Fenerbahçe 1-0 Beşiktaş - Video, Maçın Özeti, Golü | 22 Mart 2015 Pazar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Fenerbahçe 1-0 Beşiktaş | Spor Toto Süper Lig 25. Hafta Maçı

Maçın özetini izlemek için tıklayınız...

fbsow600_O2M4F.jpg

Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı son dakikada Moussa Sow'un attığı golle 1-0 mağlup etti. Gergin derbiye damga vuran ise Emenike'nin oyundan çıkmak istemesi oldu. bu sonucun ardından zirvedeki üçlü birer puan farkla sıralandı.

Fenerbahçe, kendisi için hayati önem taşıyan karşılaşmaya son haftalardakinden farklı bir 11'le çıktı. Ligde 23. haftada Galatasaray'ı 1-0 yendikleri ve 25. haftada Gençlerbirliği'ne 2-1 kaybettikleri maçlarda aynı 11 kurgusunu sahaya süren teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş derbisinde 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Sow ve Diego'nun yerine, Alper Potuk ve Meireles'i kadroya dahil eden teknik direktör Kartal, karşılaşmaya kısa bir süre kala da mecburen Gökhan Gönül-Mehmet Topuz değişikliği yapmak zorunda kaldı. Ligin 20. haftasında Gaziantepspor'u deplasmanda 5-0 yendikleri maçtan itibaren ilk 11'de forma şansı bulan Sow, 5 maç sonra yedek kaldı.

Sarı-lacivertli takımın cezası nedeniyle kale arkası tribünlere seyirci alınmadı. Galatasaray derbisindeki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ceza alan sarı-lacivertli kulüp, boş kalan tribünleri dev sarı-lacivert bayraklarla kapattı. Okul tarafındaki kale arkası tribünün üst bölümündeki bayrakta "Fenerbahçe Cumhuriyeti" yazısı yer aldı. Seremoni sırasında da maraton üst tribünde "Herkes Haddini Bilecek" yazılı dev bayrak açıldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe derbisinde, Club Brugge ile son oynanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasının kadrosundan 4 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü. Club Brugge maçında ilk 11'de sahaya çıkan Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Pedro Franco ve Daniel Opare'nin yerine Fenerbahçe karşısında Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Atiba Hutchinson ve Jose Sosa sahada yer aldı. Kayseri Erciyesspor maçı öncesi ısınırken sakatlanan ve sağ alt arka adalesinde 1. derece yırtık tespit edilen Serdar Kurtuluş, yoğun tedavi programının ardından derbi maça yetiştirildi.

Geçen hafta Gençlerbirliği yenilgisinin ardından zirve yarışında geriye düşmemek için Beşiktaş karşısına mutlak galibiyet hedefiyle çıkan Fenerbahçe, maçtan önce sakatlık nedeniyle ilk 11'de zorunlu değişiklik yaptı. Isınırken sakatlığı nükseden Gökhan Gönül'ün yerine savunmanın sağında Mehmet Topuz ile derbi maça başlayan sarı-lacivertliler, ilk dakikalarda rakibine üstünlük kuramadı. Karşılaşmada ilk tehlikeli pozisyonunu 19. dakikada yakalayan Fenerbahçe, son dönemdeki performansıyla eleştirilen Emenike ile önemli bir gol pozisyondan yararlanamadı. Necip'in hatası sonucu Tolga ile karşı karşıya kalan Nİjeryalı, kaleciye ilk çalımını attı ama topu boş kale yerine auta attı.

Maçın ilk yarısının akışını değiştiren pozisyon bu oldu. Tribünlerin 10 dakika kadar tepkisine maruz kalan golcü, 31. dakikasında taraftarın kendisini ıslıklamasına tepki gösteren Emenike, oyundan çıkmak istedi. Formasını çıkararak sahayı terk eden Nijeryalı futbolcuyu, İsmail Kartal ve Bekir tarafından güçlükle sakinleştirerek yeniden oyun alanına gönderildi. Aynı dakika içinde son derbide tartışma yaşayan Emre Belözoğlu ile Biliç arasında gerginlik yaşandı.

Derbinin ilk yarısında ayrıca 2 de önemli sakatlık yaşandı. Fenerbahçe'de 32. dakikada Meireles sakatlanıp yerini Sow’a bırakırken, siyah-beyazlılarda da ilk yarının son dakikasında sakatlanan kaleci Tolga Zengin'in yerine genç kaleci Günay Güvenç oyuna girdi.

İkinci yarıya fenerbahçe, Emenike'nin yerine Webo'yu oyuna alarak başladı. İkinci 45 dakikada iki takım da daha ilk yarıya göre daha sakindi. baskı kurmak isteyen sarı lacivertliler, 52. dakikada bir şok daha yaşadı ve bu akşamki 3. sakatlık sonrasında Kuyt yerini Diego'ya bıraktı. Ev sahibi Sow ile gole çok yaklaşırken, konuk takım iki kez; Demba Ba ile tehlikeler yarattı.

Herkes derbinin böyle biteceğini düşünürken, son anlarda sahneye çıkan Sow, Fenerbahçe'ye 1-0'lık hayati galibiyeti getiren gole imza attı. Karşılaşmayı 1-0 kazanan Fenerbahçe, puanını 53'e yükseltirken, Beşiktaş 54 puanda kaldı ve zirveyi Galatasaray'a bıraktı.

hNeueOx.png

KAYNAK

Subzero0*

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Emenike nin birdaha fenerde oynayacağını düşünmüyorum. Geçen aylarda da böyle davranış yapmış ardından çıkıp Özür dilemisti ancak saha içinde o formayı çıkarıyorsan birdaha giyemezsin.

