deatmania
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 62

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İnönü Stadı'nda yıkıma başlamadan yeni sezonda oynayacakları stat konusunda kulüplerle temasa geçmeyeceğini belirtti, "Bunun aksi doğru olmaz" ifadesini kullandı.
Geçtiğimiz günlerde Avrupa'ya yeniden gidememe tehlikesini dile getiren Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman sözlerinin arkasında durduğunu, bu riskin 31 Mart'a kadar devam edebileceğini söyledi.
Orman, ortada gizli saklı bir şeyin olmadığını dile getirerek, "Bu risk geçen sezon da vardı. Biz gerekli kriterleri yerine getirerek lisansı almıştık ama bu kez başka nedenlerden dolayı gidememiştik. Nasıl ki geçen sene risk vardı, aynı risk bu sene de sürüyor. Arkadaşlarımız bu konuda gece gündüz çalışmaya devam ediyor. 31 Mart'a kadar zaman var. Başiktaş büyük bir camiadır" diye konuştu.
Yeni stad projesi hakkında da konuşan Fikret Orman, "Önümüzdeki haftalarda önemli gelişmeler olabilir. Biz önce stadımızı yıkmak zorundayız. Stat yıkılmadan yeni sezonda oynayacağımız stadı belirlemeyeceğiz. Ben ve arkadaşlarım şu ana kadar hiç bir kulüple oynanacak stat için konuşmuş değiliz. Stat konusunda adım adım ilerliyoruz. Mevcut stadımız yıkılmadan, oynayacağımız stadı konuşmak doğru değil" ifadelerini kullandı.
Göreve geldikleri günden beri gece gündüz çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Orman, "Çok yoruluyoruz ama buna gerçekten değiyor. İlk günden beri müthiş zorluklarla karşılaştık. Hepsini birer birer aşıyoruz. Her zaman söylüyorum, bizi bu sancılı süreçten sonra çok iyi günler bekliyor. Yeter ki camia olarak biraz daha sabredelim" açıklamasını yaptı.
'Kişiler değil camia'
110. yıl kutlamalarına da değinen siyah - beyazlı kulübün başkanı, "Kişilerin değil camianın ön plana çıktığı bir gece oldu. Yönetim ve taraftar bu anlamlı güne hep birlikte sahip çıktı. Camiamızı kenetleme açısından çok iyi bir gece oldu. Onursal Başkanımız Süleyman Seba'nın geceye katılması tüm camiayı sevince boğdu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Yönetime eleştiri
Son seçimde başkan adayı olan ve aynı zamanda BJK Dostları Derneği'nin başkanlığını yapan Bülent Deriş, UEFA lisansı konusunda, yönetimi eleştirdi. Deriş, "Lisans meselesinin çözümü son günlere bırakılmamalıydı. Yönetim krediler çekti ve bu paraları lisans için harcayabilirdi. Beşiktaş lisans alamadan Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazansa, hak edeceği parayı alamayacak. Böylesine bir riske girilmemeli" dedi.
Haber1903