Fenerbahçe Ülker, Top 16’ya Lider Çıktı

Bu konuyu okuyanlar

cobra11

Müdavim
Katılım
28 Haziran 2009
Mesajlar
4,659
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
[h=1]FENERBAHÇE ÜLKER TOP 16'YA LİDER ÇIKTI[/h]Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague A Grubu'nda deplasmanda Bennet Cantu'yu 83-76 mağlup etti. Gescrap Bilbao'nun, Caja Laboral'ı yenmesiyle grubunu lider tamamlayan temsilcimizde, Oğuz Savaş 21 sayı - 6 ribaundla sahanın yıldızı oldu.

FENER_HABERICI_CIH6B.jpg

NTV'den canlı olarak yayınlanan karşılaşmada Fenerbahçe Ülker, Bennet Cantu'ya konuk oldu.
Fenerbahçe Ülker'de Ömer Onan sakatlığı nedeniyle oynamazken, Oğuz Savaş 21 sayı - 6 ribaundla maçı tamamladı. Roko Ukic 17 sayıyla galibiyette önemli rol oynarken, Bojan Bogdanovic de 19 sayı kaydetti.
Bu sezon evinde ilk kez kaybeden Bennet Cantu'da Maarten Leunen ve Giorgi Shermadin 13'er sayı kaydetti. Kenardan gelen Denis Marconato 10 sayı üretirken, Vladimir Micov da maçı 8 sayı - 6 ribaundla tamamladı.
Karşılaşmadan galip ayrılan Fenerbahçe Ülker, Gescrap Bilbao Basket'in Caja Laboral'ı yenmesiyle grubunu lider tamamladı.
İkili averajda Olympiakos'a üstünlüğü bulunan temsilcimiz, grubunu lider olarak tamamlamayı başarırken, Yunan ekibi de ikinci sırada yer aldı.
Karşılaşmaya Bennet Cantu, Manuchar Markoishvili ve Denis Marconato'nun sayılarıyla başladı. 7-0'lık bir seri yakalayan Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic ve Gasper Vidmar'ın sayılarıyla skorda 10-5 önde geçti. Ev sahibi takım farkı kapatırken, karşılıklı sayıların atıldığı son dakikalarda skordaki üstünlünlüğünü kaybeden temsilcimiz, ilk çeyreği 17-16 önde tamamladı.
İkinci çeyreğin ilk dakikalarında da üstünlüğünü korumayı başaran Fenerbahçe Ülker, 17. dakikada Vladimir Micov'un serbest atış çizgisinden kaydettiği basketlere engel olamayınca, ev sahibi takım önce skoru eşitledi, ardından da öne geçti. Bokan Bogdanovic'in smacıyla skoru tekrardan lehine çevirmeyi başaran Fenerbahçe Ülker, son dakika içerisinde skorda geriye düşmesine rağmen Emir Preldzic'in basketiyle skoru eşitledi ve soyunma odasına 31-31 önde gidildi.
Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Bennet Cantu, farkı 5 sayıya çıkarttı. Bojan Bogdanovic'ın basketleriyle farkı azaltan temsilcimiz, Oğuz Savaş'la skoru 43-43'e getirdi. Karşılıklı basketlerin ardından, iki takım da skor üstünlüğünü belirli periyotlarda eline alırken, son 1 dakikaya 53-51 Bennet Cantu üstünlüğüyle girildi. Oğuz Savaş ile skor üreten ekibimiz, skoru eşitledi ve son çeyreğe 55-55 eşitlikle girildi.
Final periyoduna Fenerbahçe Ülker, Engin Atsür'ün basketleriyle başladı. Farkı 5'e çıkartan ve üstünlüğünü uzun bir süre korumayı başaran sarı lacivertli ekip, Giorgi Shermadini ile farkı azaltan rakibine Bojan Bogdanovic ile yanıt verdi. Bogdanovic'in üst üste üç sayılık basketlerinin ardından Oğuz Savaş'ın da devreye girmesiyle hücumlardan boş dönen Bennet Cantu karşısında farkı 8 sayıya kadar çıkartan Fenerbahçe Ülker, 37. dakikayı 78-70 önde geçti. Kalan dakikalarda da üstünlüğünü koruyan temsilcimiz karşılaşmadan 83-76 galip ayrıldı.

http://www.ntvspor.net/haber/basketbol/55172/fenerbahce-ulker-top-16ya-lider-cikti
 

blackmamba07

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2011
Mesajlar
1,320
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
grup çok enteresandı ama bizim oyunumuz daha enteresandı alabileceğimiz maçları kaybettik. bu sezon genel olarak pek olumlu geçmedi şu ana kadar ama umarım bu olumlu gelişecek işler adına ilk adım olur.
 

YellowRed

Müdavim
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
tebrikler fenerbahçe. inşallah dörtlü finalde bir türk takımı olur. :)
 

y_ates

Müdavim
Katılım
12 Nisan 2009
Mesajlar
5,165
Reaksiyon puanı
65
Puanları
0
Üç takımımız da Top 16'ya kaldı. İnşallah Fener ile eşleşiriz gruplarda :D
 

alsec_

Doçent
Katılım
1 Ekim 2009
Mesajlar
813
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
3 takımımızın da son 16'ya ya kalması çok güzel oldu.... :)
 
Üst