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Hocam iyi yendi iyi :) ama son dakka ölümden döndü :) bu arada dakka bir gol bir hocam ne zaman paylaştıniz :))

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Bilic'ten ötürü rahat bir derbi izledim zira eninde sonunda yenileceğimizi biliyordum. Yeteneksizler de devreye girince Fenerbahçe 3 puanı aldı.

Sağlık olsun. Fenerbahçe'yi tebrik ederim.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Gene fenerbahçe gene son dk şaşırdık mı hayır.Şu takımın şansının 10 da 1i bizde olsa :D

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
@Duhan.Soysal kullandığınız o kelimeyi maçta taraftar kullanınca TFF o tribünü kapatıyor. Dikkat edelim lütfen. Sevinçlerimizi daha uygun bir ifade ile dile getirelim. :)

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
İnşallah maç sonunda doping kontrolü emenike ye çıkar da burnunu yere sürte sürte gider şu takımdan! Yeter be yeter!

selçux

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ne güzel oldu ama :laugh: This is Kadıköy :thumbup:

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
öncelikle rakibi tebrik ederim .

ne biz ne onlar iyi oynayan taraf yoktu golü atan kazanacaktı öle oldu zaten ...

1- Formasını çıkaran Emenike neden sarı kart görmedi kurallar mı değişti haberimiz yok

2- ağız dolusu küfürler eden Emre neden hiç kart çıkarılmaz gökhan töre aynı kelimeyi kullanmasından dolayı 4 maç ceza almıştı adama göre kurallar işliyor yani ..

3- bir pozisyonda necibin hem ayagına basıp hem diğer ayagına tekme atan yine evliyalar evliyası emre neden yıne kart yok bırak kartı uyarı bile yok

bunlar aklıma takılanlar hakeme laf etmeye gerek yok karakterli olmadıkları için

gelelim bize sen oyun sonlarında önüne gelen 3 pozisyonu gol yapmassan yapamassan böle son dk yersin oturursun ....

sağlık olsun Beşiktaşıma diğer lig maçlarında ve özellikle Gs derbisinde başarılar dilerim ...

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Tebrikler Fenerbahçem :thumbup: İnşallah hep böyle gider :thumbup1:

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Büyü yapmışlardır kesin. :P

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Öncelikle bir Beşiktaş taraftarı olarak Fenerbahçe taraftarının Emenike'nin dışarı atması sonrası gösterdiği tepkiyi hiç ama hiç beğenmedim, doğru bulmadım. Avrupa'da futbolcu teselli edilir, taraftarın da desteği ile morali artırılmaya çalışılır. Fenerbahçe taraftarı kadar da Beşiktaş taraftarı da böyle ve kendi takımım da olsa Beşiktaş taraftarını da zerre sevmem. Takım iyi oynayınca aslansın,paşasın ; kötü oynayınca bu adam gitmeli...

Öte yandan Beşiktaş'ın kaybedeceğini biliyordum ama bu kadar da net pozisyon kaçıracaklarını bilmiyordum. Taraftarımızın öve öve bitiremediği, adına marşlar yazılan Demba Ba, (kaç sefer oldu artık sayamadım) yine karşı karşıya kaçırıyor, Olcay kovalığa devam ediyor, zaten Oğuzhan'a söz yok. Yorgun bir Beşiktaş'tan bu kadar pozisyon bulması ve etkili olmasını beklemezdim şahsen. Fenerbahçe'ye tebrikler.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Öncelikle bir Beşiktaş taraftarı olarak Fenerbahçe taraftarının Emenike'nin dışarı atması sonrası gösterdiği tepkiyi hiç ama hiç beğenmedim, doğru bulmadım. Avrupa'da futbolcu teselli edilir, taraftarın da desteği ile morali artırılmaya çalışılır. Fenerbahçe taraftarı kadar da Beşiktaş taraftarı da böyle ve kendi takımım da olsa Beşiktaş taraftarını da zerre sevmem. Takım iyi oynayınca aslansın,paşasın ; kötü oynayınca bu adam gitmeli...

Öte yandan Beşiktaş'ın kaybedeceğini biliyordum ama bu kadar da net pozisyon kaçıracaklarını bilmiyordum. Taraftarımızın öve öve bitiremediği, adına marşlar yazılan Demba Ba, (kaç sefer oldu artık sayamadım) yine karşı karşıya kaçırıyor, Olcay kovalığa devam ediyor, zaten Oğuzhan'a söz yok. Yorgun bir Beşiktaş'tan bu kadar pozisyon bulması ve etkili olmasını beklemezdim şahsen. Fenerbahçe'ye tebrikler.
Emenike haddinden fazla yüz buldu.Olay bitmiştir.Güle güle emenike dönmemek üzere...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Emenike bu tepkileri fazlasiyla hak ediyor. Avrupa'da emenike gibi simaran oyuncu neredeyse yok denecek kadar az.

Kiz gibi trip atiyor.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Emenike haddinden fazla yüz buldu.Olay bitmiştir.Güle güle emenike dönmemek üzere...
O zaman Emenike 'yi yedekte bırakır Fenerbahçe ve sezon sonu da postalar. Futbolcunun bir şey yapamayacağını bilip sahaya sürüp onu ıslıklattırmak da farklı bir olay tabi.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Kazandık iyi güzelde zerre keyif almadım derbiden...

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
O zaman Emenike 'yi yedekte bırakır Fenerbahçe ve sezon sonu da postalar. Futbolcunun bir şey yapamayacağını bilip sahaya sürüp onu ıslıklattırmak da farklı bir olay tabi.
Biz de bunun için ıslıklıyoruz ya, oynatma kardeşim bu adamı.Oynattıkça ıslıklayacağız.Karakter yok adamda.