Fiyatlar ve Alım Hk.

Therookie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Herkese merhabalar. Bu son fiyatların artması ve genel olarak apple cihazların pahalı olması bazılarımız için (mesela benim gibi) büyük bir sorun. Ben de yeni telefon almak istiyorum fakat taksitleri bile çok ağır vaziyette 3.000-4.000 tl arasında üstelik o kadar limitli kart da elimde mevcut değil, siz telefonlarınızı nasıl alıyorsunuz ? Böyle evkur tarzı senetle vs ödeme yapabilme olanağımız gerçekten hiç mi kalmadı ? :D Herkese iyi akşamlar, iyi forumlar.

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
3K ya mis gibi android telefon bulunur. Sorun apple olunca çıkıyor. Yeni modellerinin en ucuzu denen SE bile 5k.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Fiyatların pahalılığı sadece sizin değil hepimizin sorunu :) Taksitle telefon almak bence akıl işi değil hem taksit sayısı az hem de üstüne çok faiz koyuyorlar. Evkur tarzı yerler nasıldır bilemem ama oradaki fiyatlar normalden daha pahalı sanırım.
Şu an en mantıklısı bütçeye en uygun nakit almaktır. Bir de alışveriş kredileri var ING gibi onlara bakabilirsiniz.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Herkese merhabalar. Bu son fiyatların artması ve genel olarak apple cihazların pahalı olması bazılarımız için (mesela benim gibi) büyük bir sorun. Ben de yeni telefon almak istiyorum fakat taksitleri bile çok ağır vaziyette 3.000-4.000 tl arasında üstelik o kadar limitli kart da elimde mevcut değil, siz telefonlarınızı nasıl alıyorsunuz ? Böyle evkur tarzı senetle vs ödeme yapabilme olanağımız gerçekten hiç mi kalmadı ? :D Herkese iyi akşamlar, iyi forumlar.
Kredi kartından nakit avans çekip alıyorum.Mesela Se 2020 almak istiyorsun.Fiyatı 5300 TL.Kredi kartının limiti 6000 TL ve üzerinde ise 5300 TL nakit avans çekip istediğin gibi taksitlendirebilirsin.

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
hocam ortada insafsız vergi var ki tl krunun dolar karşısındaki hali ortada bu durumda ne yapmalı evkur gibi saçma sistemlere başvurmalı 12 bin tl cihaza 16 tl ödemeli aklı olan evkura bulaşmaz gerçekten fp cihazlarıda ülkemizde satılmıyor bahsi geçen 3-4 bin çok yüksek bir mebla
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kredi kartından nakit avans çekip alıyorum.Mesela Se 2020 almak istiyorsun.Fiyatı 5300 TL.Kredi kartının limiti 6000 TL ve üzerinde ise 5300 TL nakit avans çekip istediğin gibi taksitlendirebilirsin.
gerçekten bu şekilde yapmak benim aklımın kıvılcımları yetmedi

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Bankadan ihtiyaç veya tüketici kredisi kullanmak mantıklı olabilir. Başka türlü senetle falan almak çok masraflı olur kesinlikle tavsiye etmem. Bankadan kredi çekmek çok çok daha mantıklı

Therookie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Herkese teşekkür ederim kafamda bir şeyler şekillendi. :D

monuroruc

Asistan
Reaksiyon puanı
206
Vatandan fibabank sayesinde kredi çekip aylık ödeyebiliyorsunuz. Bilginiz olsun

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Birkaç sene önce Turkcell, Vodofone, Türk Telekom gibi yerlerden faturanın üstüne 12 ya da 24 ay taksit ile rahatlıkla telefon alabiliyorduk fakat sanırsam artık o taksitleri 3 aya düşürmüşler. Bu yüzden bu zamanlarda nakit telefon alınmasından yanayım.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,776
Vatandan fibabank sayesinde kredi çekip aylık ödeyebiliyorsunuz. Bilginiz olsun

Kredi çekip ödenebiliyor ama 3500 tl üstü telefon için kredi taksit sayısı 3500 tl altı telefon için olandan az.

Tüketici kredisi veya ihtiyaç kredisinde bankalar fazla kesinti yapıyor. En iyi yöntem limiti yüksek olan bir kredi kartından taksitli nakit avans çekmek bu durumda kesinti de olmuyor ve genelde kredi faizlerinden daha düşük oluyor masraf kesilmiyor. Tabi 14-15 bin tl limitli bir kredi kartını bulmakta epey zor. Bu durumda 2 bankanın kart limitleri kontrol edilerek hesaplama yapılabilir ve taksitli nakit avans çekilebilir.