Firefox ve Chrome, IE'den Daha Sorunlu!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Internet Explorer geliştirici ekibin başındaki isim Dean Hachamovitch, IE 9 üzerinde çalıştıkları bu dönemde Firefox ve Chrome ile ilgili ilginç tespitler yaptığını açıkladı.

Internet Explorer ekibinin başındaki isim Dean Hachamovitch, tarayıcı dünyasının popüler isimleriyle ilgili ilginç tespitler elde ettiklerini açıkladı. Dean Hachamovitch'e göre Mozilla'nın Firefox'u ve Google Chrome internet tarayıcıları, IE'nin uzun süredir bilinen açıklarına oranla daha fazla açığa sahip olduklarını ve bu açıkların düzeltilmediğini savundu.
internetexplorer91268801761.jpg
IE 9 ile ilgili çalışmalarını sürdüren ekip, en güvenli tarayıcıyı ortaya sunmak için çalıştıklarını ve diğer tarayıcıların bug ekiplerinin sıkı çalışmasına rağmen, açıkların kapatılmasıyla ilgili sorunlar yaşadığını da sözlerine ekledi.
:: Sizce en güvenilir tarayıcı hangisi?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Sonuna kadar firefox :D

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Güvenlik deyince akla Firefox geliyor bana göre, bu yüzden zaten Firefox kullanıyorum. IE kullanırken boyuna birşey bulaşıyordu bıkmıştım...

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
kağnı gibi tarayıcılarına biraz hız katsınlarda ondan sonra konuşsunlar.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
En güvenli bulduğum tarayıcılar Mozilla/Firefox ve Opera. IE önce web standartlarına tam destek verebilmeyi becersin de sonra gelsin.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Eee, büyük dağın dumanı da büyük oluyor :)

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Bilgisayardan az anlayanlar için ie yeterli :D
Firefox'u bize bırakın...

53mih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güvenli tarayıcı yok ama en güzeli chrome :D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Tarayıcılarda en iyisi Opera:):)
Çakma IE vede chrome o kadarda iyi değil.
Ancak chrome yakın zamanda liderliğe oturacak gibi görünüyor:D:D
ie 9 çıksın bakalım o zaman anlarız:):)

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Onlar için sorun olabilir.İE den daha fazla kullanılmaları doğru.

srtdrk

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ne kadar güvenilir bilmiyorum ama;
Internet Explorer geliştirici ekibin başındaki isim Dean Hachamovitch , Firefox ve Chrome'u çekemediği için bu açıklamayı yapıtğını düşünüyorum. IE'yi övmeye çalışmış..

Sonuna kadar Firefox...

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
İnternet explorer ın bu tip konuşmalarının arkasında yatan asıl sebep şudur bence... İE9 çıkıyor yada üzerinde çalışılıyor şu an çıkmak üzere işte o tarayıcı sorunlu bu tarayıcı sorunlu diyerek internet kullanıcılarını kendilerine çekmeye çalışıyorlar... İnternet explorer kullanıcılarını kaybetmeden önce düşünecektii...

fedorac0re

Asistan
Reaksiyon puanı
3
internet explorer in adı "internet" explorer olmasa kaybettiği kullanıcı sayısı daha fazla olurdu :) bilincsiz kullanıcılar sırf orda internet yazdığı için onu kullanıyor internete başka birşeyle girilmez gibi bir izlenimleri var genelde :)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Firefox canımı sıkıyor çok kasılıyor açılması bir dert donması ayrı bir dert yok betik sorunuymuş yok çökmüş ben az sinir etmiyor değil ama bir de şöyle bir durum var o kadar sinir etmesine karşın bir türlü vazgeçemiyorum.. :D:D:D

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
internet explorer in adı "internet" explorer olmasa kaybettiği kullanıcı sayısı daha fazla olurdu :) bilincsiz kullanıcılar sırf orda internet yazdığı için onu kullanıyor internete başka birşeyle girilmez gibi bir izlenimleri var genelde :)

Bak bu dediğin doğru. Pc ile ilk tanıştığım zamanlarda internete sadece IE ile girilir sanıyordum. Çünkü isminde İnternet geçiyordu. Sonra birgün Firefox ile tanıştım. Firefox'un sekmeli yapısı çok hoşuma gitmişti ve bu yüzden Firefox'a geçtim. Ondan sonra da bırakamadım :D

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Firefox canımı sıkıyor çok kasılıyor açılması bir dert donması ayrı bir dert yok betik sorunuymuş yok çökmüş ben az sinir etmiyor değil ama bir de şöyle bir durum var o kadar sinir etmesine karşın bir türlü vazgeçemiyorum.. :D:D:D

Senin bu sorun çözülür aslında... Önce yer imlerini yedekle sonra revo uninstaller programıyla hiç bi dosyası kalmayacak şekilde kaldır sonra sıfırdan tekrar kur betik sorununun çözüleceğinden eminim ama kaldırırken tam kalkmış olacak...

Everalone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
2005 ten bu yana Ogame oynuyorum
yıllar öncesinden beri çeşitli tarayıcıları kullanmıştım ama
ogame oynadığım her dönem firefox vazgeçilmezim xpi eklentileri vazgeçilemez
eskiden firefox daha yavaş açılır sanırdım
sörf için chrome ogame için firefox
ama ogame açık olduğu için daha çok firefox üzerinden işlem yapıyorum

microsoftun sitesinden bir şeyler indirmek zorunda kalmasam internet explorer ı komple silicem ama öyle bir şansım yok

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53

Dediğin çok doğru. Bu bilinçsiz kullanıcıların içinde maalesef üniversite öğrencileri bile var. Geçen bir arkadaş Internet Explorer sürekli hata veriyor format atacağım dedi bana. :D Ben de Firefox, Chrome veya Opera gibi tarayıcılardan herhangi birisini kurmasını önerdim. Bunları söylerken yüzündeki ilginç ifade ile beraber, "onlar ne?" dedi. :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Firefoxla yola devam herzaman:)

SlayerNS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
doğru olabilir, ne de olsa firefox ta olan özellikler ie de yokk :D

BaRoL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanırım beyfendi Kedi - Ciğer - Mundar üçlemesi yapmış. Artik saltanat bitti IE. Cok calisacaksin oyunu kuralina gore oynayacaksin artik kendi kurallarini koymak ve herkesi buna zorlama devri bitti... Bu arada benim için en güveniliri Firefox

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
IE ne yapıyor?
Puhahahahaha :D
İe 20 ilede gelsin aynı ie :D

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Hadi oradan! IE'miş! :hammer:

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
o ekibin başı halt etmiş. çamur at izi kalsın politikası işe yaramaz. en güvenli tarayıcılar firefox 1, opera 2.

silurdas

Asistan
Reaksiyon puanı
3
*en güvenli Firefox ama java gibi yerlerde bazı sorunları var onlarda ufak tefek.Ayrıca firefoc eklentileri muheteşem özellikle reklam engellemek..

*hatasız ie ama en güvensiz en yavaşta ie..

*en hızlı chrome ama firefox kadar güvenli değil ve eklentileri firefox kadar güzel değil..

kendi düşüncelerimdir =)