Firefox Flash Sorununa Çözüm

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
firefox_80.gif

Açık kaynak kodlu tarayıcıda video izleyemiyorsanız, ses sorununun yanı sra görüntüde donma yaşıyorsanız, işte size çözüm. Hem de 1 dakikada.

Firefox'un Flash ile olan sorunu halen devam ediyor. Açılır bir Flash uygulamasının altında kalan alana müdahale edememenin yanı sıra, en çok yaşanan sorunlardan biri de; akıcı veri ileten uygulamaların çalışmaması. Örneğin, ziyaret ettiğiniz bir web sitesinde videoyu izlerken video yüklenmeye devam ettiği halde görüntünün donduğunu veya sesin gelmediğini görebilirsiniz.

Sorun Adobe'de

Açık kaynak kodlu olan hızlı tarayıcı, bu sorunlar olduğunda çekilmez bir hal alıyor. Firefox'un sahibi olan Mozilla Vakfı, bu sorunların kaynağı olarak; Flash'ın sahibi olan Adobe firmasını suçluyor. Adobe, yeni yayınladığı bir Beta sürümle bu sorunu şimdilik çözmüş gibi görünüyor.

Çözüm Nedir

Yapmanız gereken tek şey, yeni yayınlanmış olan ve beta sürümü bulunan Flash Player'ı indirip kurmak.

:: Flash Player 10 Beta 2'yi indirmek için buraya tıklayın.

:: Çözüm hakkında daha fazla yardım almak için buraya tıklayın.

Yazan: Hakkı Alkan

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Umarım Youtube'un kasması da bu yüzdendir. Opera'yı denemeyi düşünüyorum yoksa, bu Firefox 3'ü hiç sevmedim.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
hemen yükledim
firefox un en sinir oldugum eksigini kapatırım umarm bunla

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Çözüm sağlandığı zaman bizimle de sonucu paylaşın. Test merkezindeki tüm bilgisayarlara kurduk ve sonuç olumlu.

zenrom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben hala agua player radyo çalamıyorum firefox da

immortal_shadow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beta'yı yükledim ancak bu seferde bütün siteler Flash'ı yükleyin demeye başladı. Tekrar eski sürümünü kurdum

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Evet flash'lardaki donma ve ses problemi bu beta sürümü ile çözülmüş gibi duruyor. Gayet akıcı bir şekilde ve hızlıca yüklüyor. Youtube'taki videolardaki tam yüklenmeden kesilme sorunuda yok. Teşekkürler.

Bilmeyenlere veya unutanlara tavsiye bu beta sürümünü kurarken firefox ve diğer pencereleri kapatmanızı tavsiye ediyorum.

turkbaron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilginçdir ama bende sorunu kökten çözdü. :D Flash sitelere girdiğimde ff kapanıyor. Kaldırdım ve eski versiyonu kurdum ve kapanma olmadı.Demek ki betada bazı sorunlar var, en azından bende sorun çıkardı.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ilginçdir ama bende sorunu kökten çözdü. :D Flash sitelere girdiğimde ff kapanıyor. Kaldırdım ve eski versiyonu kurdum ve kapanma olmadı.Demek ki betada bazı sorunlar var, en azından bende sorun çıkardı.

Adı üzerinde beta :) Hatalar olması normal. Bende sorunu çözdü.