Firefox Tarayıcı Donma Sorunu

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Son bir kaç aydır sıkça karşılaştığım bir sorun. Firefox tarayıcım donuyor. Sonrasında ise yeniden başlatana kadar bir donup bir düzeliyor.

Yeniden başlatınca biraz kullanınca aynı sorunu veriyor. Bazı arkadaşlar İnternet Explorer dada aynı sorunla karşılaşmışlar.

Sizce neden olabilir.

İşletim sistemi Windows 7 64 Bit :)

theahmet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merhaba arkadaşlar buna benzer bir sorumda bende var...bir şeye sağ click yapmak istediğimde 2-3 sn bekliyor ondan sonra geliyor sağ click ekranı...nedir acaba bunun sebebi?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Konu biraz yanlış yere olmuş ama:D:D

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Tarayıcın 64-bit mi?

Öyle bir ayrım var mı tarayıcıda Nerden bakabilirim 64 mü 32 mi diye..

---------- saat 12:45 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:44 eklenmişti ----------

Konu biraz yanlış yere olmuş ama:D:D

Kusura bakmayın. Windows 7 başlığı vardı o yüzden buraya yazma gereği duydum. Eğer yanlıiş yerdeyse Yönetici arkadaşlar doğru noktaya taşısınlar.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Mevcut tarayıcını kaldır bilgisayardan.

http://wiki.mozilla-x86-64.com/Firefox:Download

Şu bağlantıdan istediğin sürümü indir. 3.5.7'yi öneririm.

Sorunun belki bundandır diye düşündüm. Bir de kullanılan eklentiler yavaşlatabiliyor tarayıcıyı. O yüzden tekrar yüklediğinde düzelebilir bu.

Elbette fark var. 64-bit sistemde 32-bit programları kullanabilirsin ama 64-bit'i varken onu kullanman en iyisi. :)

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Mevcut tarayıcını kaldır bilgisayardan.

http://wiki.mozilla-x86-64.com/Firefox:Download

Şu bağlantıdan istediğin sürümü indir. 3.5.7'yi öneririm.

Sorunun belki bundandır diye düşündüm. Bir de kullanılan eklentiler yavaşlatabiliyor tarayıcıyı. O yüzden tekrar yüklediğinde düzelebilir bu.

Elbette fark var. 64-bit sistemde 32-bit programları kullanabilirsin ama 64-bit'i varken onu kullanman en iyisi. :)

eklentileri kaldırayım bunu yükleyeyim.
ama bazı eklentileri tekrar kurmak zorundayım. inşallah aynı sorunu vermez.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
eklentileri kaldırayım bunu yükleyeyim.
ama bazı eklentileri tekrar kurmak zorundayım. inşallah aynı sorunu vermez.

Eklentilerin de 64-bit'le uyumlu olanlarını bulman lazım, hatırlatayım. İstersen kullanacağın eklentileri yaz, ben bakayım.

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
valla şuan iş yerindeyim. hangileri vardı anımsamıyorum. akşam yazayım o zaman.

mustafa.sarı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Firefox da fazla tab açınca oluyor böyle donmalar. sinir bozucu

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
firefoxu kaldırıp en yeni sürümünü yükleyin birde appdat daki dosyasını silin yeniden yükleyin bakalım belki ozaman düzelebilir bazen güncellemelerde sorun yapıyor bnde olmustu firefox ilk cıktıgı zamanlar D:

alperdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar buna benzer bir sorumda bende var...bir şeye sağ click yapmak istediğimde 2-3 sn bekliyor ondan sonra geliyor sağ click ekranı...nedir acaba bunun sebebi?

Aynı problem bende de var:S. Bu yüzden yılların mozilla taraftarı olarak ( benim için fenerbahçe neyse mozilla da o :D:D) firefox 4 çıkana kadar protesto etmeye karar verdim. Bilgisayarımda kurulu bir şekilde duruyor fakat opera 10.5 kullanıyorum şimdilik.
icon10.gif

---------- saat 02:44 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:50 eklenmişti ----------

Aynı problem bende de var:S. Bu yüzden yılların mozilla taraftarı olarak ( benim için fenerbahçe neyse mozilla da o :D:D) firefox 4 çıkana kadar protesto etmeye karar verdim. Bilgisayarımda kurulu bir şekilde duruyor fakat opera 10.5 kullanıyorum şimdilik.
icon10.gif

Buradaki yorumlarda bir arkadaşımız mozilla 3.6yı silip 3.7 alfayı kurmamızı tavsiye etmiş. Aynen uyguladım ve sonuç, olumlu:D. Donma problemleri oratadan kalktı ve, operayı saniyeler içerisinde tekrar ikinci plana atmış bulunmaktayım. Yaşasın firefox:). (Not: Bir önceki mesaj opera ile, şimdiki mesaj ise mozilla 3.7 alfa ile atılmıştır. Bundan sonrakiler de muhtemelen mozilla ile atılacaktır.
icon10.gif
)

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Donma probleminin ne 3.6 versiyonu ne de 32 bit çalışması ile kesinlikle ilgisi olamaz. 3.6 versiyonu 3.5.x versiyonlarının hepsinden stabil çalışıyor. 3.7 için ise hala erken. Eklenti üzerinden yaşamış olman muhtemel hatayı antivirüs programının firefox'a yaşattığı bir sorunda olabilir (engellenmeye çalışılan bir site)

Not: 32bit 3.6 üzerinde tam 32 sekme açtım 436 mb ram alıyor ama en ufak bir yavaşlama yok.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
İlk önce program 64 bit olmalı fakat zaten 64 bit programlar biraz sinir bozucu :D Bence açık olan sekmelerini yer imi olarak kaydet ve oradan geçiş yap.Firefox eskiden ne güzel çalışıyordu.Şimdi pehh 5 sekme tamam iş bitti :D

thunderbolt60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler bende olan donma sorununu ben eklentilerdeki shockwawe flash uygulamasını etkisizleştirerek aştım denemenizde fayda var

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Beyler bende olan donma sorununu ben eklentilerdeki shockwawe flash uygulamasını etkisizleştirerek aştım denemenizde fayda var

bendeki donma sorunu sekmenin birinde Facebook açık kalırsa uzun süre donuyor. facebook sekmesini kapatınca tarayıcı düzeliyor :)

necrolytee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende mozilla firefox'un sürekli donma sorununu yaşıyorum. Çözüm için ya mozilla firefox'u yeniden başlatıyorum yada görev yöneticisi üzerinden flash player plugin'i sonlandırıyorum.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
bende donma olmuyor da bazen masaüzerinde kısayola tıkladığımda arka planda çalışıyor falan dıye uyarı çıkıyor yani açılmıyor.tekrar tıkladığımda ancak açılıyor.bu tabi her zaman olmuyor.ama bana göre choreme den daha hızlı