Fizik Mühendisliği Nasıl Bir Yerdir?

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, Fizik Mühendisliği nasıl bir yerdir?
Yazmaya, okumaya değer mi?
Herkes işsiz kalırsın dese de, araştırmalarım bunun tersini gösteriyor.

Fizik mühendisliğinin; bilgisayar ve elektronik/makine/mekanik gibi mühendislik dalları ile de çok yakın bir ilişkisinin olması, bu bölümü bir düşünmeme neden oldu.
Zaten 4 yerde var herhalde: İTÜ, ODTÜ, Ankara Üniv., Gaziantep Üniv.

Sizlerin görüşleri nelerdir Fizik Mühendisliği hakkında?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Okulu bitirdikten sonra kendi branşında bir iş bulabilirsen şanslı sayılırsın. Bir kaç yerde okuduklarım üzerine, ülkemizde bu bölüm mezunları için durum iç açıcı değil.

Ancak; biliyorsun ki artık biz de nükleer vs. alanlarda ileride inşallah söz sahibi olacağız. Akkuyu Nükleer Santralı ve benzeri bir kurum sizin gibi (ya da olacağınız) Fizik mühendisleri için cennet olacaktır.

siriusian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence pekde doğru bir seçim olmaz. Fizik bölümünde okuyan ve mezun olan kişilerden bilgi almanı tavsiye ederim, hepsinin sana söyleyeceği ilk şey okulun çok zor diyeceklerdir, sonrasında da iş bulmak konusunda sıkıntı yaşayabilirsin. Avatarından da anlayabildiğim kadarıyla fizik'e çok ilgin varsa makine veya mekatronik mühendisliğini hedef al hem fizik'te iyi bir bilgin olur hemde okulu bitirdikten sonra iş konusunda daha geniş bir alanın olur, bence tekrar düşün ve seçeneklerini iyi araştır..

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=51814]siriusian[/MENTION];
Bildiğim kadarıyla İstanbul 'da fizik mühendisliği bir tek İTÜ 'de var.Ben de şehir dışı olarak sadece İstanbul 'a gidebilirim. (ki ben de İstanbul istiyorum zaten. :) )

Sene başında aslında YTÜ mekatronik istiyordum fakat bu puana gelmez. İstanbul 'da makinede gelmez.
Bir düşünüyorum mekatronik için bir daha mı gireyim bir de diyorum iTÜ fizik mühendisliğine mi gideyim?

O yüzden fizik mühendisliğini düşünmeye başladım.

[MENTION=194661]eSa[/MENTION];
Fizik mühendisi olsam parçacık hızlandırıcılar üzerinde çalışırım ben. :))))))
Belki bir tane de Türkiye 'ye yaparız. :)

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bence gereksiz olur okuman.. ama sana tavsiyem severek yapacağın bir meslek için oku

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bende seninle aynı yaştayım muhtemelen ama ben olsam gitmezdim,iş bulma sıkıntısı kesin çekersin bence bu arada puanın kaç ?

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bİr sene daha girmeye değer mi?

aynı şeyi bende düşünüyorum en azından hazırlıklı bir yer yazıp aradan çıksın diyorum bu seferde okul puanı düşüyor ama ben bir daha gircem mesela ne istiyorsun ben mimarlık istiyorum bunu başaran kadar denerim çünkü başka bir yeri yazsam çalışmaktan geçtim okulu bitiremem istemediğim için bence değer

VaeVictis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kuzenim İTÜ'den mezun oldu yanılmıyorsam ama şu anda polislik yapıyor :) İş alanı (Ülkemiz için söylüyorum) oldukça kısıtlı bir bölüm.Geleceğin neler getireceği elbette belli olmaz ama siz bu alanda uzmanlaşmak istemiyorsanız çekilecek çile değil diye düşünüyorum.Karar size kalmış umarım hakkınızda hayırlısı olur

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bİr sene daha girmeye değer mi?

illa itu odtu okucam diyorsan bilemem. itu güzel universite, tahminimce puanın da fena değil. bölümleri puanlarına göre tercih etme. meslek olarak bak, yapmak istediğini seç. derecen iyidir, itu pc, elektronik, makine gibi muhendisliklere yetmiyordur. gidip itu olsun diye illa iş bulma sıkıntısı çekeceğin ve güzel kazanamacağın bölümleri seçme.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=273414]VaeVictis[/MENTION];
Teşekür ederim. Çok güzel bir bölümün ülkemizde nasıl bir hale düştüğünü görüyoruz. :( [MENTION=142972]tambjk[/MENTION];
İlla İTÜ değil de, illa İstanbul olması lazım. :)
Dediğim gibi, YTÜ mekatronik istiyordum ben ama bu sene gidemem oraya.O yüzden fizik m. düşünmeye başladım.
[MENTION=105823]bt38[/MENTION];
Bunu biliyorum. Ama CERN 'de ki bundan çok farklı. Bİr de bu parçacık hızlandırıcı CERN hadron çarpıştırıcısı. Yanlış bilmiyorsam ikisi aynı şey değil ve epey fark var aralarında...

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
okuması zor bölümdür. Hele odtü fizkçilerin adı çıkmıştır.
Bu ülkede mühendis olunmaz. Olacaksanda yurtdışını hedefle ona göre planalarını yap.
Amerikada en düşük field service engineer maaşı 50000 dolar, türkiye de 1500 dolar.
Ülkemizin aç gözlü patronları kanımızı emmede vampirleri bile solluyor.

siriusian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş nerede yaşıyorsun ve neden sadece istanbul bence odtü'yü de düşünmelesin.. birde sana şunu hatırlatmak isterim Fizik bölümü veya mühendisliği farketmez fizik'te 2 alan vardır, teorik yada uygulamalı. Bu bahsettiğimiz parçacık hızlandırıcılar vs. nin asıl alanı uygulamalı fiziktir ve dersleri ve konuları farklıdır. Bence eğerki bu kadar fizik'e yakın kalmak istiyorsan elektrik mühendisliği veya elektronik mühendisliğini de araştır ( tesla'yı da daha iyi anlarsın :) ) bunlarda en azından iş konusunda da fazla sıkıntı yaşamazsın seçimini çok doğru yap kardeşim sonradan pişman olup başa dönmek çok zor olur..