Fikrinize ve bilginize ihtiyacım var..Dolby 3D ev sinema sistemi önerisi...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cago
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cago

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar apartman dairemde kullanmak üzere ses sistemi almak istiyorum. 40" 3D samsung smart tv (40es6140) sahibiyim. internetten indirdiğim yüksek boyutlu filmleri (10 gb-40gb arası) ne pc hdmi ile aktardıgımda pc dayanabiliyor, ne de tv de usb den oynatabiliyorum. nedense takıla takıla oynatıyor. evde ses sistemi de olmadıgı için hem oynatıcı hem de ses sistemi özelliklerini birleştirip almak istiyorum ve almışken de adam akıllı birşey almak. dlna, 3D, dolby vs aklıma gelen ilk özellikler. samsungdan bi kaç model baktım 5550,5530 modelleri güzel gözüküyor. sony ye henüz bakamadım kafam karıştığı için. bluray oynatıcı yazmakta ama herhangi bi dvd ünitesine ihtiyacım yok hdd bağlayıp kullanacağım ihtiyacım olan kasmadan oynatabilecek bir player. 2-3 güniçinde almayı düşünüyorum AKIL verebilecek, kafamı toparlatacak yorumlara ihtiyacım var. şimdiden teşekkür ederim.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=33574]cago[/MENTION], ses sistemi icin ayirdigin butce ne kadar?

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Fiyatı bilmiyorum ama benım arkadaşım 5+1 Pionerr kullanıyor ust komşu rahatsız olmuştu o kadar süper tiz ve net ses verıyorki ses bozulması yüzde 5 i geçmez Dolbyde çok güzel Nokıa kullanıyor kendi telefonlarında

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Alacağınız bluray cihazının netten indirdiğiniz filmleri oynatacağını nerden biliyorsunuz?

cago

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle herkese vakit ayırdıgınız için teşekkür ederim. bu süre zarfında ben de biraz araştırma fırsatı buldum.
[MENTION=158637]angel75[/MENTION] max 1000 liraya çıkabilirim. [MENTION=322625]DumDumaq[/MENTION] pioneer BCS-424 modeli 1000 tl nin altında. hatta şaşırdım biraz.özellik olarak sanıırm DLNA yoktu onun dışında bi eksiğini görmedim.
en güzel soru sanırım [MENTION=287113]sebastiantr[/MENTION] den geldi =) Dostum ben de bilmiyorum ama en temizi gider denerim diye düşünüyorum bi magazada bulablirsem. forumlarda araştırıyorum bazı modellerde yazılmış 10-20 gb lık filmler takılmadı die heralde bunu kale alacağım. özellikle Samsung cihazlar için düşünüyorum da tv nin içindeki işlemciyle cihazdaki ne kadar farklı olacak bakmak lazım. bende bi titanic var 46 gb bi diski :) usb 2.0 olan bi hdd sıkıntı çektirir mi acaba bi de ordan da bakabiliriz olaya?

Dlna, 3D, dolby, dahili wifi, iphone standı gibi özellikleri barındrmasını istediğimde modellere baktıgımda bazı özelliklerı olmasa da
samsungdan e5550, 5530 e4550 ve f4550 (hatta e3550) modellerine bakıyorum. ilkinin fiyatı 1000 i biraz geçiyor o yüzden zor ama diğerlerinde hep bir kaç özellik eksik.
LGde HB1100RE- modeli 1000 tl altı Fakat trueHD ve dolby HD sesleri çözemiyormuş. samsunglarda da bunu araştırıyorum zatem.
ve pioneer BCS-424 modeli ..
Paket sistemlerden büyük ihtimalde bunlardan birini alacağım gibi gözükmekte.. bi iki arkadaş AVR al sonra ekle dedielr fakat o kadar vaktim yok =)

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
[MENTION=33574]cago[/MENTION] arkadaşım seni "denon" keser bu gidişle beklentilerin çok yüksek :) bir araştır onu da ;)

cago

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beklenti teknoloji anlamındaysa (iphone standı, dlna, wifi vs ) haklısın bu konuda düşkünümdür eve gelince dlnadan müziği aktarıp koltugumdan müziğimi dinlemeyi isterim örneğin.
AMA Ses anlamında ses kalitesi olarak cok bi beklentim yok -deli gibi ses açmayacağım - zaten yalıtımsız üst kattakinin horlamasını duyabildiğim bi apt dairesindeyim. ama 12-8 arası kimsenin karışmasına izin vermem.=) ben sadece 3-4 aydır 1-2TB film indirdim yazın film keyfi yapıp üni yorgunlugunu atmak için şimdi gidip HD sesleri açamayan bi cihaz almak deli saçması olur.Denon paket sistem değil diye görmüştüm.hiç adını duydugum bi marka değil zaten bu konuda bilgili oldugumu iddia edemem bakarım şimdi. :) teşekkür ederim yorumunuz için [MENTION=105356]Mert Ahmet[/MENTION]

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
[MENTION=33574]cago[/MENTION] denon size dedikleri AVR sistemlerin babası oluyor :) Güzel bir denon toplamak neredeyse 10.000tl yi bulur :) Bu ses işine 250tl lik bir sistemle girenler biraz da benim gibi sizin gibi tabiri caizse "kıllı" adamlar bu tür sistemlere yöneliyor :) Benim LG televizyonum var yazın kullanmak için 300w'lık bir sinema paketi alıcam lg olucak gene 250tl civarında birşey ama şunu diyebiliriim ki Lg nin hem dts hem dolby sesleri çözen playerları var mkv oynatanları var ama tv samsung tek kumandadan kontrol edemezsiniz bu konuda yani bir markadan ekosistem oluşturma merakında değilseniz lg sinema paketlerine bir bakın :) http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi
Size göre çok güzel bir alet buldum :) sanırım dlna çok önemli sizin için ona göre bunu tavsiye edeceğim :)
http://www.vatanbilgisayar.com/Medy...-hdmi-&-usb-20/productdetails.aspx?I_ID=57160

WD Media Player DLNA de var :) ürünü biraz inceleyin bence sizin içn çok uygun :) bunun yanına da bir markanın 5+1 ses sistemini alırsınız 1000w gibi yüksek güç üreten sistemlere hiç gerek yok bence apartmanınızın durumu belli benim gibi 300-500w'lık sistemlere yönelebilirsiniz :)

cago

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şöyle diyeyim [MENTION=105356]Mert Ahmet[/MENTION] bey kumanda cok problem olmaz zaten örneğin samsung lg sony bunlardan bazıları, belki hepsi telefondan kumanda edilebilmekte, . digiturkun kumandasıda zaten tv yi de kumanda ediyor yani 2. kumanda sıkıntı olmaz olsa da ama.... 2 üst msjda da yazmıstım hdd den oynatırken "LG HB1100RE- modeli trueHD ve dolby HD sesleri çözemiyormuş." diğer model/markalarda da o problem var mı onu araştırıyorum.

media playerları da araştıracagım peki =)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Konunun tam içeriğini takip edemedim, zamanım da yok.

6000 serisi yukarısı bir Samsung smart TV varsa hemen hemen bir çok .MKV dosyasını açar oynatır.
Geçen 77mbps lik bir video denedik hiç bir sıkıntı olmadı.

Ancak gerek oynatması, gerek bluraylerdeki ek özellikleri kullanmak vs dersen bir .MKV player alman daha mantıklı olur.

Egreat R160 mı ne vardı en son canavar gibi bir media player.

Ses sistemi ise ayrı bir konu.
Tamamı ile cebine ve keyfine bakar.