Firefox 3.5 beta4 Denediniz mi

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
İyi günler arkadaşlar,

Bu sabaha kadar firefoxumla gurur duyuyordum (güncel 3.0.10).
Fakat daha sonra aklıma benchmarklar geldi. Şöyle bir test edeyim dedim bu firefoxu. Sonra baktım ki kullandığım bazı browserlar daha yüksek puanlar alıyor. (safari, chrome, opera)

Ben de firefoxun sitesine girip daha iyi çalışan bir beta olup olmadığına baktım.
Ve öğrendim ki uzun süredir üzerinde çalışılan ve neredeyse çıkacak olan bir versiyon varmış 3.5BETA 4.
Resmi ismi 3.1 miş. Ben bunu bugün öğrendiğim için paylaşmak istedim.

Yaptığım benchmarkta firefox 3.0.10 1200 puan aldı,
aynı benchmarkta bahsettiğim betayla 1800 performans puani aldım yani tam 1,5 katı performanslı çalışıyor.

Firefox 3.5.beta 4'ün 70 ayrı dile uyarlanmış versiyonları şuan indirilebilri durumda. Denemenizi tavsiye ediyorum pişman olmayacaksınız!!!

İndirme Linki

Firefox web browser | Help us test the latest beta

***MOZILLA'nın diğer ürünleri olan ThunderBird ve SunBird 'ü de denemenizi tavsiye ederim!!!

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sistemin bir kenarında kurulu, ara sıra açıp eklentilerim güncellemiş mi kendini beta'ya diye bakıyorum, güncellensin geçeriz.

taydag

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet firefox 3.5 da güzel değişiklikler var. Uzun zamandır firefoxu kullanıyorum, ancak yakında çıkacak olan opera 10, firefox dahil birçok tarayıcının papucunu dama atacak gibi. Şu an alpha versiyonu mevcut ancak, js engine hızı inanılır gibi değil. Bİr de turbo modülü kurmuşlar, resimlerin çözünürlüğünü (dolayısı ile boyutunu) düşürerek, en yüksek boyutlu sayfaların bile anında açılmasını sağlıyorlar. Gerçekten harika, denemek isterseniz;

Opera Web Browser | Faster & safer | Download the new Internet browsers free

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Aslında opera chrome ve safari sırf tasarımından kaynediyor.
Alışılmışın dışında olunca tutmuyor sanki.

Ben de bu operayı bi deniyim :)

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
benim için en iyisi 2.0 versiyonu, firefox 3 ve üstünde gezinti araç çubuğu tasarımı oldukça kötü ve karışık..

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
93
Ben de epeydir kullanıyorum fırefox 3.5 Beta yı ama ara sıra ... 3.0.10 sürümüne göre çok hızlı...Güzel özellikler de eklenmiş beta ya.. Yeni özelliklerinden biri de chorome ve İE 8 deki gizli tarama özelliği . Ama beta nın kötü taraflarından biri de henüz bütün eklentilerin uyumlu olmaması.Yani eklenti üreticileri fırefox gibi hızlı güncelleme yapmıyor :D

Ama opera 10 alpha da hızlı adımlarla geliyor ; hız konusunda hepsini solluyor.Ama fırefox sevenler bu beta yı kaçırmasınalar.Bir köşede tutsunlar...

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
3.5 çok daha iyi sadece performans açısından da değil,
araçlarda seçenekler kısmına bakarsan birçok farklılık olduğunu göreceksin.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Şu anda beta sürümü tamamen çıksın bakarız...

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Safari 4 beta şu an testlerden en fazla puanı alıyor

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bu arada bunda versiyon hatası veren eklentilerimi kurmanın yolunu buldum, bloguma ingilizce ekledim ama resimlerden anlarsınız sanıyorum, balcis.wordpress.com.

şu an ben kullanıyorum, kararlı ve hızlı, beta diye çekinmenize gerek olduğunu sanmıyorum, gayet memnunum.

LogSgLe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
anti beta die grub felan açmayı düşünmee başladım :) test kobayımıyız kardeşim kullanmayın,bekleyin 1-2 hafta ...

Safari kullanmadığım halde arkların dediği gibi test sonuçları ilginç ...

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Beta denemek iyi birşey aslında. Kullanın sorun varsa iletin gerçekten ilgileniyorlar. Amaç bu çünkü :) Betaları kullanıp uyaranlar olmasa eksiklerle çıkar tam sürümleri. Ama normal olarak günlük kullanacaksanız tabi ki istikrarlı sürüm en iyisi hiç keyfinizi bozmayın (:

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
anti beta die grub felan açmayı düşünmee başladım :) test kobayımıyız kardeşim kullanmayın,bekleyin 1-2 hafta ...

Safari kullanmadığım halde arkların dediği gibi test sonuçları ilginç ...

Valla birileri denicek ki final release i indirebileceksin ;)

Bide artık günümüzde betalar dımdızlak değil.
Örneğin win7 kullanıyorum aylardır, problemle karşılaşmadım.
Yada bu bahsettiğim sürüm firefox ta probleme rastlamıyorum.
Hoş rastalasam da bişeylere katkıda bulunduğumu hissederim en fazla, verdiğim feedbacklerle.
Son olarak her beta 1 haftada rc ye dönüşmez ;) aylarca denenen programlar olabilir yani.