Fenerbahçe finalde! Fenerbahçe 88-77 Laboral Kutxa | THY Euroleague Final Four

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Turkish Airlines Euroleague Final Four'da Fenerbahçe, Laboral Kutxa'yı 88-77 yendi ve finale yükseldi.

Fenerbahçe, Euroleague finalinde pazar günü saat 21.00'de CSKA Moskova ile karşılaşacak.

ÖZETİ izlemek için tıklayınız...


fenerbahce-final-600_CFWKZ.jpg


Fenerbahçe maçın başında 13 farkla öne geçtiği karşılaşmada rakibin tuzağına düşerek skor üstünlüğünü rakibe kaptırsa da uzatmada muhteşem oynayarak final biletini 88-77 ile aldı. Laboral elinde avucunda ne varsa ikinci yarıda ve özelikle üçüncü çeyrekte ortaya koydu ama son dakikadaki dağınıklığı ile büyük zafer imkanını kaçırdı. Fenerbahçe tedirgin geçirdiği iki çeyreğin ardından uzatmalarda çok büyük oynadı. Bogdan Bogdanovic uzatmalarda tam 9 sayı üreterek zaferin mimarı oldu

Berlin değil Fenerbahçe Ülker Arena
Berlin'de 16 bin kişilik salonda 10 bin Fenerbahçeli taraftar sayesinde ev sahibi avantajı ile çıktık sahaya.Maç ağır Fenerbahçe bombardımanı ile başladı. Rakibi sahadan silen temsilcimiz maça 13-0 ile başladı. Laboral molanın ardından kendine gelerek skoru 15-13'e kadar getirirken hücumda bazı panik kararlarımız rakibin yaklaşmasına sebep oldu.Skor 15-13'e geldikten sonra Ricky hickman'ın oyuna girmesiyle 6-0'lık Fenerbahçe serisi geldi. Laboral'in isabetine Vesely hava yollarından alley-oop ile cevap geldi. Çeyreğin sonunda karşılıklı sayılar gelince 23-15 ile çeyrek arasına gidildi.

Bourousis devreye girdi
İkinci çeyreğe Bourousis'in etkili oyunuyla girildi. Üst üste 7 sayı üreten Yunan oyuncu fark yaratan isim oldu. Fenerbahçe'nin hücum akışkanlığını tamamen kaybetmesi farkın da erimesine sebep oldu. Bourossis sadece iki dakika oynayabilirken Fenerbahçe rakibine sürekli faul yaptırdı. Antic & Vesely ikilisini iş birliği 5.45 kala inanılmaz bir alley-oop yaparak izleyen herkesi ayağa kaldırdı. Laboral baskı ile düzen bozmaya çalışsa da Bogdanovic basket faulü ile olası bir krizden takımı kurtardı. Laboral ilk gerçek hızlı hücumunu 2.45 kala James'in alley-oop'u ile yakaladı. Darius Adams üst üste iki üçlük isabeti buldu ve kontrol LAboral tarafına geçti. Devre arasına temsilcimiz 41-40 üstün girdi

Blazic fark yarattı
İkinci devrenin ilk üç hücumunda Blazic'in enerjisi yüzünden üç top kaybı yaptık. Laboral bulduğu isabetle ilk kez öne geçse de Antic'in üçlüğü bize nefes aldırdı. Rakibin faul hakkını da henüz üç dakika bitmeden doldurmayı başardık. Serbest atış çizgisinden sayı üretimimizi devam ettirdik. Oyun faullerle sık sık dururken skor sabit kaldı. Udoh'un blokları ise Fenerbahçe'yi önde tutan etken oldu. Adams inanılmaz bir üçlük isabeti ve çok zor bir ters turnike ile maçtaki en büyük Laboral farkını 4 sayı ile yarattı. Fenerbahçe mola alıp oyunu sakinleştirdikten sonra üst üste 5 sayı bularak rakibine mola aldırdı. Bourossis'in son saniyedeki panyalı üçlüğü can sıkarken son çeyreğe 57-55 Laboral üstünlüğü ile gidildi.

