Firefox eklenti önerisi (kotalı internet kullananlar için)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan abor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar kotalı internet kullanıcıları için önerebileceğiniz firefox veya chrome eklentileri nelerdir acaba benim bildiklerim

flashblock
ad_block
noscript
refreshblock

eklentileri ilave etmek istediğiniz olabilimi acaba...

heroares

Asistan
Reaksiyon puanı
1
noscript bilmeyenler için kullanımı çok zor.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
yeterince saymışsın bence bunlar yeter :)

belirtmeden edemeyeceğim kota kullanımı düşürmek için en iyi operanın turbo özelliği

abor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biraz açarmısınız turbo özelliğini örneğin turbo özelliğinde 3 dakikada kendini yenileyen sayfalar otomatik olarakmı engelleniyor veya flash reklamlar (şuan bu yazıları vınn 4 gb ile bağlanarak yazıyorum ve firefox da şuan 8 sekme açık yukarıda yazdığım eklentiler aktif ve yaklaşık 25 dakikadır bağlıyım 2 mb up 22 mb down olmak üzere 24 mb harcamışım)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Opera tarayıcısının Turbo özelliği kısaca :
Girdiğiniz sayfaları opera sunucularında boyutu düşürüldükten sonra açmaya yarayan bir özelliktir.
Bu esnada şifreleriniz hiçbir ortama kaydedilmez.

http://www.opera.com/browser/turbo/

Buradaki örnek videoda 1562 kblik sayfa, opera turbo ile 725 kb'ye düşürülüyor. Buda kabaca yüzde kırkbeşlik bir kota tasarrufu demek.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
http://my.opera.com/operasss/blog/opera-turbo-nedir

Opera Turbo hızı artırmak ve indirilen veri boyutunu azaltmak için sunucu taraflı optimizasyon ve web sayfasını sıkıştırma teknolojisidir. Yaklaşık %80 oranında hızı artırmakta ve kota kullanımını düşürmektedir. Aynı zamanda grafiklerin(resimlerin) kalitesini düşürerek de web sayfalarını sıkıştırıp arşivleyerek sizin bilgisayarınıza aktarır.

turbo-tec.png

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bu VINN ne aptalca birşeymiş upload'ı bile kotaya mı katıyor?

abor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sadece vınn değil jet de aynı vodem de aynı 3g olanların hepsinde ttnet ten farklı olarak up+down hesaba katılıyor işin ilginci avea jetin taahhüdü geçen ay bitti şimdi vınn aldım avea da kota aşım derdi pek olmadı sürekli edge ile bağlandığından zaten bağlantı çok yavaştı ve bilgisayar 24 saat açık kalsa 50 mb ancak harcar :))

opera turboda sayfaların otomatik yenilenmesini engelleyebilirmiyim.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Sağ tık, yenileme süresi, hiçbir zaman seçersen hallolur sanıyorum.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Az önce paylaşıldı.

1,5gb ye 350 mb Opera Mini

453185862.png

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
resimden bahsetmiştim ama silinmiş :)

pb5t.png

abor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
akşam evdeki bilgisayardan deneyeceğim peki bu flash reklamları falan nereden engelleriz bunun yolu varmı (flashblock eklentisi gibi)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
CTRL+F12 >> Gelişmiş >> İçerik >> Eklentileri, sadece gerekli olduğunda etkinleştir seçeneği flashblock ile aynı işi yapar, tıkladığın flash çalışır sadece.

abor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CTRL+F12 >> Gelişmiş >> İçerik >> Eklentileri, sadece gerekli olduğunda etkinleştir seçeneği flashblock ile aynı işi yapar, tıkladığın flash çalışır sadece.

