Fenerbahçe'yi Finalde Yenen Briç Takımımız, İstanbul Şampiyonu!

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
B_15946_GSBRICb.jpg

Galatasaray Kadın Briç Takımı, Fenerbahçe'yi yenerek üst üste üçüncü kez İstanbul Şampiyonu oldu.

3 Şubat Pazar günü oynanan İstanbul 4'lü Kadınlar Ligi Finali 2. Etabı'nın son maçında Fenerbahçe'yi 24-6 yenerek 3. kez şampiyonluk kupasını kazandı. Takımımız, 21-25 Şubat tarihleri arasında Ankara'da oynanacak Türkiye Finalleri'nde geçtiğimiz yılki başarısını tekrarlayarak Türkiye Şampiyonu olmayı hedefliyor.

Şube Kaptanımız Serdar Erdem ile oyuncularımız Mine Babaç, Lale Gümrükçüoğlu, Mey Zaim, Belis Atalay, Serap Kuranoğlu ve Vera Adut'u tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Galatasaray.org

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
siz minik takımınızın galatasarayı yenmesini sayfanızdan kutlarken hiçbir galatasaraylı gelip sizinle dalga geçmiyor. aferin size demiyor.

büyüklük lafla olmaz, eylemle olur. umarım bunu birgün sizler de öğrenirsiniz. :wink:

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
galatasaray fenerbahçe fark etmez gönlümüz kazanandan yana

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
siz minik takımınızın galatasarayı yenmesini sayfanızdan kutlarken hiçbir galatasaraylı gelip sizinle dalga geçmiyor. aferin size demiyor.

büyüklük lafla olmaz, eylemle olur. umarım bunu birgün sizler de öğrenirsiniz. :wink:

evet minik takımlarımız bizim geleceğimiz çünkü bunu anlamıyacak kadar yoksan bunuda bilmemem .. briç ne ya ? onuda mı spor olarak sayıyorlar ? ee biz kahveden transfer yapalım o zaman :D iki takımında briç takımının olması ne kadar saçma ya hatta ben bilmiyordum bile diyebilirim amatör branşlara kadar takip eden biri olarak..

Bu arada turnuva nerdeymiş dostlar kıraathanesinde mi :D

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
evet minik takımlarımız bizim geleceğimiz çünkü bunu anlamıyacak kadar yoksan bunuda bilmemem .. briç ne ya ? onuda mı spor olarak sayıyorlar ? ee biz kahveden transfer yapalım o zaman :D iki takımında briç takımının olması ne kadar saçma ya hatta ben bilmiyordum bile diyebilirim amatör branşlara kadar takip eden biri olarak..

Bu arada turnuva nerdeymiş dostlar kıraathanesinde mi :D
doğru, sizin gibiler için briç spor değil... hatta içinde top olmayan başka hiç birşey spor değil... böyle devam edin. :)

aeakdemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Briç bir spor mu degıl mı tartısmasına hic gerek yok? Cunku otorite buna spor demiş, iki klup te birer takım kurmus. Onemli olan her hangi spor musabakası sonucunda olduğu gibi rakibi tebrik edebilmektir, kazanmak yada kaybetmek önemli değildir. Kazanamadığın her başarıyı, kazandığın her başarı gibi saygı beslemek ister.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Spor olup olmaması mesele değil...

Mesele yendiğimiz rakibin fenerbahçe olması... Mahalle maçı olsun, feneri yenelim, haber olsun gene okuruz...Merak etmeyin siz.. Ayrıca eminim ki aynı durum sizin için de sözkonusu... Yani bir fenerli hangi branşta olursa olsun takımının GALATASARAY'ı yenmesini ister...

Ayrıca Yenen siz olsaydınız görürdüm Briç spor muydu değil miydi... Ne hikmetse galip sizken koparmadığınız kıyamet, tantana kalmıyor...

Yalnız benim anlamadığım burda akıl fikir verilmesini istenenler kimler?
Allah akıl fikir versin..

Eğer bize söyleniyorsa; ALLAH razı olsun...olsun da...fenerli bir modun GALATASARAY'ın sayfasında yapılan bir paylaşıma böyle bir yorum yapması pek yakışık almadı...

Hele ki, Seyyah Ustatla beraber iyi niyetli olduğuna inandığım fenerli bir mod kardeşimizin bu yorumu yapması hiç yakışmamış...
Neyse diyecek birşey yok...Briç gibi dandik bir branşta bile galibiyetimizi hazmedemiyorsanız yapacak birşey de yok belli ki...

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=74639]EropaKING[/MENTION]; sana burada neden öyle birşey yazdığımı anlatsam kıyamet kopar.. şu kadar söylüyeyim gerisini sen düşün: bence briç, futboldan çok daha fazla kafa çalıştırılması gereken bir oyundur.. mesajları sırayla okuduktan sonra neden böyle birşey yazdığımı sen çıkar..

