- Reaksiyon puanı
- 2,148
Firefox'da istediğin sayfayı keyfine göre düzenleyebilmek için stylish eklentisi ve bununla aynı işi yapan userContent.css dosyası var.
İkisine de aynı kodlar yazılıyor, eklenti yükü olmasın diye ben userContent.css kullanın derim.
Hazırladığınız css'i %userprofile%\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\*****.default\chrome içine atın.
Kodların hangi kurallara göre yazıldığını bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışacağım.
1. Hangi site için geçerli olacak?
Yazacağımız kodlar hangi site için geçerli olacaksa önce bu kodu yazıyoruz ardından. { } operatörleri arasına css kurallarımızı yazacağız.
2. id'i belli olan öğenin özelliğini değiştirmek için # operatörü kullanacağız, örneğin facebookta sağda reklamları tamamen kaldırmak için;
Reklamlar id'si "pagelet_adbox" olan bi div içinde çıkıyor. Bunu Firebug eklentisi ile öğrenebilirsiniz.
Engellemek için
3. class'ı belli olan öğeler için . operatörü kullanacağız, örneğin bu konuyu açarken gördüğüm birşey, konu açma paneli ortada küçücük duruyor bunu sağa sola dayamak için yapacaklarımız;
class'ı "vbform block" olan bi form içinde tutulduğunu firebug ile öğrendim, max-width değeri 750px, bu değeri kaldırınca sağa sola yaslanmış oluyor form. Bunun için max-width değerini kaldıracağım.
.vbform block olarak yazdığımda aradaki boşluktan dolayı sanırım kod işe yaramadı, sadece .vbform yazınca sorun aşıldı.
Yahu pek anlaşılır olmadı galiba ama bu kadar yazmışken silmeye gönlüm el vermedi 
Ekleyeceği birşey olan varsa yazsın ben de tam hakim değilim konuya, umarım faydalı birşey olmuştur
İkisine de aynı kodlar yazılıyor, eklenti yükü olmasın diye ben userContent.css kullanın derim.
Hazırladığınız css'i %userprofile%\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\*****.default\chrome içine atın.
Kodların hangi kurallara göre yazıldığını bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışacağım.
1. Hangi site için geçerli olacak?
Yazacağımız kodlar hangi site için geçerli olacaksa önce bu kodu yazıyoruz ardından. { } operatörleri arasına css kurallarımızı yazacağız.
Kod:
@-moz-document domain("[COLOR=red]www.orneksite.com[/COLOR]")
{
....
...
...
}
Reklamlar id'si "pagelet_adbox" olan bi div içinde çıkıyor. Bunu Firebug eklentisi ile öğrenebilirsiniz.
Engellemek için
Kod:
@-moz-document domain("[COLOR=red]www.facebook.com[/COLOR]")
{
#pagelet_adbox {display: none !important; }
}
class'ı "vbform block" olan bi form içinde tutulduğunu firebug ile öğrendim, max-width değeri 750px, bu değeri kaldırınca sağa sola yaslanmış oluyor form. Bunun için max-width değerini kaldıracağım.
.vbform block olarak yazdığımda aradaki boşluktan dolayı sanırım kod işe yaramadı, sadece .vbform yazınca sorun aşıldı.
Kod:
@-moz-document domain("[COLOR=red]forum.shiftdelete.net[/COLOR]")
{
.vbform{max-width:none !important;}
}

Ekleyeceği birşey olan varsa yazsın ben de tam hakim değilim konuya, umarım faydalı birşey olmuştur