Soru Film boyu şarkı söyleyerek konuşuyorlar, normal konuşma yok. Daha önce böyle bir film izlemiş miydiniz?

Bu konuyu okuyanlar

Buse Özübek

SDN
SDN
Katılım
31 Aralık 2021
Mesajlar
345
Reaksiyon puanı
260
Puanları
63
Yaş
29
İzlediğim en farklı filmlerden bir tanesi oldu. Film boyunca konuşulan tüm diyaloglar şarkı halinde söyleniyor, normal konuşmaya yer verilmemiş. 1965 Fransa döneminin toplumsal bakış açılarını, giyim tarzlarını çok rahatlıkla görebiliyoruz. Filmde en beğendiğim üç tane durum oldu kısaca sizlere bundan bahsedeceğim.
Birincisi, sahnelerde kullanılan kostümlerin renkleri olabildiğince renkli ve canlı kullanılmış. Filmde ikinci beğendiğim şey, duvar kağıtları ve kullanılan dekorlarla da film sahneleri adete bir sanat eseri gibi yansıtılmış. Filmde herhangi bir yeri durdurup tablo gözüyle bakıldığında sırıtmamış olduğunu görmüş olursunuz. Filmde beğendiğim üçüncü ve en önemlisi ise senaryonun çok basit, sade tutulup, çekim açılarının ve oyunculukların güçlü tutulmuş olması. İzleyebileceğiniz en iyi müzikal filmlerinden bir tanesi Cherbourg Şemsiyelerini sizlerle buluşturuyorum. İzleyin pişman olmazsınız.



Cherbourg Şemsiyeleri Konusu

Fransa’nın Normandiya bölgesindeki küçük liman kasabası Cherbourg’da yaşayan 17 yaşındaki güzeller güzeli Genevieve ve annesi, beraber işlettikleri küçük bir şemsiye dükkanıyla geçinmeye çalışmaktadırlar. Genevieve’nin çok sevdiği bir sevgilisi vardır. Guy büyük bir tamirci dükkanında çalışan maddi durumu kötü ama yakışıklı bir tamircidir. Kendisini yetiştiren yatalak teyzesi ve teyzesinin bakıcısıyla yaşar. Genevieve ile dillere destan bir aşk yaşıyordur. Ancak bir gün askere çağrılır. İki aşık zor bela ayrılırlar ve uzun bir süre mektuplaşamazlar.. Bu süreçte Genevieve’nin Guy'dan hamile olduğu anlaşılır, ayrıca annesi güzel kızını zengin ve yakışıklı Roland ile başgöz etmeye çalışır. Başarılı da olur... Guy'dan haber alamayınca umudunu kesen Genevieve, Roland ile evlenir Guy'dan olan kızına Roland babalık yapar. Daha sonra Guy askerden döner ve olanlara şahit olup perişan olur. Teyzesinin bakıcısı ile evlenir. Genevieve ve Guy yıllar sonra bir benzinci dükkanında karşılaşırlar. Sıradan gibi gözüken bu aşk hikayesini, yönetmenin sürükleyici anlatımı sayesinde bir solukta izliyorsunuz.



 

Hopeツ︎

Go for the EYES BOO. Go for the EYES! ?
Katılım
9 Mart 2016
Mesajlar
2,396
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
2,268
Puanları
113
Yaş
26
Tıpkı hint filmleri gibi... Dans ve müzik deyince akla ilk gelen onlar. ?
 

Hopeツ︎

Go for the EYES BOO. Go for the EYES! ?
Katılım
9 Mart 2016
Mesajlar
2,396
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
2,268
Puanları
113
Yaş
26
Evet ama hint filmlerindeki gibi yavaş çekimler yok :) ve daha farklı biraz yeşilçam havası da var bu filmde..:)
Trailer'i izleyip pek anlayamamıştım şimdi merak edip direkt filmi açtım. Gerçekten de tuhaf bir havası var. Sanki o dönemleri yansıtıyormuş gibi, ya da pembe diziler vardır hani onlar gibi. Güzel ama. ??
 
Üst