Firefox'un yavaşlığına çare geliyor!

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Firefox bazı sayfaları neden bu kadar yavaş yüklüyor? İşte sorunun cevabı ve bu derdin şifası!

Mozilla'nın popüler internet tarayıcısı Firefox'un belirli sitelerde çok yavaş çalışmamasının sebebi anlaşıldı.

Firefox'ta kullanılan JavaScript motorundaki bir hata yüzünden eski JavaScript'ler, güncel TraceMonkey'de değil, eskiden kalma bir kod ile işleniyor. Bu da Firefox 3.5'ten önceki dönemden kalma, oldukça düşük bir hız demek oluyor.

352geww.png

Mozilla yeni geliştirdiği JaegerMonkey eklentisi ile bu sorunun üstesinden gelmeyi planlıyor. TraceMonkey'in yanında çalışacak olan bu motor, Firefox'un hız sorununu çözebilecek mi bekleyip göreceğiz.

Mozilla'dan programcı David Anderson'un açıklamalarına göre bu yeni motor eklentisi yüzde 30 performans artışı sağlıyor. TraceMonkey'in işleyemediği kodların bu motor ile işlenmesi çözümü, beklendiği şekilde çalışırsa tarayıcılar arası hız rekabetinde Firefox'un elini güçlendirecek gibi görünüyor.

Kaynak

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Firefox kasıyor diye Chrome a geçtim ve chrome da kaldım...

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
İlk açılış hariç bende pek kasmıyor sanki.. .

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Acilirken biraz yavas onun haricinde bende memnunum.

alper4850

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ewt gelsin artık java uygulamalarında bu yüzden aşırı ısınmaya bile yol açabiliyor... umarım sorun çözülür.

efekaan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
son bir kaç gundur benim mozilla çokuyor Speed Dial kurdum ne olduysa onsan sonra oldu hızlansın artık bencede ama Speed Dial i oneririm

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
mozilla firefox 3.6 da medyalarda sorun çıkarıyor örneğin bloga gömülü bir radyo dinlendiğpinde 3-5 dakika sonra çöküyopr maili yazdım hata raporuna tek bir dönüş yapmadılar.sırf eklentileir için firefox kullanıyorum yoksa dünyanın en hızlı internet tarayıcısı the world browser'dir

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Benim FF de yaşadığım ne rahatsız edici sorun bir sitenin açılırken kasması sonucunda diğer sekmelere geçemiyişimdi...

Chrome da bu yok... Bir site kasıp açılması geciktiğinde diğer sekmeleri rahatlıkla gezebiliyorsunuz....

FF de ise bir sekme kastığında diğer sekmelere geçemiyordum...

Bari bir site açılırken diğerlerini okuyabileyim değil mi?

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Ben üç tarayıcıyı da kullanıyorum; Opera, Firefox ve Chrome. İlk tercihim tabi ki Opera. :) Arada değişiklik olsun diye Firefox kullanıyorum. Gerçekten de gözle görülür bir yavaşlama var. Hız konusunda Opera ile aralarında ciddi bir fark var. Tabirimi mazur görün fakat "attan inip eşeğe binmek" deyimini hız konusunu biraz olsun açıklıyor. Ayrıca Firefox'un bellek kullanımı da bir hayli fazla. Umarım bu eklenti bu soruna çözüm olacaktır.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Benim FF de yaşadığım ne rahatsız edici sorun bir sitenin açılırken kasması sonucunda diğer sekmelere geçemiyişimdi...

Chrome da bu yok... Bir site kasıp açılması geciktiğinde diğer sekmeleri rahatlıkla gezebiliyorsunuz....

evet chrome bu yönde başarılı gerçekten. çalışma yapısı da ilginç zaten. ilk açılışta 2 tane chrome.exe çalışıyor görev yöneticisinden bakıldığında. sonraki her sekme için 1 tane daha chrome.exe çalışmaya başlıyor. yani 4 sekme için 6 tane chrome.exe çalışıyor. sanırım bundan ötürü bi sayfa kasarken diğerinde kasma olmuyor.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145

Aynen katılıyorum, yinede ff i bırakamıyorum. Firefox a da bu özellik gerekli.