir insan başka bir insandan üstün müdür tartışması vardır ya, sen kesinlikle senin böyle hissetmene sebep olan geri zekalılardan çok daha üstünsün. Onlara tenezzül bile etme. Devam et tedavine:)

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Kardeşim asıl engelli seni sanki diğer insanlardan farklıymışın gibi hissettirdiğimiz için bizleriz.

Hani bir insan başka bir insandan üstün müdür tartışması vardır ya, sen kesinlikle senin böyle hissetmene sebep olan geri zekalılardan çok daha üstünsün. Onlara tenezzül bile etme. Devam et tedavine:)
Teşekkür ederim tavsiyeniz için ama yapamıyorum olmuyo

Reaksiyon puanı
10,549
Güneş sisteminin merkezinde insanın kendisi olmalı. Ne bir başkası ne başkalarının düşüncesi.
Bırak olman gereken merkeze geç. Sevdiklerin uydun olsun, sevmediklerin toz olsun buhar olsun gitsin.
Kendin için sağlığın için yaşa. Her sorunun daha büyükleri vardır. Ister fiziksel ister psikolojik farketmez. Kendin için devam et o tedaviye. Ölene kadarda mücadeleden vazgeçme. Tek son vardır ölümdür ve mücadelen kendin ve yaşamak üzerine olmalı.
Sorunlarının detayını bilemesemde felsefeni, bakış açını gözden gecirki derdine kendin derman olasın.

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Güneş sisteminin merkezinde insanın kendisi olmalı. Ne bir başkası ne başkalarının düşüncesi.
Bırak olman gereken merkeze geç. Sevdiklerin uydun olsun, sevmediklerin toz olsun buhar olsun gitsin.
Kendin için sağlığın için yaşa. Her sorunun daha büyükleri vardır. Ister fiziksel ister psikolojik farketmez. Kendin için devam et o tedaviye. Ölene kadarda mücadeleden vazgeçme.
Sorunlarının detayını bilemesemde felsefeni, bakış açını gözden gecirki derdine kendin derman olasın.
Haklısın ama icimden birşey gitti gidenin ne oldunu bile bilmiyorum yani o dediginizi yapmak istiyorum ama olmuyor yapamıyorum

Reaksiyon puanı
10,549
Haklısın ama icimden birşey gitti gidenin ne oldunu bile bilmiyorum yani o dediginizi yapmak istiyorum ama olmuyor yapamıyorum
Bıkkınlık, bunalım her şey olabilir bunun açıklaması. Ancak herkes gibi amacın kendin ve kendin için yaşamak olacağından senin mücadelen daha bitmedi dostum.
Sen zannediyor musun ki başarılı insanlar veya mücadele eden insanlar her an mutlu ve hevesli.
Bir yazılımcı gözleri bozulsa bile bilgisayar başında bir şekilde oturuyor. Sırtı ağrıyor gözleri kapanıyor ama oturuyor mücadelesine devam ediyor. Bir sporcu kolu, kaburgası, kafatası kırıldı diye mücadeleyi mi bırakıyor. Kaslarını hissetmediği halde acı içinde bile egzersize devam ederler. İsteksiz antrenman yapanlar, çalışanlar, kendini geliştirenler dolu. Hatta iş adamlarına bakabilirsin. İhaleyi kaybederler yenisinin peşinde koşarlar. Bazıları ticarete girer batar ama pes etmez tekrar girer. Tabi bunlar sadece mesleki anlamda ancak hayat felsefesinin mesleklerine yansımasıdır.

Silkelenip kendine gelmen, içindeki gücü tekrar canlandırman gerek. Bunalsanda vazgeçmeyeceksin. Küçük bir çocuk değilsin pes edebilecek. Küçük çocukluğun sadece inadında olmalı. Pes etmemek için hep inat edeceksin.
Otur sinirinden ağla bağır çağır ne yaparsan yap ama mücadeleyi bırakma.
Sinir bozucu konuşabilirim affola ama gerçekleri yüzüne çarpmadan ne silkenip kendine gelirsin ne başka bir şey yapabilirsin.

Senin kafanın içine girip sorunları çıkaramam hatta bunu çoğu doktorda başaramaz. Bu senin elinde.
Yaşam felsefeni günlük yaşamına, hobilerine, mesleğine herhangi bir şeye adepte edebilirsin. İnatla mücadele et.
Bırak içinden gideni geleni. Sen felsefene odaklan mücadelene devam et. O giden şeyin geleceği varsa gelir. Gelmez ise daha iyisi gelir meraklanma.