Son çeyrekte sallandık
Son çeyreğe 5-0 ile girdi yine Bourossis. Üst üste çok zor şutlar sokan Yunan oyuncu oyunun bütün gidişatını tek başına değiştirdi. Ekpe Udoh'un ekstra sayısı ile Fenerbahçe son çeyrekteki ilk isabetini buldu. Fenerbahçe anlamsız bir şekilde panik düğmesine basarak iki dakikayı heba etti. Oyun iki tarafa da gidip gelirken 5 farklı Laboral üstünlüğü ile son 6 dakikaya gidildi. Vesely çok zor üç isabet bularak takımımıza nefes aldırdı. Son 5 dakikaya 1 farkla geride girdik. Laboral çok zor bir isabet bulurken Fenerbahçe yine hücumdan boş döndü. Karşılıklı hücumlarda sayı bulunamayınca son 3 dakikaya da 3 sayı farkla geride girdik. Sloukas farkın 5'e çıktığı noktada potaya giderek çok kritik bir turnike isabeti buldu. 1.46 kala Bourousis ikide bir serbest atış isabeti bularak farkı yeniden 4 sayıya çıkardı. 1,02 kala Udoh topu çaldı ama faulle durdurulduk. Gigi Datome 48.4 saniye kala bulduğu kritik üçlükle farkı 1'e indirdi. Udoh'un faulü ile Darius Adams çizgiye geldi. Çizgiden ikide bir atan Adams farkı yeniden 2 sayıya çıkardı. Kostas Sloukas yine sorumluluk alarak potaya gitti ve turnike isabetiyle skoru eşitledi. Maç hücumunu Laboral Adams ile oynadı aslında istediği gibi bir şut da buldu ama isabete çeviremedi. Kaçan atıştan sonra Sloukas ribaundu aldı. O pozisyonda Kim Tillie tam süre dolduğu anda Sloukas'ı yere devirdi. Hakemler pozisoynu monitörden izledikten sonra 0,6 saniye kaldığına karar verdi. Dixon tek elle bir top yollasa da isabetli olmadı maç uzatmaya gitti.

Durum kritikse onu çağırın: Bogdan Bogdanovic:
Uzatmalara Bogdan Bogdanovic'in üçlüğü ile girildi. Hanga cevap verse de Bogdanovic bu sefer de serbest atış çizgisinden iki sayı üretmeyi başardı. Ekpe Udoh bir de son saniye isabeti bularak üretimi devam ettirdi. Laboral hücumda düzen dışına çıkarken Fenerbahçe oyunu Bogdanovic ile iyi kontrol etmeye devam etti. Laboral hücumdan hep eli boş dönerken Fenerbahçe bu sefer de Sloukas ile çizgiye gitti. Fark son iki dakikaya girerken 9 sayıya kadar yükseldi. Maçın geri kalan kısmında panik atışları deneyen Laboral farkı kapatamadı ve karşılaşmadan Fenerbahçe 88-77 galip ayrılmayı bildi.

BasketFaul

 
Son düzenleme:

Meridian

Müdavim
Katılım
8 Nisan 2012
Mesajlar
6,591
Reaksiyon puanı
765
Puanları
113
Nasıl bir heyecandır bu? Basketbol izlemek bana göre değil bea. :D
 

okinkurt

Müdavim
Katılım
30 Eylül 2013
Mesajlar
3,813
Reaksiyon puanı
1,233
Puanları
113
Yaş
32
Bir GS taraftarı olarak tebrik ediyorum maçı takip ederken kalp krizi geçiriyordum inşallah kupa gelir avrupanın en büyük kupaları ülkemize gelmiş olucak süper bir başarı ülke basketi için .
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Tebrikler Fenerbahçe. :)

"Fenerbahçe - Laboral Kutxa maçının tekrarı bu gece 01.00'de NTV Spor'dan yayımlanacak."
 

Elusive

Müdavim
Katılım
2 Eylül 2012
Mesajlar
8,627
Reaksiyon puanı
260
Puanları
63
Ülker Arena denmiş, yok öyle bir şey. 10 kişi yoktu neredeyse sahada. Taraftar dediğin gerideyken belli olur, öndeyken herkes destekler. Önemli olan gerideyken desteği bırakmamak. Seyirciyi gerçekten beğenmedim. Onun dışında Datome ve Bogdanovic her yerinizden öpüyorum, Dixon olm seni yolda görsem döverim, öyle gıcık kaptım bugün. Gözüme görünme ya da adam akıllı oyna.
Not: Orta sahadan üçlük sallayan adams, ne diyim de ne olasın sen.
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40



 
Son düzenleme:

friendly

Müdavim
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
NtvSpor'da şu an banttan izliyorum maçı.
Kazandığımızı bilerek izlemesi de keyifli.
Tebrikler Fenerbahçe!
 
Üst