Fidye isteyen virüs

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Thun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Thun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yeni bir virüs bulaştığı kişiden para istiyor

En sonunda yaptılar. Yayılmakta olan yeni bir virüs türü tüm diski şifreliyor, açmak için de para istiyor!

Kaspersky Lab tarafından keşfedilen yeni virüs bulaştığı sistemin sabit diskindeki hemen hemen tüm dosyaları tek tek şifreliyor, daha sonra da bir fidye notu gönderip kullanıcıdan para istiyor. Kaspersky Lab şu anda virüsün 1,024-bit RSA şifreleme kodunu kırmak için uğraşıyor.

Bu yeni tür zararlıya "ransomware" (fidyeci yazılım) kategorisine sokan Kaspersky Lab virüsün Gpcode virüsünün çok daha güçlü bir varyantı olduğunu belirtiyorlar. Çok fazla yayılma imkanı bulamamış olsa da Virus.Win32.Gpcode.ak kodlu bu virüste kullanılan RSA 1,024-bit şifreleme sabit diskte önemli gibi görülen tüm dosyaları çok güçlü bir şekilde şifreliyor. Bunların arasında .doc, .txt, .pdf, .xls, .png ve .jpg gibi popüler dosya formatları bulunuyor. Virüsü programlayan fazla göze batmamak için şifreyi çözmek için sadece 50 dolar isteyecek şekilde ayarlamış. Ancak Kaspersky Lab, bu paranın hiçbir şekilde ödenmemesi konusunda kullanıcıları uyarıyor.

http://www.chip.com.tr/konu/Yeni-bir-virus-bulastigi-kisiden-para-istiyor_7257.html

Alıntı yapılan sitenin linki eklendi.

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bu haberi daha önce okumuştum. Eski haberdi sanırım.

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Yazının alıntı yapıldığı sitenin linkini yazınız, konu internet teknolojileri bölümünde açılmış, ancak bilgisayar güvenliğini ilgilendirdiği için burada olması daha uygun.

gorko

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ewt baya bi eski proagentin yani virüsü ve pc acıldıgında fidye istiyo para verdiginzde size bir code gibi bişi veriyo onu yazıp öyle silinebiliyo die hatırlıyorum:D bayada hatırladım

Alex1024

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bu daha yenisi.. konuda bahsedildiği gibi eski virüsün güçlendirilmiş halidir. Yenidir..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...