çok hoş neredyse herşey entegre peki şimdi yazacağım firefox eklentilerinin işlevi operada varmı birde bunlar varsa ofisteki bilgisayarda da opera kullanmam için sebebim olacak :)

1- yeni sekme açınca yeni sekmede direkt anasayfa olarak ayarladığım sayfa gelirmi (new tab homepage eklentisi)
2- firefox web mail notifier eklentisi ile mail hesaplarının hepsine bir tık ile ulaşabiliyorsun operada yapabilirmiyim bunu
3- youtube facebook gibi sitelerdeki videoları indirebilirmiyim (firefox fast video downloader eklentisi)
4- pdf leri kayıt edebilirmiyim (pdf downloader eklentisi)
5- sayfayı opera içinde ie gibi açabilirmiyim (ie tab eklentisi)
6- bir çok sekme açıkken istersem eğer bu sekmeleri bir sonraki açılışta açmak üzere kapatabilirmiyim (save session eklentisi)
7- benim için en önemlisi google toolbar ile ie ve firefox ta favorilere eklediğim tüm sayfalarıma istediğim her bilgisayardan erişebiliyorum son günlerde google firefox çatışmasından dolayı google toolbar firefoxta çalışmıyor bende gmarks diye bir eklenti kurdum bu işe yarıyor operada bu işi yapacak bir sistem varmı...

şimdilik bu kadar...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Opera'daki Turbo en iyi kotalılar için olan özellik. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
1- yeni sekme açınca yeni sekmede direkt anasayfa olarak ayarladığım sayfa gelirmi (new tab homepage eklentisi)
2- firefox web mail notifier eklentisi ile mail hesaplarının hepsine bir tık ile ulaşabiliyorsun operada yapabilirmiyim bunu
3- youtube facebook gibi sitelerdeki videoları indirebilirmiyim (firefox fast video downloader eklentisi)
4- pdf leri kayıt edebilirmiyim (pdf downloader eklentisi)
5- sayfayı opera içinde ie gibi açabilirmiyim (ie tab eklentisi)
6- bir çok sekme açıkken istersem eğer bu sekmeleri bir sonraki açılışta açmak üzere kapatabilirmiyim (save session eklentisi)
7- benim için en önemlisi google toolbar ile ie ve firefox ta favorilere eklediğim tüm sayfalarıma istediğim her bilgisayardan erişebiliyorum son günlerde google firefox çatışmasından dolayı google toolbar firefoxta çalışmıyor bende gmarks diye bir eklenti kurdum bu işe yarıyor operada bu işi yapacak bir sistem varmı...

1- http://my.opera.com/Tamil/blog/how-to-open-new-tab-with-homepage-in-opera?startidx=50

Mavi içindeki New Tab butonuna tıkla, Yeni düğme ekleniyor tamam de.
Shift + F12 >> Düğmeler >> Düğmelerim >> Yukarıdaki normal tab açan butonu sağ tıkla >> Özelleştir >> Araç çubuğundan kaldır >> Boş kalan yerine Düğmelerim'deki New tab with homepage'yi sürükle >> Buton halledildi gelelim CTRL+T kısayoluna
Ctrl + F12 >> Gelişmiş >> Kısayollar >> Opera Standart >> Düzenle >> Arama kısmına t ctrl yaz >> t ctrl yi bul ve karşısındaki New Page, 1'i çift tıkla içine New page, 1 & Go to homepage yaz >> Kısayol da halledildi

2- https://addons.opera.com/en/addons/...ier-gmail-hotmail-yahoo-aol/0.1.9/?display=en

4- Bende pdf'yi zaten tarayıcı açıyor kaydet butonuyla da kaydediliyor. PDF downloaderdan kastını anlayamadım pek.

6- Opera varsayılan olarak nasıl kapanırsa öyle açılıyor, kapatılan sekme listesi de sağ üstteki çöp kutusu butonuyla açılıyor.

timuruntorunu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben de ekleyeyim 3 için-http://addons.opera.com/en/addons/extensions/details/download-media-bar/1.0.3/?display=ru
5- tam bilmiyorum ama site terchilerinden ie olarak tanıt, ie olarak görün işine yarayacaktır diye düşünüyorum

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bunun için ne tolbara nede eklentiye gerek var... Google Bookmarksı yer imlerine ekle olsun bitsin...