PetyrBaelish
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, BJKTV''de "Usta Kramponlar" programına telefon bağlantısı ile katılarak açıklamalarda bulundu.
Orman, yaptığı açıklamada;
-TARAFTARI ÖRGÜTLEMEYE ÇALIŞIYORLAR-
Basında yer alan Quaresma transferi için Galatasaray ile görüşmeler olduğu haberlerine değinen Fikret Orman; "Quaresma ilgli söyleyecek fazla sözümüz yok. Beşiktaş ileri giderken bunu gündeme getiriyorlar. Bundan rahasızlık duyuyorum. Beşiktaş ile konuşulmadan Quaresma'nın bir takıma gitmesi sıfırın altında sıfırdır. Beşiktaş'a gelen herhangi bir teklif de yok. Galatasaray ile hiç kimsenin bir teması olmamıştır0 Bir transfer görüşmesi yapılmadı. Gündem değiştirerek Beşiktaş'ı elleriyle aşağıya çekmeye çalışanlara söyleyecek laf bulamıyorum. Beşiktaş'ı bir yerlere getirmeye çalışıyoruz. Yalan haberlerle gündemi meşgul ediyorlar ve taraftarı örgütlemeye çalışıyorlar. Quaresma, Beşiktaş'ın futbolcusu. Beşiktaş'ın duruşu var. Bu duruştan ne ileri ne de geri gidiyoruz.Yalanlar üzerine kurulu senaryolar var. Kimse bunlara inanmasın. Yalan üzerine kurulu bir bina inşaa etmeyeceğim. Herhangi bir futbolcu ile alakalı bir görüşmemiz olsa bunu söyleriz. Beşiktaş'ı kullanarak para kazanan insanların bu haberleri yapmasından rahatsızlık duyuyorum" dedi.
-GEREKLİ TEDBİRLERİMİZİ ALDIK-
Ankaragücü maçı öncesinde sorunlar yaşanacağı ile ilgili ise Orman; "Önümüzdeki günlerde kupa maçı oynayacağız. Ankaragücü taraftarlarını tribüne bekliyoruz. Gerekli girişimleri yaptık, tedbirlerimizi aldık. Futbol sahada oynanan bir şey. Saha dışında insanları örgütleyerek bir şey olmayacağını herkes bilmeli." dedi.
-HALKA AÇIK BİR KULÜBÜZ-
Herhangi bir transfer henüz yapmadıklarını ifade eden Fikret Orman; "Şu anda transfer yaptığımız haberleri gerçek değil. Halka açık bir kulübüz. Transferimizi önce borsaya bildirip sonra internet sayfamızda bildiriyoruz. Bir transferimiz şu anda yok." dedi.
-BU BİR EV-
İnönü Stadı'nda güzel bir görüntü yaratmak istediklerini belirten Orman; "İnönü Stadı'nı çok güzel yapmak istiyoruz. Güzel bir görüntü yaratmak istiyoruz. Bu bir ev. Evin içindeki eşyalar çok önemli Dışı güzel olabilir ama eşyaları da önemli. Biz de taraftarımıza uygun ve rakiplerle gelir farkını kapatacak bir stat yapmak istiyoruz. En ufak detayına kadar inceliyoruz. Bu nedenle de Almanya'ya bir seyahat yapacağım." dedi.
-SÖYLEDİĞİMİZ BEYAZ YALANLAR...-
Az konuşmak istediklerini ama kamuoyunu da bilgilendirmeleri gerektiğini ifade eden Orman; "Olmayan bir şeyi konuşmak doğru değil. Gerçekleri konuşmak lazım. Bugünü geçmek için söylediğimiz beyaz yalanlar gelecekte kara yalanlar olabilir. Az konuşup icraat yapmaya çalışıyoruz. Bazen taraftarımız tepki gösteriyor ama kamuoyunu da bilgilendirmemiz lazım." dedi.
-BİZİM AMACMIZ EN İYİ YERDE BİTİRMEK O DA...-
Beşiktaş'ın amacının birincilik olduğunu söyleyen Orman; "Saha sonuçlarımız iyi gidiyor. Ama herkesin ayaklarını yere sağlam basması lazım. Önemli virajlar va. Bugün başarı gelebilir. Yarın maç sonucu ile başarısız olunabilir. Bizim amacımız en iyi yerde bitirmek. Beşiktaş için bu da birinciliktir." dedi.
-KONU BEŞİKTAŞ OLUNCA BABAMI BİLE TANIMAM-
Quaresma ile özel bir sorunu olmadığını dile getiren Fikret Orman; "Quaresma ilgili bir problemim yok. Bu bir Beşiktaş konusu. Konu Beşiktaş olunca babamı bile tanımam. Kurumun şahsiyetine göre hareket ediyoruz. Quaresma ilgili her şeyi yapmaya çalıştık ama olmadı. Kimse de bize bir teklifte bulunmadı. Bundan sora neler olacağını yaşayıp göreceğiz." dedi.
-ARTIK YÖNETİCİLER TRANSFER YAPMAYACAK-
Transfer çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Orman; "Kamuoyu bir şeyler yapıyor desin diye transfer yapmam. Arkadaşlarımız çeşitli incelemeler yapıyor. Bana henüz bir şey gelmedi. Ben transfer yapacak kişi değilim. Sistem üzerinde yürüyoruz. Bundan sonra transferi Başkan ve futbol sorumlusu yapmayacak. Bu sistem de sezon sonuna kadar oturmaya başlayacak. Mesele yetimin hakkını en iyi şekilde harcamaktır. Bin TL maaş alıp yağmurda maça gelen, çocuğunun rıskını bizlere veren kişilerin parasını harcıyoruz. Bunun için bir defa değil, bin defa düşünerek hareket edeceğiz. Artık yöneticeler transferlerden geri çekilecek. Futbolun ehli insanlarından bir sistem oluşturacağız. Sorumluluklar onlara ait olacak. Yöneticiler de transfer yaptık, tutmadı dmeyecek. Herkes bildiği işi yapacak." dedi.
-ORMAN, NEDEN BASKETBOL MAÇINA GİTTİĞİNİ AÇIKLADI-
Erkek basketbol takımı ile futbol takımının aynı gün oynanması ile ilgili ise Orman; "Çok müthiş bir hocamız var. Cuma günü neden basketbol maçına gittim? Çünkü futbol çok popüler. Diğer konulara daha ilgili olmayı kendime görev olarak biliyorum. Camianın her noktası çok önemli. Her yere destek vermeye çalışıyoruz. Geçen sezon çok önemli başarılar elde ettik. Bu sezon da elde etmek istiyoruz. Bu ivmeyi kaybetmemek için basketbol maçına gittim. Cuma günü de Barcelona ile maçımız var. Herkesi maça bekliyoruz" dedi.
Kaynak