Ferrari Başkanı'ndan güvenlik aracı eleştirisi

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, yarışlara heyecan katmak için güvenlik aracına ihtiyaç duyulmasının Formula 1 için "aşağılayıcı" olduğunu söyledi.

Montezemolo ayrıca, Singapur Grand Prix'nin F1 camiasının birçok kesiminden övgü almasına rağmen, ilk gece yarışına ev sahipliği yapan Marina Bay pisti hakkında da eleştirilerde bulundu.

Montezemolo, Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada, yarışların güvenlik aracıyla gösteri haline dönüştüğü pistlerde yarışıldığını belirtti.

"F1 için aşağılayıcı bir durum" diye konuşan Montezemola, "Önümüzdeki haftalarda bu durumu tüm diğer takımlarla konuşmak istiyorum" dedi.

Singapur veya Valencia gibi cadde pistlerinin Formula 1 için kötü olduğuna inandığını söyleyen Montezemolo, sollama imkanlarının kısıtlı olmasının F1'in geleceğini olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Ferrari için tam bir kabusa dönen ve sezonun en kritik mücadelelerinden biri olan Singapur sonrasında İtalyan ekibinin mücadeleye aynı şekilde devam edeceğini kaydeden Montezemolo, "Bizim için acıbir gün oldu. Önümüzde üç yarış daha var. Ferrari'deki herkese güveniyorum, bu insanlar her zaman, her şartta son metreye kadar mücadele edebileceklerini göstermişlerdir. Bunu geçen yıl Brezilya'daki final karşılaşmasında da gördük" dedi.

Monzemolo, "Araç en iyisi, Massa en iyisi. Raikkonen'in de bu son üç yarışta dünya şampiyonu bir pilot olarak görmek istiyorum. Ferrari bundan çok daha zorlu zamanlar geçirdi. Massa ve Raikkonen'in son üç yarışta 1-2 yapmasını bekliyorum. Veya ne olursa olsun McLarenlar'ın önünde bitirmelerini umuyorum" diye konuştu.

Raikkonen'in Massa'yı desteklemesi gerektiğini de belirten Montezemolo, "Bu gayet açık, her pilot takımı için yarıştığını bilir" şeklinde knouştu.

kaynak:http://www.turkiyef1.com/newsfull.asp?id=14060&Ferrari/Başkanından/güvenlik/aracı/eleştirisi