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar, GS'li arkadaşlar burada haklı. Biz de FB'li miniklerin, diğer amatör branşların GS'yi yenmesini haber olarak paylaşıyor ve seviniyorsak onlar da bunu paylaşabilir ve sevinebilir. Yenildik diye o spor dalını küçümsemek ya da yok saymak bize yakışmaz. :) Bu arada tebrikler GS.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
@EropaKING; sana burada neden öyle birşey yazdığımı anlatsam kıyamet kopar.. şu kadar söylüyeyim gerisini sen düşün: bence briç, futboldan çok daha fazla kafa çalıştırılması gereken bir oyundur.. mesajları sırayla okuduktan sonra neden böyle birşey yazdığımı sen çıkar..

Ortada Kıyamet kopacak kadar büyük bir mesele olduğunu düşünmüyorum... Varsa nedenleriniz, eminim diğer GALATASARAYlı kardeşlerim de gibi benim kadar duymak isterler...
Ama işin aslı, Benim için önemli olan nedenler değil, mesajın kime istinaden ya da kime hedef alınarak yazıldığıydı..
Neyse bu konuyu bu kadar uzatmanın gereği yok diye düşünüyorum. GALATASARAYlı sporcularımızı tebrik ederim.
Bu arada [MENTION=105866]Paramore[/MENTION] ye objektif yorumu için teşekkürler.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Ortada Kıyamet kopacak kadar büyük bir mesele olduğunu düşünmüyorum... Varsa nedenleriniz, eminim diğer GALATASARAYlı kardeşlerim de gibi benim kadar duymak isterler...
Ama işin aslı, Benim için önemli olan nedenler değil, mesajın kime istinaden ya da kime hedef alınarak yazıldığıydı..
Neyse bu konuyu bu kadar uzatmanın gereği yok diye düşünüyorum. GALATASARAYlı sporcularımızı tebrik ederim.
Bu arada @Paramore ye objektif yorumu için teşekkürler.

evet dediğin gibi uzatmaya gerek yok...

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Takımının olduğu spor dalını spor olarak görmeyen taraftara acırım.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Haber kaynağına baktım Fenerbahçe'nin "f" si geçmiyor. Fenerbahçe'nin açıklamasından sonra mı değiştirdiler ki.

Yanlış anons olsa gerek. :)

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@rtsbora neredeyse tüm maçları takip ettiğimi böyle bir takımı hiç duymadığımı söylemiştim sanırım arkadaşta paylaşmış

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=33210 bu resmi siteden açıklama

Avutun siz kendinizi :D

--bu arada atletizm diye birşey var hatırlatırım ama briç kahvede oynan bir oyun nasıl bi spor olabiliyor ? olimpiyatlarda filan var mıydı ? bari spormuş ya :D bırak allah aşkına .. okey de spor batakta :D değil mi sana göre

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
:d :d

çok ilginç, zamanında sadece futbolun olmadığını Fenerbahçe'nin futbol değil SPOR klübü olduğunu söylememize rağmen ve 100 yılımızda yüzlerce başarıya ve kupaya rağmen hani futbolda sadece 2 tane gibi laf edenler diğer başarılarını adam yerine koymayanların yeni aklına gelmiş. gerçekten çok ilginç. şimdide olmayan bir branşta bizi yendiklerinde bişey zannetmişler. herkes kendine acısın...

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=11113

1 Ocak - 31 Aralık 2007 tarihleri arasında yaşadığı 100. yılında, bünyemizde bulunan 9 şubemizde, takım halinde ve bireysel olarak resmi sportif müsabakalarda kazandığı toplam 1134 kupa, madalya ve ödülleri ile Guinness Dünya Rekorlarına girebilme teklifi, "Guinness World Records Menagement Team" tarafından uygun görüldü.

2008-03-02_guinesskupalar400.jpg

türkiye profesyonel futbol ligi şampiyonu:fenerbahçe futbol takımı
türkiye süper kupa şampiyonu:fenerbahçe futbol takımı
türkiye erkekler basketbol ligi şampiyonu:fenerbahçe erkek basketbol takımı
türkiye bayanlar basketbol ligi şampiyonu:fenerbahçe bayan basketbol takımı
türkiye bayanlar basketbol kupası şampiyonu:fenerbahçe bayan basketbol takımı
türkiye kış yüzme şampiyonu:fenerbahçe yüzme takımı
türkiye bayanlar voleybol ligi ikincisi:fenerbahçe bayan voleybol takımı
türkiye erkekler voleybol ligi üçüncüsü:fenerbahçe erkek voleybol takımı*
türkiye gençlik spor genel müdürlüğü kürek şampiyonası:fenerbahçe kürek takımı
türkiye masa tenisi süper lig şampiyonu:fenerbahçe masa tenisi takımı
türkiye bayanlar boks şampiyonu:fenerbahçe bayan boks takımı
ahmet cömert türkiye boks şampiyonası:fenerbahçeli boksör sporcular (6 madalya birden)
federasyon yelken yarışları şampiyonu:fenerbahçe yelken takımı
balkan kros şampiyonası şampiyonu:fenerbahçe atletizm takımı

takim halinde alinan kupalar
futbol: 11 (alt branşlarda dahil)
basketbol: 18 (alt branşlarda dahil)
voleybol: 12
boks: 8
atletizm: 5
kürek: 12
masa tenisi: 5
yüzme: 36

fenerbahçe'ye mensup sporcuların aldığı ferdi kupa ve madalyalar
boks: 154
yelken: 239
atletizm: 292
masa tenisi: 5
yüzme: 301
kürek: 36

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bu nasıl bir hazımsızlıktır...
bu nasıl bir kıskançlıktır...
bu nasıl bir çekemezliktir...

büyüklük budur işte :)

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
bu nasıl bir hazımsızlıktır...
bu nasıl bir kıskançlıktır...
bu nasıl bir çekemezliktir...

büyüklük budur işte :)

Sporun 9 farklı branşında faaliyet gösteren kulübümüzün, Briç Şubesi ve Briç Takımı bulunmamaktadır.

Spor kamuoyunun bilgisine sunarız.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Kaynak: Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./WZ6eir

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Sporun 9 farklı branşında faaliyet gösteren kulübümüzün, Briç Şubesi ve Briç Takımı bulunmamaktadır.

Spor kamuoyunun bilgisine sunarız.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Kaynak: Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./WZ6eir

mevzu haberin içeriği değil....

mevzu Galatasaray başlığı altında açılan bir konuya Galatasaraylıdan fazla FB linin yazması...

benzer bir çok konu (aynı bunun gibi yalan haber de ) Fenerbahçe başlığı altınta açılıyor ama Galatasaraylılar tarafından bu kadar rağbet görmüyor...

bilmem anlatabildim mi? :)

Reaksiyon puanı
10,315
ne Galatasaray'ın, ne Fenerbahçe'nin böyle bir takımları yokmuş demek ki.

bütün kavgalar boşa gitti! :)
birileri galiba fena işletmişler...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
1-DOĞRU: G.Saray, twitter hesabından ‘Kadın Briç Takımımız, Fenerbahçe’yi yenip şampiyon oldu’ diye açıklama yaptı.

2-DOĞRU: F.Bahçe Kulübü, resmi internet sitesinden, ‘Bizim briç takımımız yok’ bilgilendirmesinde bulundu.

3-DOĞRU: Kulüpten bağımsız, F.Bahçe adında bir takım var. Ama briçte herkes, istediği isimle mücadele edebiliyor.

TÜRKİYE’de, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabet malumunuz... İşte bu rekabet, her alanda devam ediyor. Sarı kırmızılıların geçtiğimiz günlerde resmi twitter hesabından yayınladığı haber de, ilk olarak dikkatlerden kaçtı. Söz konusu haberde, Galatasaray kadın briç takımının Fenerbahçe’yi yenerek İstanbul şampiyonu olduğu vurgulanıyordu.

Gözden kaçan bu haber, önceki gün sarı lacivertlilerin resmi internet sitesinden yapılan bir açıklama ile bambaşka bir boyuta ulaştı. Fenerbahçe, briç şubelerinin olmadığını belirterek bu açıklamaya yanıt verdi. Peki sarı kırmızılılar, ezeli rakibinin olmayan şubesini nasıl yenmiş olabilirdi?

GERÇEKTEN DE F.BAHÇE İSMİNDE BİR TAKIMI YENDİLER

Olayın aslı ise tam olarak şöyle... Prosedür gereği, briç müsabakalarına katılabilmek için bir grup ismi seçmek gerekiyor. Örneğin kimileri kızının ismini kimileri de mahallelerinin adını grup ismi olarak kullanabiliyor. Lisanslı bir briç sporcusu olan Fenerbahçe Yöneticisi Yasemin Merçil’in grubu da kendisine jest olarak takımlarının ismini Fenerbahçe olarak koyuyor. Müsabakalara bu şekilde katılan ekip, Yasemin Merçil’in Sivasspor ile Türkiye Kupası’nda oynanacak karşılaşma nedeniyle bu kente gittiği gün Galatasaray ile karşılaşıyor ve yeniliyor.

RESMİ TAKIM KURMA HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

İŞLERİ karıştıran olay da bundan sonra başlıyor. G.Saray resmi sitesinden ‘F.Bahçe’yi yenip, şampiyon olduk’ diye bir haber yayımlıyor. Bunu gören F.Bahçeli yöneticiler şaşırıp, G.Saray yönetim kurulu üyelerini arayarak, ‘Bizim böyle bir şubemiz yok’ şeklinde uyarıyor.

Ve haber G.Saray resmi sitesinden kaldırılıyor. Olan da Yasemin Merçil’in F.Bahçe’nin briç takımı hayallerine oluyor. Başkan Aziz Yıldırım, Merçil’e, ‘Bu durumda bile seni üzüyorlar’ diyerek briç şubesine gerek olmadığını söylüyor.

İŞTE BRİÇTEKİ ‘FENERBAHÇE’ OYUNCU LİSTESİ

- Süleyman Kolata
- Yasemin Merçil
- Neşe Dirim
- Hatice Özgür
- Başak Oruç Orhan
- Sevil Akın
- Funda Özbey

http://www.hurriyet.com.tr/spor/digersporlar/22540567.asp